Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİR GÜN KALDI

BİR GÜN KALDI


Referandumun bitmesine bir gün kaldı. Uzun süre hem evet diyenler. Hem de hayır diyenler millete söyleyeceğini söyledi diyemeyeceğim. 18 maddelik bir anayasa değişikliği paketinden hiçbir maddeyi tam olarak vatandaşa anlatan olmadı. Referandumun en başarılısı kim diyecek olursanız? MHP den ayrılanlardır. Her türlü engellemelere rağmen neden hayır dediklerini vatandaşa ellerinde geldiği kadar anlatmaya çalıştılar.

İkinci sırada CHP genel başkanı Kılıçtaroğludur. Partisine ve şahsına yapılan ithamlara cevap vermeyerek iktidar ve bahçeliyi daha çok saldırganlaştırdı. Vatandaşa anayasa değişikliğindeki maddeleri anlatmaya çalıştı. İktidar ve iktidarın ortağı Bahçeli ortamı germek için ellerinde ne geliyorsa yapmalarına rağmen. CHP genel başkanın ortamı germemek için elinden geleni yaptı. Samsunda çıkarız kovalaya kovalaya ege denizine dökeriz diyen. Milletvekilini kendisi eleştirdi. Bu söylem yanlıştır diye milletvekilini ikaz etti.

İktidar ve bahçeli bunu yapmadı. Yönetimlerindeki kişilerin söylemlerini hiçbir surette ne eleştirdiler nede söyleyenleri ikaz ettiler. Hayır diyenlere kanı bozuk diyen, bunlar Türk değil diyen, Müslüman hiç değiller diyen yöneticiye kimse ses çıkarmadı. Din adamı geçinenlerin hayır diyenler kâfirdir sözlerine aldırış etmediler. Hayırcılara meydan ve salon vermeyenlere ses çıkarmadılar. Hayır diyenlerin stantlarına yapılan saldırılara göz yumdular. Bütün süreç boyunca Kılıçtaroğlu ile yattılar. Kılıçtaroğlu ile kalktılar.

Eleştiri boyutlarını aşarak hakarette kadar götürdüler. Referandumun üçüncü adamı kim derseniz? Demokrat parti genel başkanı Gültekin uysaldır. Bütün imkânsızlıklara rağmen çok büyük işler yaptı. Günde bazen iki bazen üç ile de ve ilçelerde toplantılar yaptı. Geceleri uyumayı bir kenara bıraktı. İllerden illere gece giderek yapılan programları aksatmadan gerçekleştirdi. Biz sizin genel başkanınızı tanımıyoruz diyenlere. Ben buradayım diye cevap vermiş oldu. Biz demokratları fazlası ile memnun etti. Bir demokrat partili olarak genel başkanımızlar gurur duydum. Ayni zamanda partililerimiz partiye gelerek genel başkanımızdan memnun olduk dediklerine tanık olduk.

Bütün illere karayolu ile gitti geldi. Diğer parti liderlerinde genç olduğu için. Maşallah iyi dayandı. Katıldığı bütün toplantılarda referanduma getirilen maddeleri anlattı. Ve vatandaşın teveccühüne mazhar oldu. Bu referandumun parlayan yıldızı DP genel başkanı Gültekin Uysaldır. Yolun açık olsun genel başkanım. Bize dahi Balıkesir de zorluk çıkarılmıştır. Meydan verilmedi. Salon verilmedi.

Gala düğün salonunda yaptığımız toplantının son anına kadar tedirginlik içerisinde idik. Meydan mitingimiz engellendi. Salon ile anlaştık ikinci gün salonu size veremeyeceğiz dediler. Toplantı için ilan ettiğimiz tarihe çok kısa bir süre kalmıştı. Gala düğün salonunu tuttuk. Salon sahibi Mustafa Bey anlayış gösterdi. Gala düğün salonu işletmecisi Mustafa beye partim adına teşekkür ederim.

Referandum sürecinin dördüncüsü iktidar partisidir. Devletin bütün imkânlarını kullandılar. Toplu açılışlarla vatandaşı kandırdılar. Bu kadar toplu açılışı yapmalarına rağmen işsizlik artıyorsa bunda bir yanlışlık var demektir. İktidarın konuşmacıları bu referandumda vatandaşa hiçbir şey vermemiştir. Milleti evet diyenler. Ve hayır diyenler olarak ikiye bölmüşlerdir. Devletin yöneticilerinin yapmayacağı şeyleri yaptılar. İktidarın görevi milleti ayrıştırmak değildir.

Milletini birlik beraberlik içerisinde olmasını sağalmaktır. Ayrıştırmak değildir. Ayrıştırdıkları gibi birde hayırcılara çok ağır ithamlarda bulundular. İktidarın gözünde. Hayırcılar terörist oldu. Terör örgütü yandaşı oldu. FETÖ örgütü yanlısı oldu. IŞİD´cı bile oldu. Hâlbuki hayırcılar buların hiç birisi ile muhatap olmamıştır. Bunlarla muhatap olan iktidarın kendisidir.

Hayırcılara söylenen daha birçok söylemler var. Onları duymazlıktan geldik. Amma şunu unutmasınlar bu ülkede 55 milyon´dan fazla Türk varken hayır diyenlere Türk olamazlar demek çok yakışıksız bir söylemdir. Hele Müslüman hiç olamazlar denilmesi nüfusunun %99´zunun Müslüman olduğu bir ülkede bunu söylemek abesle iştigal etmektir. En zayıf halka Bahçelidir. Ülkücüleri küskünlerin üzerine salmıştır.

Küçük kaza ile atlatılan saldırıdan sonra hiçbir ülkücü bir işi yarım bırakmaz diyerek. Birilerini hedef göstermiştir. Ayrı bir partinin lideri olmasına rağmen iktidar ağzı ile konuşmuştur.

Madde 17- Cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekili genel seçimi           

3- 11- 2019´da birlikte yapılacak. Meclis 6 ay içinde meclis iç tüzüğü ve ilgili yasal düzenlemelerini yapacak. Daha sonra seçilmiş cumhurbaşkanının çıkaracağı kararnameler ile düzenlenecek.

Madde 18- Cumhurbaşkanı artık partili cumhurbaşkanı olacak. Partisinin de genel başkanı olacak. Partili bir cumhurbaşkanından tarafsız olması beklene bilinir mi? saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu ülkesi için Hayır diyenlere,

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13- 04 ? 2017 Mustafa KOÇAL      

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44