Hedef (GÜNDEM)


*BİLİNEN TARİHİN BİLİNMEYEN YANLARI*

*BİLİNEN TARİHİN BİLİNMEYEN YANLARI*


 Hitler, dünya tarihine gelmiş geçmiş en faşist ve psikopat lider olarak bilinir. Çoğu kişi Hitler´in şizofrenin eşiğinde olan fanatik Alman milliyetçisi ve psikopat bir lider olarak tanır ancak, gerçekte hiç kimse Hitler hakkında bildiklerinin kendilerine anlatılan resmi tarih senaryosundan başka bir şey olmadığını bilmez. Hitler, hakkında en çok komplo teorisi uydurulan tarihi liderlerden (kuklalardan) birisidir..

ABD´de sivri çıkışları ve dürüst kişiliği ile tanınan Texas Üniversitesi tarih profesörlerinden Texe Marrs´ın Mayıs 2007 tarihinde çıkmış olan kitabının adı; "Bilinen Tarihin Bilinmeyen Yanları" Kitapta, dünyayı yöneten Yahudi ailesi Rothschild, Osmanlı devletinin planlı olarak nasıl dağıtıldığı, Arap birliğinin nasıl parçalara ayrıldığı,1.Dünya Savaşı, Kukla Diktatör Hitler, 2.Dünya Savaşı, İsrail devletinin kuruluşu, Kennedy Suikastı, MOSSAD suikastları ve 11 Eylül saldırıları olmak üzere 10 bölüm yer alıyor. Bu bölümlerde yazarın savunduğu iddialar basit bir komplo teorisi gibi laf dolması bilgilerle değil, fiziki kanıtlar ve şahitler eşliğinde net bir biçimde ortaya koyuluyor.

Öncelikle son yıllarda Türkiye´de hızla yükselen bir trend haline gelen ?Hitler hayranlığı ve Türk nasyonal sosyalizmi? gibi kavramların ortaya çıkmasına bir cevap olarak Hitler´in tarihi kimliğinin arkasında yatan karanlık bağlantıları kaba hatları ile sizlere aktarmaya çalışacağım..

* DÜNYAYI YÖNETEN AİLE: ROTHSCHİLD AİLESİ*

Çoğu kişi Rothschild ailesinin adını bile bilmez.  Bu ailenin adı ne Forbes dergisinin düzenlediği ?Yılın Zenginleri? bölümünde yer alır, ne de dünya jet-sosyetesinin partilerinde adları geçer. Ancak, bir çok ülkenin diplomatı bu ailenin adını duydukları zaman beş dakika durmak zorundadır. Çünkü, bu aile dünya tarihi sahnesinde 1590 yılından beri vardır ve dünya bu Yahudi ailesinin çok gizli faaliyetleri neticesinde bugünkü şeklini almıştır.

Çoğu kişi dünyada hiçbir ailenin böylesine bir gücü elinde tutabileceğine inanamaz. Zira, bir ailenin böylesine siyasi ve ekonomik bir gücü nasıl elde ettiğini anlayamaz. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, aile derken üç-beş kişilik çekirdek bir aileden bahsetmiyorum. Roschild ailesinin bugün 1000 - 1500 civarında ferdi olduğu bilinmektedir. Bu aile fertlerlerinin her biri dünyanın gelişmiş olan ya da gelişecek olan ekonomilerine sahip olan ülkelerinde çok derin faaliyetler sürdürmek üzere dağılmışlardır.

 

 Dünyada olan her siyasi ve ekonomik olan gelişmeyi İsrail devletinin çıkarlarına uygun düşecek şekilde düzenlemek en kutsal görevleridir. Ailenin geçmişi 16. yüzyıla dayanıyor. Aile İngiliz Kraliyet Saraylarında kralın yaverliğini yapan bir aile olarak ortaya çıkıyor önceleri. Kralın stratejik ve ekonomik danışmanlıklarını, izlemesi gereken siyasi tutumlarını ve dış politika stratejilerini bu aile belirliyor. Sadece bununla da yetinmeyip kraliyet saraylarındaki tüm ihaleleri kazanarak bu ihaleleri başarıyla sonuçlandırıp hatırı sayılır bir servetin de sahibi oluyorlar. Bu ticari faaliyetlerin yanı sıra yaptıkları her ticari ve siyasi faaliyetten yüklü komisyonlar da almayı ihmal etmiyorlar. İngiliz saraylarındaki kariyerleri sayesinde kolayca kazandıkları astronomik paralarla tarihin ilk bankacılık faaliyetini gerçekleştirip, İngiliz çiftçilerine de astronomik faizlerle tarım kredisi vermeye başlıyorlar ve 50 sene geçmeden neredeyse İngiltere devletinden daha zengin bir hale geliyorlar. Faaliyet alanını iyice geliştirip, derinleştiren Rothschild ailesi Avrupa´daki tüm imparatorlukların saraylarında söz sahibi olur hale geliyorlar.

Sadece İngiltere´de değil Avrupa´nın dört bir yanında tarımla uğraşan insanlara yüksek faizle kredi vererek, altın ve gümüş komisyonculuğu yaparak servetlerini iyice katlıyorlar. Ekonomik gücü aklın ve mantığın sınırlarını zorlamaya başlayan Rothschild ailesi daha da karanlık ve karlı bir işe girişiyorlar. İşin adı ?Savaşa giren devletlere faizle borç vermek?. Bu işin ilk icraatını İngiltere-Fransa savaşında gerçekleştiriyorlar. İngiltere´ye savaşa girmesi için sermaye olarak 35 ton altını faizle borç olarak veriyorlar.

İngiltere, Fransa karşısında yeniliyor ve Rothschild ailesine olan borcunu ödeyemiyor. Bunun karşısında borcun oluşturduğu mükellefiyetten dolayı İngiliz Merkez Bankası, yani Bank of England, ödenemeyen borç karşılığında Rothschild ailesine devrediliyor.

Rothschild ailesi İngiliz devletinin bu devir etme işlemini bir şartla kabul ediyor: ?İngiliz sterlinini kendilerinin basması şartı ile.? İngiliz hükümeti bu şartı o dönemde kabul etmek zorunda kalıyor ve İngiliz sterlinini basma yetkisi bir Yahudi ailesine veriliyor. Görünüşte ekonomi hakkında pek bilgisi olmayan arkadaşlar için bu durum pek bir şey ifade etmeyebilir.  Para basma yetkisini başka bir kuruluşa ya da şirkete vermek demek, aynı zamanda ülkenin bağımsızlığını da bu kuruluşa satmak demektir. Çünkü bir ülkenin bankası, o ülkenin parasını basarken bastığı para karşılığında o ülkenin hazinesine değerli maden koymak zorundadır.

Örneğin; Türkiye Merkez Bankası, devlet matbaasında 20 YTL basıyorsa ve eğer devlet hazinesinde 20 YTL değerindeki altını, elması ya da petrolü koymak zorundadır. Aksi halde basılan para kağıt parçasından başka bir şey olmaz. İşte Rothschild ailesinin de yaptığı şey budur. İngiliz sterlinini basarak İngiliz hükümetine faizle borç olarak vermiş ve karşılığında altın ve elmas almıştır. Bu şekilde bir yılda 12,000 ton altın kâr ettiği ekonomi tarihçileri tarafından bilinmekteydi. Rothschild ailesinin en büyük girişimi ise İngiltere ile Amerika´daki kolonilerin savaşı olmuştur. Savaş sırasında Rothschild ailesi çok gizli bir biçimde Amerikan kolonilerini desteklemişlerdir. Amerika´nın İngiltere´ye karşı direnişini yöneten kişilere yüklü miktarda silah yardımı yapılmış, İngiltere´nin bu savaşta yenilmesinin sağlanacağı garanti edilmiş ve karşılığında kurulacak olan Amerika devletinin resmi para birimini basma yetkisi istenmiştir. İngiltere ile savaş konusunda çok umutsuz olan başkan Washington ve ekibi, bu kârlı teklifi hiç düşünmeden kabul edilmiştir ve böylece günümüzde tüm dünyada çok popüler olan Amerikan dolarını basma yetkisini alarak bir hayli kârlı bir işe imza atmışlardır. Savaşı Amerikan kolonileri kazanmış ve İngiltere Amerika´dan elini ayağını çekmek zorunda kalmıştır. İngiltere - Amerika savaşından yenik çıkan İngiltere, bu sefer Amerika´ya yardım ettiğini düşünerek Fransa´ya saldırmıştır.

İngiltere, Rothschild ailesinin kendilerine finansal destekte bulunacağına güvenerek bu savaşa girdiyse de Rothscihld ailesinden umdukları desteği bulamamışlardır. Rothschild ailesi el altından Fransa´yı destekleyerek Amerikan kolonilerinin bağımsızlığını garanti etmek istemiştir. Bir taraftan da bu aile İngiliz borsası üzerinde spekülasyona girişmiştir.

 

İngiltere-Fransa savaşı sırasında borsada müthiş bir hareketlenme olmuş ve borsaya oynayan halk İngilizlerin savaşı kazanacağını düşünerek girişimlerini arttırmışlardır. Bunu fırsat bilen Rothschild ailesi ´İngilizlerin savaşı kazandığı? iddiasını ortaya atarak İngiliz halkının her şeyini borsaya oynamasını sağlamıştır. Ancak, generaller ve ordudan geriye kalanlar İngiltere´ye döndüğünde gerçekler ortaya çıkmış ve İngiltere´nin savaşta kaybettiği ortaya çıkmıştır. Borsa nominal seviyesi, herkesin malını kurtarmaya çalışıp mal hisselerini geri almaya çalışmasından dolayı anormal derecede yükselmiş ve böylece kağıtları elinde tutan Rotscild ailesi bu ticaretten en karlı çıkan isim olmuştur.

İngiliz tarihçilerin ?Kara eylül? diye nitelendirdiği bu olay ile Rothschild ailesi adeta İngiltere devletinin mülkiyetini ele geçirmiştir. Bu ekonomik faaliyetleri sonucu iyice gelişen Rothschild ailesi, Kenan diyarında Tanrı´nın kendilerine vaad ettiği kutsal İsrail devletini kurmak için gerekli olan şablonu hazırlamaya başlamıştır. Osmanlı devletinin parçalanması için gerekli olan her şeyi yapmışlardır.

Osmanlı devletine komşu olan ülkeleri sürekli olarak finanse ederek Osmanlı´ya karşı savaşmaları için kışkırtmışlardır. Böylelikle sudan bahanelerle Osmanlıya saldıran Rusya, Avusturya ve diğer komşu devletler, Osmanlının askeri ve ekonomik güç bakımından iyice yıpranarak azınlıkların ayaklanmasını sağlamışlardır. Osmanlı devleti nereye koşacağını şaşırmış ve neticede azınlıkların ayaklanarak ayrı ayrı devletler kurmasına engel olamamışlardır.

Osmanlının en çok dış borcu Rothschild ailesinin sahibi olduğu Bank Of England bankasınadır. Osmanlı Devleti, Rothschild ailesine olan borcunu ödeyecek durumda olmadığından, Rothschild ailesi bunu fırsat bilmiş Osmanlıya iğrenç bir teklifte bulunmuşlardır. Sultan 2. Abdülhamit ile görüşen Lord Baron Rothschild; ?Kudüs şehrinin, Filistin´in, Suriye´nin ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin yeni kurulacak olan Yahudi devletine verilmesi karşılığında Osmanlı devletinin tüm dış borcunu silme ve balkanlarda, Afrika da kaybettikleri toprakları geri verme? teklifinde bulunmuş ancak, Abdulhamid teklifi şiddetle reddetmiştir.

 

Abdülhamid, dinen böyle bir tutum sergileyerek büyük bir sevaba girmişse de Osmanlı devletinin yıkılma sürecini hızlandırmıştır. Daha sonraları Enver Paşa, Abdülhamid´in bu tutumunu tarihi bir hata olarak değerlendirmiştir. Enver Paşa´ya göre, Kudüs şehri ve Kenan diyarı Yahudilere geçici olarak verilmeli ve Osmanlı tekrar eski gücüne kavuştuktan sonra bu topraklar geri alınmalıydı. Ulu önder Atatürk´e göre ise, Osmanlı devleti böyle bir şey yapmış bile olsaydı, yıkılmaktan kurtulamazdı çünkü, Osmanlı üzerine korkunç oyunlar oynanıyordu.

Üstelik devlet her kademesi ile adeta kokuşmuş bir haldeydi. Özetleyerek: anlattığım bu süreçlerden sonra Rothschild ailesi 1.Dünya savaşının çıkmasında çok aktif bir şekilde rol almış ve savaşın çıkması için gerekli olan tüm tezgahı sağlamıştır.

Rotschild ailesinin hesaplarına göre: 1.Dünya savaşı ve Arabistanlı Lawrence´in faaliyetleri Arapların birçok parçaya bölünmesi, İsrail devletinin kurulması için yeterliydi. Savaş gerçekleşmiş, Almanların önderliğindeki İttifak devletleri grubu savaşı kaybetmişlerdi. Rothschild ailesinin tüm hesapları tutmuş ve İsrail devletinin resmi kuruluşunun ilan edilmesinden başka bir şey kalmamıştı ortada.

Ancak tarihi rüyaya çeyrek kala Rothschild ailesi ayrıntılarda küçük bir hesaplama hatası yaptığını fark edememişti. İsrail devleti kurulmaya hazırdı tamam ama, dağ ve ovalardan ibaret olan İsrail topraklarında kim yaşayacaktı? Sürekli olarak gelişmiş Avrupa kentlerinde yaşamış olan Yahudiler İsrail´de yaşamaya nasıl ikna edilecekti? Esas sorun buydu. Bu sorunun giderilmesi için Rothschild ailesi radikal kararlar aldı ve yeni bir savaş için gerekli olan ortam hazırlanmaya başlandı.

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44