Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİR DEFADA VATANDAŞTAN YANA OLUN

BİR DEFADA VATANDAŞTAN YANA OLUN


Ne olur bir defada vatandaştan yana olun. Devamlı Müslümanlıktan bahsedenler. Adaleti ile insanlara örnek olan hazreti Ömer´i örnek alsınlar. Devlet yönetiminde hazreti Ömer´i kendine örnek alsalardı. İşler bu kadar karmaşık hal alamazdı. Hazreti Ömer devlet işini yaparken devletin mumunu kullanırmış. Şahsi işini yaparken devletin mumunu söndürüp, kendi mumunu yakarmış. Devlet yöneticisi olarak da şefkatli olmaya çok özen gösterirmiş. Bir gün bir yere vali atamak için birisini yanına çağırtıyor. Vali adayı makamına geliyor. Konuşurlarken küçük bir çocuk odaya giriyor. Hemen hazreti Ömer makamından kalkıyor. O küçük çocuğu seviyor öpüyor. Gönlünü hoş ediyor. Çocuk makam odasında ayrıldıktan sonra vali adayı, ?ya Ömer sen bu çocuğu sevdin, öptün? diyor. ?Evet, sevdim öptün? diyor. Vali adayı ?benim 5 tane çocuğum var. Şimdiye kadar hiç birisini ne sevdim. Nede öptüm? diyor. Hazreti Ömer ?ben seni falan yer vali atmak için çağırtım. Kendi çocuklarına şefkat göstermeyen başkasına hiç şefkat göstermez. Seni vali atmaktan vazgeçtim? diyor. Bizim yöneticilerimizden böyle bir davranış görebilmek mümkün müdür? En basitinden cumhurbaşkanımıza hakaretten 2 bin kişi mahkemede. En küçük bir eleştiriden dahi o kişi hakkında hemen dava açılıyor. Ne olur? Allah rızası için bir de vatandaştan yana olun.

Daha önceki iktidarlar vatandaştan yana tercihleri kullanırlardı. AKP iktidarları zamanında her şey vatandaşın aleyhine oluyor. Bunun örnekleri çok. Aklıma gelen bir kaçını kısaca nakledeyim. Eskiden telefon faturalarında ne kadar konuşursak onun parasını ödüyorduk. Telekom satıldıktan sonra aylık sabit ödeme diye bir şey koydular. Bunu ilk koyduklarında Akçay da idim. Geldiğimde telefon faturam geldi. Üç liralık bir konuşmam olmuş. Fatura tutarı 16,50 olmuş. Faturayı aldım doğru Telekom´a gittim. Bu faturam neden böyle yüksek oldu dedim. Şu kadarı sabit ödeme dediler. Nedir bunu bana izah edin dedim. Bana o zaman için cevap veremdiler. Deseniz ya bu para haraç. Bu para doğrudan sizin kasanıza giriyor. Bundan nasıl oluyor da hem KDV hem de ÖTV alıyorsunuz dedim. Ona da cevap veremediler. Tüketiciler derneğine müracaat ettim. Sonra bu olay mahkemelik oldu. Mahkeme sabit ödemenin alınması normal dedi. Bir örnek daha vereceğim bankalar hesap işletim vergisi alamaya başladı. Şimdi kaç para olduğunu bilmiyorum. O zaman senelik 50 lira idi. 100 lira yatır. Bir daha bankaya uğrama bir sene sonra paran 50 liraya düşüyordu. Muhalefet bir oturumda meclis başkanlığına bir önerge verdi. Bu Telekom´un aylı sabit ödemenin ve bankaların aldığı hesap işletim parasının kaldırılmasını istedi. Görüşüldü sıra oylamaya geldi. Muhalefet evet verdi. İktidar ret oyu verdi. Bu vatandaşın lehine olacak bir olaydı. İktidar ret etti.

Şimdi gelelim en önemli konuya. Elektrik faturalarında ki kaçak elektrik parasına Yargıtay bu kaçak elektrik parasının alınmamasına ve alınan paralarında geri ödenmesine karar verdi. Mahkemeye veren vatandaşların bazıları paralarını aldı. Şimdi yeni enerji bakanımız damat Berat Albayrak bu kaçak elektrik paralarının alınmasını kanunlaştırmak için. Kanun teklifi hazırladı. Ve bu kanun teklifi komisyonda kabul edildi. Hem de istedikleri kadar artırabilmeleri şeklinde. Yanlış hatırlamıyorsam şimdi alınan kaçak elektrik parasını 6 kat artırabilecekler. Kaçak elektrik kullanmayıp parasını ödeyenler keriz durumuna düşürüldü. Bir devlet kaçak elektrik kullanımının önüne geçemiyor. Kullanılan kaçak elektriğin parasını vatandaştan alıyor. Bunun neresinde adalet var. Yargıtay adaletli olmadığına karar veriyor. İktidar Yargıtay´ın kararını kanunla bozuyor. Bu paranın alınmasına Yargıtay adaletsizdir diyor. İktidar adalet benim diyor. Yargıtay vatandaşın lehine karar veriyor. İktidar vatandaşın aleyhine kanun çıkarıyor. Adaleti yargı değil ben belirlerim diyor. Hem kendileri söylüyor. Kaçak elektrik kullanmak haramdır diyorlar. Haram olan parayı vatandaşa ödetiyorlar. Kaçak elektrik doğuda çok aşır bir şekilde kullanılıyor. Biz bir klima kullanmaya çekiniyoruz. Doğuda bazı evlerde üç dört tane klima kullanılıyormuş. Yazın serinlemek için. Kışında ısınmak için. Bu hakka revamıdır? Batıda faturan iki gün ödenmesin hemen gelip elektriği kesiyorlar. Çünkü açıp kapama ücreti 22 lira. Hiç affı yok. Elektriği kesmeye gelene tamam şimdi gidip yatıracağı kesme de. Sen yatır! Ben açma kapaya yazarım diyor. Pekiyi kardeşim doğudakileri neden kesemiyorsunuz? Onlar öz evlatta bizler üvey evlat mıyız? Bu elektrik konusunda bile ayrımcılık yapılıyor. Madem bu kaçak elektrik konusunu kanunlaştırıyorsunuz. Her il kendi kaçak elektrik kullanımını kendisi ödesin. O zaman vatandaşlar birbirini kontrol ederler. Böylelikle de kaçak elektrik kullanımı azalır. Ne olur? Bir defada vatandaşın lehine bir kanun çıkarın. İstikrara oy verenlere sesleniyorum. Bunlarda istikrarın içerisinde var mıydı? Seçimde masuniyet içersinde vatandaşın oyunu alıyorlar. Ondan sonrada vatandaşın cebinden ellerini çıkarmıyorlar. Seçimlerde bonkörlükleri tutuyor. Seçim geçtikten sonra bin vatandaşın sırtın. Ne zamana kadar seçim gelene kadar hep böyle oluyor. Para ve gıda maddesi alıp da oy verenler. Aldığınızın iki üç katını sizden geri alıyorlar. Uyanın artık seçim vaatlerine inanmayın. Ancak günü kurtarıyorsunuz. Sana kömür veriyorlar. Sen kömürün pisliği ile uğraşıyorsun. Doğudakiler kaçak elektrikle ısınıyor. Parasını da sende alıyorlar. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyene! Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene! Ne mutlu laikim diyene!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16 -05 -2016 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44