Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ

BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ


Senelerdir başımızın belası PKK ile uğraşıyoruz. Şimdi birde PYD çıktı baş belası. 2002 senesinde bitme noktasındaki PKK´yı bu duruma kendimiz getirmedik mi? Abdullah Gül dahi bunu itiraf etti. ?Biz iktidar olduğumuzda PKK´yı önemsemedik? dedi. Demek ki biti gözü ile görmüşler. PKK her geçen gün güçlenmeye başladı. 2002 senesinde 7 şehit verdik. Seneler ilerledikçe şehit sayımız çift haneli rakamlara çıktı. Sonra üç haneli rakamlara ulaştı. O günlerde genelkurmay PKK´ya operasyon yapılsın dedikçe. İktidar kabul etmiyordu. Konuyu fazla uzatmak istemediğim için. Detaylara fazla girmiyorum. Kürt açılımı diye bir açılım attılar ortaya. Sonra isim değiştire değiştire barış sürecinde karar kıldılar. Bu süreci anlatmaya gerek yok. Olanı biteni hepiniz biliyorsunuz. Çünkü buraya gelinceye kadar çok safhalar geçirildi. İşte bu barış sürecinde PKK iktidar tarafından korumaya alındı. PKK´ya operasyon yasaklandı. Asker kışlaya polis karakola çekildi. Şu 3 aydır olan olayların hepimizin içini yanarak yaşadık. İktidar kendiside itiraf etti. Bizi kandırdılar! Süreçte silah depolamışlar dediler. Bülent Arınç ?olanlardan haberimiz vardı. Cumhurbaşkanına söyledik? dedi. Beşir Atalay´a söylenmiş. ?Her şeyden haberimiz var. Merak edilecek bir şey yok? demiş.  Burada PKK koruma altına alınmış olmuyor mu? Asker kışladan çıkarılmazsa, polis karakoldan dışarı çıkarılmaz ise. Bu PKK´nın koruma altına alındığını göstermiş olmaz mı? Ayrıca barış sürecini bozacak bir sürü olay oldu. Aman sürece zarar verecek hiçbir eylemden bulunmayın dendi. Besledik kargayı şimdi gözümüzü oymaya kalkıştılar. Ve bu arda PKK terör örgütü listesinden çıkarıldı. Sonradan tekrar aldılarsa ondan haberim yok. Terör örgütünün hiçbir zaman iyisi kötüsü olmaz. Terör örgütüne güven olmaz.

IŞİD için terör örgütü değiller. ?Bunlar öfkeden bir araya gelmiş bir topluluk? diyen başbakan Ahmet Davutoğlu değil mi?  Ayrıca Musul konsolosluğumuzu bastıklarında. IŞİD için oradaki görevlilere onlar ?bizim hasmımız değil teslim olun? diyen o dönemin dışişleri bakanın Ahmet Davutoğlu değil mi? Ve bu IŞİD da yardım yapılmadı mı? Besledik kargayı şimdi gözümüzü oyuyorlar. Şimdi IŞİD´ı yok etmek için kurulan koalisyonun içerisinde yer almadık mı? Bir zamanın hasım olmayanları şimdi. Düşmanımız olmadı mı?

Şimdi gelelim PYD meselesine. PYD´ ye yardım etmedik mi? Şimdi bazı kişiler PYD´ ye yardım edilmediğini söyleyecekler. Bu PYD PKK´nın Suriye deki oluşumu değimliydi? Bu o zamanda terör örgütü idi. Şimdide terör örgütüdür. Kobani olayında PYD´ ye en büyük yardımı Türkiye yapmıştır. IŞİD ile Kobani olayında kazandığı zafer Türkiye sayesindedir. Kuzey Iraktan Suriye ye peşmergeler gitmemiş olsaydı. PYD´nin Kobani´yi ele geçirmesi mümkün olmazdı. Önce peşmergelerin bizim topraklarımızdan Suriye ye geçmesine izin verilmedi. Obama araya girdi. Peşmergenin bizim topraklarımızdan Suriye ye geçmesine izin verdik. Topları ile tüfekleri ile bizim topraklarımızdan Suriye ye geçtiler. Hem de güvenliklerini silahlı kuvvetlerine yaptırdık. Topraklarımızdan geçerlerken bir de ?yaşasın Obama? diye slogan attılar. İşte bu peşmergelerin geçişine izin vermemiz sayesinde PYD Kobani´yi eline geçirmiştir. O zaman PYD terör örgütü değil miydi? Bu yardımı bilebile yapmadık mı? Şimdi terör örgütü diye yırtınıyoruz. Kobani olaylarında Başbakan Ahmet Davutoğlu ? Kobani deki kardeşlerimin alınlarından öpüyorum? diye. Bu terör örgütü mensuplarını kutlamadı mı? Şimdi PYD terör örgütü diye yırtınıyoruz. ADB ise PYD bizim terör listemizde yok. Onlar terör örgütü değil diyor. ABD´ye terör örgütü olduğunu kabul ettirmeye çalışıyoruz. ABD PYD bizim müttefikimiz diyor. Ve onun içinde gidip. PYD komutanında plaket alıyorlar. Bizde yırtınıyoruz. ?Ey Amerika bizim yanımız damısın? Yoksa terör örgütünün yanında mısın? diye yırtınıyoruz. Şah Süleyman türbesini PYD eşliğinde taşımadık mı? Belli bir çizgide politika uygulamadığımız için bunlar oluyor. Besledik kargayı şimdi gözümüzü oymaya çalışıyorlar. Türkiye olarak kime yardım etti isek. Karşılığında kötülük gördük. Buda dış politikadaki zayıflığımızdandır. Kendim ettim kendim duldum türküsünü söylemeye mahkûm oluyoruz. Şimdi PYD´yı uzaktan atışlarla vurmaya çalışıyoruz. Her geçen gün yalnız bir ülke olmaya doğru gidiyoruz. Onun içinde şimdiye kadar düşman olduğumuz ülkelerle dostluk kurmaya çalışıyoruz. İsrail ile dostluk kurmaya çalıştığımız gibi. Verilen beyanlar birbirini tutmuyor. Birisi Suriye ye ?asker gönderebiliriz? diyor. Başka birisi böyle bir şey yok diyor. Kırımızı çizgimizdir diyoruz. Sonra bu kırmızıçizgi kayboluyor. Böyle politika olamaz. Bir devlet kırmızıçizgisini sonuna kadar korur. Bu gün kırmızıçizgi olan yer. Üç gün sonra mora çevrilmez. Şimdiye kadar beslediğimiz kargalar. Şimdi gözümüzü oymaya kalkışıyorlar. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 17 -02 ? 2016 Mustafa KOÇAL  

/resimler/2016-2/17/1548362855380.jpg

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44