Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİLİM ADAMINA İHTİYACIMIZ VAR

BİLİM ADAMINA İHTİYACIMIZ VAR


Ülkenin bilim adamına ihtiyacı var. Bu virüs olayından ders alınmalıdır. Bilim adamı yetiştirmeyi bırakın. Bizde bilim adamlarının söylediklerini ciddiye alan olmuyor. Arap ülkeleri gibi din adamı yetiştirmeye özeniyoruz. Pozitif ilme önem vererek ilim ve bilim adamı yetiştirmeliyiz.

Her dalda bilim ve ilim adamı yetiştirirsek dışa bağımlılıktan kurtulmuş oluruz. Din adamları insanları kandırıyor. Bunu daha öncede yazdım. Fakat yeri gelmişken bir defa daha yazmakta fayda var. Daha önceki depremde Manisa da bir din adamı. Şöyle demişti. “Manisa’nın etrafında deprem bulutları dolaşmaya başladı. Allah bana sorudu sallayayım diye. Bende burayı sallama dedim.

Deprem doğuya gitti” demişti. Son zamanlarda bir deprem olayları yaşandı. Yine bu muhterem din adamı yine video yaptı. “Alla sordu olmaz dedim. Birkaç defa sordu. Baktım olmuyor. Burada hiç kimsenin evi yıkılmasın dedi. Manisa da hiç kimsenin evi yıkılmadı” dedi. Bunun gerçek olması mümkün değildir. Bu insanları kandırmaktır ve şirin gözükmekten ibrettir. Öbür taraftaki deprem uzmanları şuralara dikkat edilmelidir diye yetkilileri uyarıyor. Şuradaki pay tehlikeli olabilir diyorlar.

Mesleğine saygısı olan ve mesleğinin ülke menfaatine kullanacak olan her dalda bilim adamı yetiştirmemiz gereklidir. Sosyal medyada bir video izledim. Sanırım rektördü yerli tohum yetiştirilen alanı dozerle yerle bir ettirmiş. Böyle bilim adamı olamaz. Ülkenin yerli tohuma dönmesi gerekiyor. Bu bey efendi bilim adamlığının gereğini yapmıyor. Ülkenin GDO’lu tohum kullanmasına çanak tutuyor.

Halbuki 2006 da yerli tohum yasaklanıp GDO’lu tohum ekimine başlandıktan sonra ülkede kanser hastalığı patladı. Tarımda, hayvancılıkta, deniz ürünlerinde, altın aramada, petrol aramada ve en önemli sağlıkta, ilaç sektöründe daha birçok alanda. Bilim adamı yetiştirmemiz ülkenin menfaatine olacaktır. Bilim adamının önerileri de mutlaka dikkate alınmalıdır. Bakanlar meslek erbabı olmalıdır.

Dış ülkelere atana büyükelçiler. Meslek erbabı olmalıdır. Teknoloji uzmanları yetiştirilmelidir. Her meslekten mutlaka bilim adamı olmalıdır. İmar konusunda mutlaka bilim adamı olmalıdır. Nerelere yerleşim merkezi yapılacağına veya yapılmayacağına bilim adamları karar vermelidir. Berberin işin terzi yapmamalıdır. Ziraatçının işini inşaat mühendisin yapmamalıdır. Şimdi şu virüs olayında en çok ihtiyaç duyduğumuz bilim adamı Laboratuvar bilimcileridir. Herkesin konusu olduğu meslekile ilgili öneriler dikkate alınmalıdır.

Mesela bu günlerde yine gündeme gelen kana İstanbul konusunda birçok bilim adamı görüşlerini dile getirdi. Bu kanalın yapılmasının mahsurlarını anlattılar. Bunların söylediklerini hiç kimse gale almıyor. Bunalı söyleyenler yarın haklı çıkarsa bunun sorumlusu bunların söylediklerine itibar etmeyenler olmayacak mı? Bunun anlamı da bilim adamlarına değer vermemektir. Bakın bu virüs konusunda ülkelerin bilim adamları nasıl çalışıyor. Çin’den bu virüsle ilgili ilaç geldi. Neden biz böyle bir çalışmanı içerisinde olamadık.

Bu konuda bilim adamı yetiştiremedik. Böyle bilim adamını yetiştirecek olanda devlettir. Bunların yetişmesine imkân sağlayacak ve teşvik edecek devlettir. Bilim adamı yetiştirmemize şiddetle ihtiyacımız var. Her konuda ne kadar bilim adamı yetiştirebilirsek o kadar faydamıza olacaktır. Dışa bağımlılıktan kurtuluruz. Mutlaka bilim adamı yetiştirmeliyiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   29 – 03- 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29