Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BEKA SORUNU

BEKA SORUNU


Beka kesintiye uğramadan geleceğe doğru yürümektir.  Beka sorun geleceğinden emin olmamaktır. Ülkenin beka sorunundan bahsediliyor. Suriye deki olayları ülkenin beka sorunu olarak gösteriyorlar. Genel seçim oluyor. Ülkenin bekası için bizim iktidar olmamız gerekiyor diye milletten oy istiyorlar. Mahalli seçimleri de getirdiler beka sorununa bağladılar.

Hadi Suriye olayında bekamız için denilebilinir. Fakat genel seçimde bekada bahsedilemez. Çünkü ülkenin beka sorunu demek bütün milletin sorunudur. Tek partinin sorunu değildir. Hangi parti olursa olsun bütün partilerin sorunudur.  AKP´nin ve MHP´nin beka sorunu değildir. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin sorunudur. Bundan kimsenin şüphesi olamaz. Meclisteki diğer partilerinde sorunudur. Mahalli seçimler ile beka sorununun hiçbir alakası yoktur.

Beka sorununu bahane ederek millettin oylarını almaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Ülkenin geleceği ile ilgilenmek iktidarın sorumluluğudur. Şayet ülkenin geleceğinde cumhur ittifakının endişesi varsa? Bu sorun iki parti ile aşılamaz. Bütün milletle aşılır. Oda birlik beraberlik ile olacaktır. Cumhur ittifakı tek başına bu beka sorununu aşamaz. Olmayan bir beka sorunu yaratarak milletten oy istemek ileride sıkıntı doğurur. Ülkenin beka sorunu var ise? Bu sorun iki parti ile aşılmayacağı bir gerçektir.

Cumhur ittifakı hem beka sorunundan bahsediyor. Ondan sonrada muhalefet bu ülkenin meclisinde yokmuş gibi hareket ediyor. Karşılarında olanları akla hayale gelmeyecek kelimelerle aşağılamaya çalışıyorlar. Zelillere belediyelerimi vereceksiniz diye biliyorlar. Zelil ( hor görmek, aşağılamak, aşağılık) demektir. Hani bu ülkenin beka sorunu vardı? Ülkenin beka sorunu varsa? Birlik beraberliğe ihtiyaç vardır. Ülkenin beka sorunu birlik beraberlikle aşılır. Bu ülkenin vatandaşları bu zelil dediğiniz nasipsizler dediğiniz partilere oy veriyorlar.

Bu partilere oy verenlerde zelil olmuş olmuyorlar mı? Bir devlet adamı yalnız kendisine oy verenlere iyi gözle bakıp. Diğer partilere oy verenlere kötü gözle bakamaz. Karşılarında ki partilere oy verenlerde bu ülkenin vatandaşıdır. Onlarda bu ülkeye çoluk çocuğunu nafakasında kesip devlete vergi ödüyor. Aldığınız maaşları onların ödediği vergilerden alıyorsunuz. Bilhassa askerlik yapanlar o zelil gördüğünüz vatandaşların çocuklarıdır. Ülkenin beka sorunu varsa? Bu millet bunu önemser merak etmeyin oyunu size verir. Seçim rüşveti dağıtmanıza da gerek kalmaz. Devlete iş yapan şirketlerin çoğu para alamadığı için borçlarını ödeyemiyor.

Seçim rüşveti dağıtılarak kazanılacak seçim. Sıkıntı yaratır. Bu dağıtılan seçim rüşveti vatandaşın sırtına yüklenecektir. Evli bir çift elektrik faturasını ödemekte zorluk çekiyorsa devlet bunun 80 lirasını ödeyecekmiş. Çocukları varsa daha fazla ödeyecekmiş. Kimin parası ile ödüyorsunuz? Vatandaşın parası ile değil mi? Nasıl kaçak elektrik kullananların parasını vatandaştan alınıyorsa? Bu parada bir türlü elektrik faturalarına yansıyacaktır. İtibardan tasarruf olmaz diyerek. Her türlü konfor uygun görülecek.

Vatandaş geçim sıkıntısı içersinde kıvranırken. Seçim rüşveti olarak bazı gıda maddesi ve bazı uygun görülen şeylerle oy almak haramdır. Seçim kazanmak için milletin dini duygularını bile kullanmaya kadar bu iş düştü ise? İktidarın sıkıntısı var demektir. AKP ye oy vermek cennet belgesini almaktır. Buna benze sözleri dinci geçinenlerden duymuştuk. Bunu bu ülkede bakanlık yapmış birisinin söylemesi milletin aklı ile dalga geçmek ve milleti aptal yerine koymaktır. Bu sözü Peygamberler bile söylemez. Siz kim oluyorsunuz da böyle bir şeyi söyleyebiliyorsunuz? Beyler bu söylenen söz şirktir. Bunu bilmiyorsanız imanınız yok demektir.

İmanı olan AKP´ye oy vermek cennet belgensin almaktır demek diyemez. Benim bu bakana söyleyecek tek sözüm. Allah seni ıslah etsin demektir.  Tekrar söylüyorum! Ülkenin beka sorunu yoktur. Beka sorunu yaratılarak oy avcılığı yapılıyor. Beka sorunu olan bir ülkede birlik beraberlik sağlanmaya çalışılır. Ayrıştırılarak beka sorunu aşılamaz. Bu beka sorunu yaratmanın kimseye faydası olmaz. Beka sorunu demek ülkenin geleceğinden endişe etmektir.

Şayet ülkenin geleceğinden endişe ediyorsanız? Neye dayanarak bunu söylüyorsanız açıklık getirin? Ege denizinde 18 adanın yunanlılar tarafında işgal edilmesi beka olarak görülmedi ise. Başka ne beka sorunu vardır? Şayet beka sorunu varsa? Muhalefete gelin bu sorunu birlikte aşalım deyin. Çünkü ülkenin beka sorunu ancak birlik beraberlikle aşılır. İki parti iki aşılamaz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 28-01-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44