Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA

BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA


Cemaat şuraya sızmış, buraya sızmış deniliyor. Ne sızmasından bahsettiklerini bir türlü anlamıyorum. Sızma diye bir şey söz konusu değil. Sızmadılar yerleştirildiler. Bu ülke Müslüman bir ülke % 99´zu Müslüman olan bir ülkenin Müslümanlarına iki anlayış sahip olma gayreti içerisinde. Önce birlikte hareket ettiler. İşte ispatı! Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda sloganı bunların en önemli sloganı değil miydi? Pastayı beraber paylaşmadılar mı?

AKP´nin içerisinde bir tane cemaate karşı olan var mıydı? Cemaati eleştirenlere en ağır hakaretler yapılmıyor muydu? Sizlere isimlerini de verebilirim. AKP yönetiminin en üst düzey yöneticileri değil miydi? İki din eksenli görüş ülkeyi birlikte yönetmiyor muydu? Cemaat adamlarını önemli makamlara getirebilmek için. Ergenekon ve balyoz davalarını hazırlayan cemaat değil miydi? Bu davalara müdahil olan iktidar değil miydi? Bu davalar için. ?Ülke bağırsaklarını temizliyor. Bundan neye rahatsız oluyorsunuz? Denilmedi mi? Birisi laiklik dinsizliktir diyerek. Cahil kesimi laiklere karşı gelmelerini sağlamaya çalışmıyor muydu?

Dini siyasete alet ederek Müslümanları kendi tarafına çekmeye çalışmıyor muydu? Birisi okullar açarak bu okullarda kendi görüşünde olan çocukların beyinlerini yıkamıyor muydu? Şu sızma olayının kabul edilir bir tarafı yoktur. Cemaatin adamlarını makamlara yerleştirmek için. Atatürkçü, cumhuriyetçi ve laik olan bilim adamları ve askerler tasfiye edilmedi mi? Bunları yerlerine cemaatin adamları getirilmedi mi? Bular bile bile yapılmadı mı?  Cemaat ne istedi ise iktidar yerine getirmedi mi? Sonra birden işler bozuldu. Çünkü kulak boynuzu geçmeye başladı. Menfaat çatışması başladı. İlk patlat cemaatin okullarının kapatılması ile patlak verdi. Menfaati elden gittiğini fark eden cemaat 17- 25 Aralık operasyonunu yaptırdı. Bu operasyondan sonra ipler iyice koptu. Tayyip Erdoğan bu operasyon yapıldıktan sonra neden bu operasyonu yaptınız anlamına gelen ?ne istediniz de vermedik? diyerek cemaate sitem etmedi mi?

Artık cemaat ile bütün köprüler atılmıştı. Bu operasyonu gerçekleştiren emniyet mensuplarının çoğu görevden alındı. Bazılarının yerleri değiştirildi. Sözde emniyete sızanlar temizlendi. Sızanlar değil iktidar tarafından o makamlara getirilenler temizlendi. İktidar bu 17- 25 Aralık operasyonunun kendine yapılmış bir darbe olarak kabul etti. Artık iki cambazın bir ipte oynayama cağı anlaşılmıştı. Neticede birbirini bu ipten atmak için. Kendi aralarında mücadele başladı. Şimdi bir atasözümüz vardır. ?Besle kargayı oysun gözünü? derler. Şimdi bu atasözü gerçekleşti.

Bir zamanlar beraber yürüdük biz yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda dedikleri. Cemaat orduyu ele geçirmek için. İktidarın kendi elleri ile makamlara getirdiği generaller tarafında orduya karşı darbe yaptırdı. İşte buna arkadan vurma derler. Fakat burada en büyük hata iktidardadır. Cemaate çok güvenmesidir.  Güvendiğin dağlara kar mı yağdı derler. İktidarın güvendiği dağlara kar yağdı. Amma bedeli çok ağır oldu. Su uyur! Amma düşman uyumaz sözü bir defa daha gerçekleşmiş oldu. İktidar uydu! Hem de ne uyuma? Cumhurbaşkanının yaveri bile cemaatçi çıktı. Genelkurmay başkanı yaveri tarafından esir alındı. Böyle bir gaflet uykusu görülmemiştir.

Bu ülkeden patlamalar oldu. İktidardan başka herkes istihbarat zafiyeti olduğunu söyledi. İktidar bu istihbarat zafiyeti var diyenleri her seferinde yalanladı. Ankara garı önünde yapılan patlamada. Ve yine Ankara da ordu lojmanlarının olduğu yerde meydana gelen patlama. İstanbul hava limanındaki patlama. İstihbarat zafiyetinin olduğunu açıkça göstermiş olmasına rağmen. İktidar istihbarat zafiyeti söz konusu değildir dedi. Ülkenin cumhurbaşkanı ve başkomutanı darbe teşebbüsü olduğunu ilgili makamlardan öğrenemiyor.

Eniştesinden öğreniyor. Hani bu ülkede istihbarat zafiyeti yoktu? Şimdi cumhurbaşkanı istihbarat zafiyetinin olduğunu kendisi söylüyor. Demek ki bazı eleştirilerin araştırılması gerektiği olay olduktan sonra anlaşılıyor. Bu da iktidarın hatasıdır. Hep biz yaparsak olur. Düşüncesi ile hareket etmesinden kaynaklanıyor. Siz bilmezsiniz! Biz biliriz diye.  Kimse ile istişare etmemesinden kaynaklanıyor. Buda tek adamlık hevesine dayanıyor. Hâlbuki parlamenter sistemlerde bazı kararların mecliste alınması elzemdir. İşte iktidar bunu hiçbir zaman yapmadı. Cumhurbaşkanının liderleri makamında toplaması acaba bu düşünceden vazgeçtiklerinin bir göstergesi olabilir mi?

Bana göre bu toplantının bir an önce anayasa değişikliğine gidileceğidir. İktidar kendi anayasasını hazırlatıyordu. Şimdi başbakan bütün partilerin katılımı ile yeni bir anayasanın hazırlanacağını söylüyor. İktidar bazı şeyleri herhalde bu olaydan sonra anlamış olmalı. Artık AKP beraber yürüdük bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda sloganını söylemeyecektir. Çünkü o yollar tamamen ayrılmıştır. Herkes kendi yolunda gidecektir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26 ? 07 ? 2016 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44