Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ

BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Besle kargayı oyusun gözünü diye bir tabir vardır. Bu günlerdeki olaylar bununla tıpa tıp örtüşüyor. PKK yandaşlarını şımarttık. IŞİD terör örgütünü besledik büyüttük. Bir canavarı kendi elimizle yetiştirdik. Şimdi başımıza gelenlere bakın. Hükümet hala Esat diyor. ABD koalisyon IŞİD için kuruldu diyor. İktidar NATO’nun beşinci maddesini yeni hatırladı. Gelelim işin analizine. Şımarttığımız PKK yandaşları. Ülkenin birçok yerlerinde IŞİD’ı protesto ediyorlar. Protesto etmelerine saygı gösterilir. Bunların amacı protesto etmek değil. Ülkenin vatandaşlarına ve mallarına zarar vermektir. İktidardan daha fazla taviz almaktır. İstediklerimizi yapmazsanız. Şehirlerde böyle eylemler yaparızdır.  Protesto ettiğiniz IŞİD Türkiye de değil. Türkiye de yakıp yıktığınız yerler. IŞİD’ın malı hiç değil. Yakıp yıkmalarınızdan IŞİD haberdar bile değil. Şayet sizde tavşan yüreği kadar yürek varsa. Gidin Suriye ye IŞİD’ın eline geçirdiği yerleri yıkın yakın.  Onları bahane ederek Türklere olan düşmanlığınızı kusmayın.  Sıkıyorsa IŞİD ile çarpışın.  Sizde o yürek nerede? Siz ancak kalleşçe pusu kurar emniyet güçlerine ve ordu mensuplarına saldırırsınız. Şimdi sıkıştınız Türk ordusundan medet bekliyorsunuz.

IŞİD’ı adam gibi protesto edin. Bizlerde sizi destekleyelim. Amma nerde sizde o adamlık. Şunu bilmiş olunki Türkiye bu işe girmesin. Bu IŞİD sizin topunuzu yok eder. PYD’nin lideri devamlı Türkiye’yi tehdit ederdi. Şimdi gelmiş hükümetten tank savar silahları verin diye yardım istiyor. Bu kişide PKK’lı sizde hiç utanma arlanma yok mu? Bu ne aymazlık?  Bu ne arsızlık? Bu ne yüzsüzlük? Bir yandan ortalığı yangın yerine çevireceksiniz. Ondan sonrada yardım dileneceksiniz. IŞİD’I Protesto ediyorsunuz da. Atatürk büstünden ne istiyorsunuz? Sizin IŞİD’dan farkınız ne? IŞİD kestiği kafa ile futbol oynuyor. Sizde Atatürk’ün büstü ile ayni şeyi yapıyorsunuz. İktidar iktidar olmuş olsa. Atatürk’e zerre kadar saygısı olmuş olsa. O olaya karışanları ne pahasına olursa olsun bulur gözaltına alırdı. Atatürk’ün büstüne yapılan bu edepsizliği görmezlikten duymazlıktan gelenler. Sizin yöneticilerinize ayakkabı kutusu gösterenlerin burnundan getiriyorsunuz. Bunu saygısızlık kabul ediyorsunuz. Atatürk’ün büstüne yapılan saygısızlık değil mi? Atatürk’ün büstüne yapılan bu saygısızlığı kınıyorum.  PKK yandaşlarının IŞİD ile çarpışmaya yürekleri yetmiyor. Şehirlerde kabadayılık yapıyorlar. Bununda müsebbibi iktidardır. Bunlara bu kadar yüz verdiler. Bu yüz bulmadan aldıkları cesaretle her türlü edepsizliği yapıyorlar.

Cumhurbaşkanı sığınmacıları toplamış onlara nutuk atıyor. “IŞİD terör örgütüdür” diyor. Daha düne gelinceye kadar IŞİD unsurları idi? “Havadan bombalamakla olmaz karadan da harekete geçilmeli” diyor. İktidarı döneminde sınır ötesi operasyona izin verilmedi. Milletin baskısı ile mecliste tezkere çıkarıldı. Bu tezkere 48 gün sonra genelkurmaya gönderildi. Hava operasyonu sonunda, genelkurmay kara harekâtı yaptı. ABD elçisi geldi. Kara harekâtını durdu.  Bunun haricinde ordu sınırdan dışarı kafasını bile uzatamadı. Sınırımızı ihlal edenleri takip hakkımız olduğu halde bunu dahi orduya kullandırılmadık. Şimdi kara harekâtı diye tutturuluyor.  Başbakan Esat’ı hedef gösteriyor. ABD koalisyonu IŞİD için kurduk diyor. IŞİD Türkiye sayesinde bu günkü varlığına gelmiştir. Bunu bütün dünya biliyor. IŞİD bahane edilerek Suriye hedefleniyor. ABD bunu sezdiği için kara harekâtını ABD’li bir generali yönetmesini istiyor. Öylede oldu.  Cumhurbaşkanı Süleyman Şah türbesine yapılacak en küçük harekât dahi misli ile karşılığını görecektir. İşin iç yüzü böylelik anlaşılmıştır. Ne yapıp yapıp Suriye ile savaşa gireceğiz demektir. İktidar senelerdir Esat ile yattı. Esat ile kalktı. Çeşitli bahaneler bulundu bir türlü Suriye ile savaşa giremedik. Bazı yetkililer toplantı yapıp “ Suriye’ye birkaç kişi göndeririz. Oradan topraklarımız iki üç füze attırırız. Böylelikle Suriye ile savaşa gireriz diye plan yapmadılar mı? Bunu neden hatırlattım. İktidar Esat diyor. ABD koalisyonun hedefi IŞİD diyor. Süleyman Şah türbesi bahane edilerek Esat ile savaşa girme planları yapılıyor. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 07 – 10 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44