Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI


Belediye başkan aday adaylarının çoğu açıklandı. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her ne kadar vatandaşın arzu ettikleri olmasa da parti genel merkezlerinin istedikleri oldu. Demokrasiye uygun olarak aday adayları belirlenmedi. Tek kişi yönetimine göre aday adayları belirlendi. Genel seçimlerde aday önem taşımıyor. Parti önemli oluyor. Fakat mahalli seçimlerde aday önemlidir. Parti ikinci planda gelir.

Partinin adayından çok vatandaşın kendisine hizmet edeceği kişiyi benimser önemlidir. Vatandaşın benimsediği kişiyi tespit etmekte o ilin yönetim kurullarının araştırması neticesinde ortaya çıkar. İl yönetiminin tespit ettiği kişi seçimde daima öne çıkar. Balıkesir de ki yaşananlardan bahsetmeden geçemeyeceğim. Olay CHP de yaşandı. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devamlı ?Balıkesir´i de alacağız? diyordu.

Ve adayı açıkladıktan sonra vatandaşın gönlünde hakikaten kazandı. Bütün millet CHP´nin adayı Ahmet Akından bahsetmeye başladı. Kılıçdaroğlu İstanbul ve Ankara da belediye başkanlığını alacağım diye Balıkesir´i harcadı. Ahmet Akını adaylıktan geri çekti. Şimdi İYİ partinin oylarına güvenerek İstanbul ve Ankara adaylarını açıkladı. Muradına erdi. Muradına erdi de kazanılmış Balıkesir elden uçtu gitti. Balıkesir´i AKP´ye mahkûm etti.

Ya Ankara ve İstanbul olmazsa ne olacak. Balıkesir CHP yönetiminin çalışmaları ve emekleri boşuna gitti. Yönetimler boynumuz kıldan ince dediler. Amma! Vatandaş bunun hesabını mutlaka sorar. Olan yönetimlere oldu. İyi partiye karşı vefalı davrandılar. Amma bu vefalı davranmanın ceremesini Balıkesirliler ödettiler. CHP bundan sonra Balıkesir yönetimlerinden bir şey beklemesin. Hangi partiliyi ikna edebilecekler. Seçmen bir kırıldı mı bir daha o kapıyı kapatır. Balıkesir CHP yönetim kurullarının bundan sonra işi zordur. Biz Ahmet Akını bağrımıza bastıkta ne oldu derlerse yönetim ne diyebilecek? Bu hiç düşündünüz mü Sayın Kılıçdaroğlu?

Allah hiçbir siyasetçiyi bu duruma düşürmesin. Bundan sonraki gelişmeleri bekleyip göreceğiz. AKP çaresizlikten Devlet Bahçeliye sarıldı. AKP´nin umudu bağladığı MHP kökeni suskun ne yapsınlar? Bazı şehirler de bilhassa İstanbul ve Ankara da senelerce çalışmalarının karşılığı AKP´ye oy vermek için imiş. Bunu içerisine sindiremeyen çok partili var. AKP Ankara da adayını açıkladı. O adayın Ankara da tutacağını zannetmiyorum. Ankara halkı geçen belediye başkanlığı seçiminde tercihini Mansur Yavaştan yana kullanmıştı. Fakat ayak oyunları ile Mansur Yavaşa başkanlığı vermediler. Ankara halkın bunun rövanşını bu seçimde alacağını tahmin ediyorum. Tabi adil bir seçim olursa?

Şimdi seçmenlere seslenmek istiyorum. Tercihinizi nasıl belirleyeceksiniz? Artık iki kutup oluştu. Bir kutup var. Başı çekenler gurubu. ?Demokrasi bizim için amaç değil araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde demokrasi treninden ineriz? diyorlar. Laikliği kabul etmiyorlar. Cumhuriyeti kabullenemiyorlar. Atatürk´ü tarihten silmeye çalışıyorlar. Her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına aldıklarını söylüyorlar.

Bize Türkçülülükle kimse gelmesin diyorlar. 60 milyon türkü yok sayıyorlar. Türkiye cumhuriyeti tarihini ret ediyorlar. Milli servetlerimizin hepsini satıyorlar. Bizim çocuklarımıza hiç milli servet bırakmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Türklerde can verilir toprak verilmez prensibini görmezlikten gelerek. Yunanlıların 19 adamızı işgal edilmesine ses çıkarmıyorlar. Bu gurubun benimsedikler bunlardır.

Diğer gurup ise! Demokrasiye, laikliğe, cumhuriyete, Atatürk´e sahip çıkıyor. Milliyetçilik Türkçülük bizim olmasa olmazımızdır diyorlar. Milletimizin karnı tok sırtı pek olsun diyorlar. Sloganları Ne mutlu türküm diyene! Ben sizlere iki gurubunda özelliklerini elimden geldiği kadar sıraladım. Birde bu günlerde eyaletlere bölüme olayı gündeme geldi. Cumhur ittifakında olanlar bu eyalet sistemini gündeme getiriyorlar.

Diğer gurup böyle bir şeyin olamayacağını dile getiriyor. Tek adam sistemi bu eyalet sisteminden yana. İşte tam burada söyleyeyim. Bu duruma izin verecekte sizlersiniz. İzin vermeyeceklerde sizlersiniz. Tercih hakkı sizdedir sayın seçmenler. Sonunda kendim etim kendim buldum türküsünü söylemenin hiçbir geçerliği olmayacaktır. Birde pişmanlık meselesi vardır. Pişman olduğumuzda keşke şöyle yapsaydım denir. Amma iş işten geçmiştir. Keşke kelimesinin hiçbir anlamı kalmaz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20-12-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44