Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Belediyenin hedefi Kent Konseyi

Belediyenin hedefi Kent Konseyi


Belediyeler, halkın yaşamını kolaylaştırması gereken kuruluşlardır. Buna paralel şekilde de, vatandaşlara dokunmak, sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara destek vermek zorundadırlar.

Tolga Tosun’un başkanlığındaki Bandırma Belediyesi şu anda bunu gerçekleştiriyor mu? Bu soruya olumlu yanıt vermek çok zor.

Belediye Başkanlığı makamı, Tosun’un değil, Bandırmalılarındır. Ancak birçok vatandaş, bu kapıdan içeri girmekte zorlanmaktadır. Bu konuda karşılarına ayrıca Özel Kalem Müdiresi duvar örmektedir. Hatta eski milletvekillerine bile “İçeride toplantı var, bekleyin” denilmektedir. Özel Kalem’den şikâyetler sürüyor. Özel Kalem’de görev yapacak kişinin belli bir birikiminin olması, sosyal ilişkilerinin güçlü bulunması gerekir. Ancak vatandaşlar bu makam için görevlendirilen müdirenin yüzünün hiç gülmediği, antipatik olduğu konusunda da şikayetlerini sürdürüyor. Tosun’un, Özel Kalem için neden bu tercihi yaptığı da bilinmiyor.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’un, Dr. Murat Ergöz’ün başkanlığındaki Bandırma Kent Konseyi’ne olumsuz tavrını da doğru bulmak mümkün değil. Eski belediye binasında, belediye olarak Konsey’e tahsis edilen odalardan birinden çıkartmak için çaba harcaması, çıkmadıkları için kapıyı açtırmak için çilingir çağırması da tam bir skandaldır. Bu konu, böyle çözülmezdi, ancak karşılıklı diyalog ile çözülmeliydi. Ancak Belediye Başkanı Tolga Tosun’un, “Ben belediye başkanıyım, benim istediğim olur” şeklindeki egolu davranışı nedeniyle iş ne yazık ki büyüdü. Belediye ise bu konuda açıkça Kent Konseyi’ne tavır aldı. Konseyi tanımaz bir tavır içine girdi. Yok saydığı Konseyin, 20 Şubat 2020 günü yapacağı bir etkinlik için belediyeden istediği salon isteğine yanıt bile vermedi. Böyle belediyecilik olmaz. Kent Konseyi, seçimle gelen bir sivil toplum kuruluşudur. Belediyeler, sivil toplum kuruluşlarına köstek değil, destek vermek zorundadırlar.

Tosun’un gerçekten çok iyi danışmanlara ihtiyacı var

YAZARLAR

  • BIST 100

    10167,26%1,69
  • DOLAR

    40,02% -0,01
  • EURO

    46,93% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4267,40% 0,41
  • Ç. ALTIN

    6818,65% 0,10
  • Perşembe 31.7 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cuma 32.8 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.2 ° / 17.5 ° Güneşli

Balıkesir

10.07.2025

  • İMSAK 03:52
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 17:15
  • AKŞAM 20:45
  • YATSI 22:28