Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİR İNSANIN NE İSE FİKRİ ODUR ZİKRİ

BİR İNSANIN NE İSE FİKRİ ODUR ZİKRİ


 

Karaman Ensar vakfında ortaya çıkan taciz olayı günlerdir gündemden düşmüyor. Bu olay bir skandaldır. Hem de öyle böyle bir skandal değildir. Yani sıradan bir skandal olmadığı gündemden düşmemesinden belli değil mi? Birileri bu skandalın üzerini örtüp olayı geçiştirmek istiyor. Birileri de varlar ki? Olayı mahzun gösterme gayretindeler. Peygamber efendimiz zamanında peygamber efendimizin guruplarının içersinde de böyle olaylar vardı, demeleri. İnsana küçük dilini yutturacak cinstendir. Sanki o devirleri yaşmış gibi söylemiyorlar mı? İnsanı kahrediyorlar. Cübbeli lakabı ile tanına muhterem ?İslam da çocuklarla eğleşmeye bademleşme denir. Buna laikler ve ateistler istismar hatta tecavüz derler. Karamanda olan olay İslami yaşama uygundur? diyor. Bunlar olayın içersinde olan kişiyi korumak için mi söylenmiştir? Yoksa hakikaten böyle bir olay var mıdır? İslamiyet mantık dinidir. Mantıken böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Bir erkek çocuğuna İslamiyet´i öğreten birisinin tecavüz etmesinin İslami yaşama uygundur denilmesini mantık kabul etmez. Hani bir bayan ben kendimi birisine ikram etmek istiyorum. Bu Peygamber efendimiz zamanında, peygamber efendimizin ashabındakiler eşlerini peygamber efendimize ikram ederlerdi? demesi gibi. Sanki o devirde yaşamış gibi ederlerdi diyebiliyor. Böyle bir olayın olması mümkün değildir. Kendilerini mazur göstermek için. Sözde dinciler dini kullanıyorlar. Bir örnek daha vereyim. 6 yaşındaki bir kız çocuğunun 60 yaşındaki bir erkekle evlenmesini uygu gören birileri var. Bunu mantık kesinlikle kabul etmez. Evlenecek birisini bulamazsanız annenizle, kızınızla, kız kardeşinizle evlene bilirsiniz diyen bir sapığın sözlerine itibar edileceğini zannetmiyorum. Çünkü bunlar namahremdir. Bulara kötü gözle dahi bakılamaz. Bu hususta bir çok hadis var. Bunların fikirleri bu cinsellik olduğu için. Zikirleri de bu yöndedir.

Gelelim önüne yatmaya meselesine. Günümüzde bu deyim sıkça kullanılır. Engel olmak, korumak anlamında kullanılır. Bu deyim cinsellikle bağdaştırılamaz. Şayet bu deyim cinsellik ile bağdaştırılıyorsa. Kafasında ki fikir böyledir demektir. Hali ile ne ise fikri. Odur zikri deyimi buna çok uygun bir deyimdir. Karaman olayı ile ilgili olarak önüne yatma demek. İki anlamla bağdaşır. Birincisi bu olayı yapanı koruma anlamı akla gelir. İkincisi ise bu olayın geçmiş olduğu vakfı koruma anlamına gelir. AKP´liler bu olayı cinsellikler bağdaştırdılar. O zaman 17- 25 Aralıktan ortaya çıkan bir olay vardı. Şarkıcının kocasının ?önüne yatarım? diyen. Muammer Gülere op sen ne diyorsun? Neden demediniz? Bu olayın siyasi sapıklıkla uzaktan yakından alakası yoktur. Esas siyasi sapıklık dini siyasete alet etmektir. Peygamber efendimizi böyle olayların içersinde göstermektir. Birisi demedi mi? Hacda ?Davutoğlunun ismini göğsümde gördüm. Davutoğlunu başbakan yapan peygamber efendimizdir? diyen. Bu Muhterem siyasi sapıktır. ?Her Cuma bir bakara makara sallıyorum? demek. Siyasi sapıklıktır. ?Bu gün yağmur yağıyorsa Tayyip Erdoğan sayesindedir? demek. Siyasi sapıklıktır. ?Öbür tarafa gittim geldim. Oyunuzu AKP´ye verin dediler? demek. Siyasi sapıklıktır. ? Allahın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan, bir dünya liderine sahibiz? demek. Siyasi sapıklıktır. Bayan gazetecilere ? bende sizin bacak aranızın resmini çekersem ne olur? demek. Siyasi sapıklıktır. Daha bunlara benzer onlarca misal verebilirim.

Bu karaman olayının araştırılması için verilen önergenin ret edilmesi AKP oyları ile ret edilmiştir. Bu olayın ortaya çıkması ile. Birçok yerde böyle olayların ortaya çıkması çok düşündürücü bir olaydır. En acı tarafı da dini eğitim verilen okullarda olmasıdır. Sosyal medyada birileri çocuk benim değil mi? Ne olmuş böyle bir olay oldu ise? Diyenler çıkıyor. Ben bunu söyleyenlerin bu çocukların aileleri olduğunu zannetmiyorum. Bunlar böyle olayların makul olduğunu göstermek için söyleyen kişilerden başkası değildir. Bunun gibi dini eğitim verilen okullar ya kapatılmalıdır. Yâda kontrol altına alınmalıdır.  Ve bu okullara lalettayin kişiler atanmamalıdır. Diyanet işleri başkanlığı siyasetle uğraşacağına bu gibi işlerle uğraşmalıdır. Böyle abuk sabuk beyan verenler. Diyanet işleri başkanlığınca engellenmelidir. Bu olayları ta peygamber efendimizin zamanına kadar indirgenmesi affı mümkün olmayan söylemlerdir. Bu gün öyle imamlar var ki. Arkasında namaz kılınmaz. Çünkü şirk koşuyorlar. Alın size bir örnek. İmamın birisi ? kıyamet kopmadı ise cumhurbaşkanımızın sayesindedir. Şeytanı dahi tek eli ile yener. Ağzı kuran kokuyor. Bizi cennete koyacak olan cumhurbaşkanımızdır. Onu peygamber gibi sevmeliyiz? diyor. Bu şirktir. Bu şirki işleyen imamın arkasında namaz kılınmaz. Diyanet ileri başkanı başka şeylerle uğraşacağına bu gibi imamlarla uğraşmalıdır. Bakın diyanet işleri başkanı ne diyor. ?Gidin şehit olun. Şehitlik çok yüce bir makamdır? diyor da. Kendisi zırhlı araçla dolaşıyor. Bir de bir polisin sırtına vermişler sinyal kırıcı Cemmerı polis onunla birlikte dolaşıyor. Başkalarına şehit olmalarını tavsiye ediyor. Kendisi şehit olmaktan korkuyor. Bir insanın ne ise fikri odur zikri. Bu günlerde buna uyan olayları çokça görüyoruz. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09 ? 04 -2016 Mustafa KOÇAL   

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44