Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BAZI YERLER STRATEJİK ÖNEM HAİZDİR

BAZI YERLER STRATEJİK ÖNEM HAİZDİR


Bazı tesisler ve işletmeler stratejik öneme haizdir. Yeni ekonomi programına alına bazı milli servetlerimizin satışı planlanmıştır. Türkiye denizcilik işletmeleri şirketinin özelleştirme idaresine ait olan % 51 hissesi ile binlerce dönüm değerli arsa, arazi ve binaları. Sümer holding ve holdingin KKTC deki sigara fabrikası dâhil ülke genelindeki fabrika ve işletmeleri, 25 şeker fabrikasından 14´dü seçimden önce satışa çıkarılmıştı.  

13´çü satılmıştı. Birisi satılamamıştı. Yeni dönemde geriye kalan 12 şeker fabrikasının satışı planlanmış. Elektrik üretim A:Ş ye ait olan Ankara, Samsun, Adana, Antalya, Muğla, Sivas, Kayseri, İzmir ve Ordu Hidroelektrik santrallerinin tamamının satılması planlanmıştır. Önceden yapılan iki boğaz köprü satılacaklar arasındadır. Osman gazi ve Yavuz Sultan köprüleri, bizim olmadığı için satış dışında kalmıştır. Gaziantep, Şanlıurfa, İzmir ve Ankara çevre otoyolları ile İzmir ?Çeşme İzmir- Aydın Tarsus- Adana Gaziantep- Toprakkale İskenderun otoyolları ile Edirne- İstanbul- Ankara Pozantı- Tarsus- Mersin otoyolları da satış planına alınmıştır.

Şimdi burada köprüler, karayolları ve elektrik üretim şebekeleri stratejik öneme haizdir. Bunun neresi stratejik öneme haiz diyebilirsiniz. Bu benim düşüncemdir. Ülkeden Allah korusun istenmeyen olaylar oldu diyelim. Buraları alanlar ister yerli olsun ister yabancı olsun. İstenmeyen olayları destekleyen olur ise.  Ben köprüyü kullandırmıyorum derse ne olacak. Karayollarını kullandırmıyorum derse. Elektrik üreten hidroelektrik santralleri elektrik üretimini durdurursa ne olacak. Hiçbir şey yapmasa tesisleri bakıma aldım derse ne diyebileceksiniz?  Bunlarda satıldıktan sonra neyimiz kaldı ki? Bunun yanında yabancılara arazi satışı hız kesmeden devam ediyor. Ben bu arazi satışını köşemizde yazıyoruz. Bazı duyarlı vatandaşlar telefon edip devamlı yazmamı talep ediyor. Bizim sesimizi duyan yok.

Ben muhalefet partilerinde rica ediyorum. Bunu meclis gündemine taşısınlar. Bu yabancılara arazi satışı Allah korusun ileride ülkenin Filistin olayı gibi olay yaşanmasına sebep olabilir. Bir kişi ile görüştüm AKP milletvekillerinden bazılarına telefon etmiş. Bu yabancılara arazi satışını anlatmış. Parası olan istediğini alabilir demiş. Bunlarda ne milliyetçilik var. Nede vatan sevgisi var. Dinleri imanları para, para gelsin de nereden gelirse gelsin yeter ki para gelsin. İktidar milli varlıklarımızı birer ikişer senelerdir sattı. Satmaya da devam ediyor. Balık baştan kokar iktidar milli varlıklarımızı satarda. Vatandaşın arazi satmasına nede satıyorsun der mi? Çünkü kendileri satılması için satışı kolaylaştırıyor.

Gelecek nesillere şu bizim milli servetimiz diyecek bir şey bırakmayacaklar. Ondan sonrada yerliyiz milliyiz diye milleti kandırıyorlar. Bu millette bunları hiç göz önüne alamdan sen çok yaşa padişahım diyor. Uyan artık ey milletim. Toprağı olmayan millet olmaz. Topraksız olan millet onun bunun kölesi olur. Bu toprakları biz köle olmayalım diye atalarımız, dedelerimiz bu toprakları kanlarını, canlarını vererek bizlere emanet ettiler. Biz ne yapıyoruz? Emanete ihanet ediyoruz. O kanlarını canlarını bizim için feda eden atalarımıza bunun hesabını veremeyiz. Bu dünyanın üstü varsa birde altı var. Esas hesap verme yeri orasıdır. Atarlımızın kemikleri sızlıyordur. Onların kemiklerini sızlatmaya hakkımız yok.

Bizden öbür dünyada ilk hesap soracak olan atalarımız olacaktır. Yama yok öyle bu topraklar üzerinde gününü gün edip de atalarımızın kemiklerini sızlatmanın hesabını vermemek yok. Gelin yol yakınken kendimizi toplayalım bu vebalden kurtulalım. Bu dünya geçicidir. Baki olan öbür dünyadır. Aklımızı başımıza toplayalım arazilerimizi yabancılara satmayalım. Gelecek nesillere üzerinde yaşayabilecekleri toprak bırakalım. Çocuklarımızın ve torunlarımızın köle olmalarına izin vermeyelim. Gururla atalarımız bize bu toprakları bıraktılar.

Allah onlardan razı olsun demelerini sağlayalım. Para he zaman bulunur. Fakat toprağı bulmak zordur. Giden toprak geri gelmez. Yunanlıların işgal ettiği 18 ada geri geliyor mu? Giden gittiği ile kalıyor. Bu milii varlıklarımızın satışına da karşı çıkalım. Bakın satılanların paraları çarçur oldu gitti. Yerine yenisi yapılmadı. Satılan seker fabrikalarının parası ile seçim yapıldı. Onların paraları da çarçur oldu. Bakın Nevşehir AKP milletvekili Nevşehir´e modern hapishane yaptık diye övünüyor.

Vay zavallım vay! Fabrika yaptık diye övünseydi alnında öperdim. Ben bu övünmeyi çok acayip bir övünme olarak kabul ediyorum. Sata sata bitiremediler. Artık satılacak çok az şey kaldı. Onlarda satılacak? Neden sattıklarını bilen var mı? Cumhuriyet dönemine ait hiçbir şeyin kalmasını istemiyorlar. Ona göre aklınınız başınıza alın yoksa. Vebal altında kalacağız. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRMÜM DİYENE! 27-09-2018 Mustafa KOÇAL     

 

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44