Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİLMEDİĞİMİZ NELER VARMIŞ

BİLMEDİĞİMİZ NELER VARMIŞ


Biz bu iktidara haksızlık etmişiz. Tarımı bitirdiler! Hayvancılığı bitirdiler demekle haksızlın etmişiz. Çünkü 2002 senesinde AKP iktidar olduğunda dünyada tarımda, hayvan ve hayvansal ürünlerde kendi kendine yetebilen yedi ülkeden birisi idik. Önce 2006 senesinde çıkarılan kanun ile yerli tohum üretimi yasaklandı. Bundan sonra tarım ürünleri üreticileri daha az ekmeye başladılar. Ülkeye yabancı GDO´lu tohumlar girdi.

Üreticilerin bu tohuma alışması zor oldu. Bilhassa arpa ve buğdayda üretim düştü. Üretin düşünce saman üretimi düştü. Dışarıdan saman almaya başladık. Köylünün ve çiftçinin girdilerine zamlar arka arkaya gelince üretim daha da düştü dışarıda bütün tarım ürünlerini almaya başladık. Buna paralel olarak. Hayvancılık da gerilemeye başladı. İlk defa bir kurban bayramında dışarıda kurbanlık hayvan ithalatı yapıldı. Et sıkıntısı başladı. Dışarıda canlı hayvan ve et ithal edilmeye balandı. Her geçen sene tarım ürünleri ihtiyacı artmaya başlandı.

Girdilere yapılan zamlar. Üretimin azalmasına sebep oldu. Öyle bir durma geldik ki? A dan Z ye bütün tarım ürünleri ithal edilmeye doğru gitti. Sebep Yabancı tohumun devamlı zamlanması, gübre ve tarım ilaçlarını zamlanması üretimi aşağı doğru düşürdü. Köylü ve çiftçinin kullandığı mazot zam üstüne zam yedi. Son krizden sonra tarım ürünlere enflasyonun artmasına sebep oldu. Bilhassa sebze ve meyve ürünlerinde fiyatlar aldı başını gitti.

Soğan, domates, patlıcan, patates fiyatları tavan yaptı. Patlıcan 22 liraya kadar çıktı. Tanzim satışları başladı. Fiyatları düşürmek için. Bu tanzim satışları 31 Marta kadar devam edecek. Ondan sonrası Allah kerim diyeceğiz. Bu tanzim satışları uzun kuyruklar oluşturdu. Bu geçici bir tedbirdir. Esas tedbir üretimi artırmaktır. Tarım ürünü üretenlerin girdilerindeki fiyat artışlarını azaltmakla mümkün olur. A dan Z ye tarım ürünlerini ithal eden ülke durumunda iken. Ve 72 ülkeden tarım ürünleri ithal ederken Tarım bakanı demez mi? ?Tarımda Avrupa da birinci dünyada yedinciyiz? diyor.

Buna ancak küçük atta civcivlerde yesin denir. Resmen aklımızla dalga geçiliyor. Bir bu değil her konuda böyle. İstanbul büyük şehir belediye başkanı Binal Yıldırım İstanbul da 50.000 kişiye iş imkânı sağlayacağız diyor. Hazineden ve mali işlerden sorumlu Berat Albayrak ?iki buçuk milyon kişiye istihdam sağlayacağız? diyor. Fabrikalar yapıldı da bizim haberimiz mi yok? Bunu nasıl sağlayacaklar acaba? iş adamları ile bu konuyu konuşuyoruz? diyor. Hiç birisinin söyledikleri birbirini tutmuyor. Birisi şimdiye kadar 8 milyon kişiye iş verildi diyor. Bir diğeri 9 milyon diyor. Başka birisi 10 milyon diyor. Cumhur ittifakı Beka sorunu var diyor.

Başka birisi beka sorunu yok diyor. Birisi çıkıyor bu adaya vereceğiniz oy öbür tarafta berat belgeniz olacak diyor. En kötüsü de iktidar muhalefete terör örgütleri ile işbirliği yapıyorlar diyor. Dinci geçinen biriside AKP´ye oy vermeyen kâfirdir diyor. Oy için neler yapıyorlar görüyor musunuz? Cumhur ittifakı Vatana ihanet ediyorlar diyor. Kime diyorlar bu ülkenin yarısından fazlasına. Bunlar bu ülkeye vergi veriyor.

Kendi çocuklarına askerlik yaptırmazlarken askerlik yapanlara söylüyorlar. Dinci ne diyor? APK ye oy vermeyenler kâfirdir diyor. Kime diyor?  Nüfusun yarısında fazlasına, bu ayıp bu ülkeye yeterde artar bile. Böyle bir ülke dünya üzerinde yoktur. İktidarları döneminde hiçbir ülke Nüfusunun yarıdan fazlasına vatan haini desin. Ülkenin % 99´zu Müslüman olan bir ülkede bir din adamı kalksın AKP ye oy vermeyenler kâfirdir desin. Soruyum sizlere dünyada böyle bir ülke var mıdır? Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   02- 03- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44