Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİR TARAF YAPILIRKEN DİĞER TARAF BOZULUYOR

BİR TARAF YAPILIRKEN DİĞER


İktidar bir tarafı yaparken diğer tarafı bozuyor. Dış politikada olumlu sinyaller veriliyor. Fakat iç politikada olumsuz sinyaller veriyor. İsrail ile arayı düzetme sinyalleri veriliyor. Keza Rusya ile de arayı düzeltme çabaları var. Fakat iç politikada gezi parkı olaylarının intikamı alınacak havası estiriliyor. Durup dururken nereden çıktı topçu kışlasının yapılması. Bu topçu kışlası yüzünden gezi parkı olayları yaşanmadı mı? Şimdi topçu kışlasının yapılması yine gündeme geldi. Ortamı geren birçok olay yaşanıyor. Şimdi yine topçu kışlası gerilimi getirmeye çalışılıyor. İktidar bir tarafı olum şekilde yapmaya çalışırken. Diğer taraftan olumsuzluk havası estiriyor. Demek ki iktidar gergin ortamdan medet bekliyor. Rus uçağını düşürdükten sonra böbürlenerek angajman kuralları gereği düşürdük diye hava attık.

Alttan almadık iki pilot için bizimle dostluğu bozdular dedik. Bu söylem o kadar acayip bir söylem ki. Ne olacakmış? İki pilot için bizimle aranızı neden bozdunuz anlamına gelir. İki pilotu değersiz göstermek anlamına gelir. Kendimizi bulunmaz Bursa kumaşı gibi gördük. Eyvallah etmediğimizi Rusya ya hissettirmeye çalıştık. İşte şurası bizim ürünlerimizi alacak gibi söylemlerle kendimizi kandırdık.  Turizm konusunda turist getiren uçak firmalarına prim vermeyi vaat ettik. Bunları yapınca veya söyleyince turistin geleceğini düşündük. Ürünlerimizin kapışılacağını zannettik. Ne zaman turizm mevsimi açıldı. Ülkemize turistin gelmediğini görünce iktidarın aklı başına geldi. Rusya ya yanaşmaya arayı sıcaklaştırmaya çalıştık. Çünkü hakikaten ülkemizde turizm çökmüş durumda. Benim Alanya da turizmcilikle meşgul olan bir arkadaşım var. İki gün önce kendisi ile görüştüm. İşlerinin nasıl olduğunu sordum. Bana burada aşağı yukarı iki bin otel var. Bunların 1700´zü kapalı geri kalanına de gelen turist çok az.

İşimin nasıl olduğuna sen karar ver dedi. Bende kendisine oldurmuyor da, Öldürmüyor da dedim. Aynen öyle halimiz kötü dedi. İktidar bu durumu gördükten sonra aklı başına gelmiş olalı ki Rusya ile arayı düzeltmeye çalışıyor. Bunu zamanında yapmış olsalardı. Bu sıkıntı çekilmezdi. Keza İsrail ile bazı konularda anlaşma sağlandı ki. 26 Haziran tarihinde anlaşılan konular üzerinde antlaşma yapılacak. Bunlar dış politikada atılan adımlardır. Rusya ile bu sorun keşke hiç yaşanmasaydı. Olan Türkiye ye oldu. Turizm sektörü çöktükten sonra akılları başlarına geldi. Türkiye ne kaybediyorsa dış ülkelere karşı efelenmekten kaybediyor. İsrail´e böyle olmadı mı? Bir Van münit olayı İsrail ile olan bütün ilişkiler birden ortadan kalktı. Sonunda İsrail´e yanaşmak durumunda kaldık. Dışarıya karşı olumlu yaklaşımlarda bulunan iktidar, bu ülkelerle aradaki soğukluğu kaldırmakla olumlu bir iş yapmıştır. Fakat iç politikada ortamı germeye çalışmak tadadır. Ülkede ortam zaten gergin iken, şimdi gezi parkı olaylarını tekrar gündeme getirmiştir. Gezi parkı alayları topçu kışlası yapımından olayı çıkmadı mı?

Şimdi gergin olan ortamı topçu kışlasının yapılacağının söylenmesi ile. Ortamın biraz daha gerilmesine yönelik bir olay olmuştur. Bu topçu kışlasının yapılması olayı gezi parkı olaylarını geri getirecektir. İktidar bunu bilerek getiriyor. Çünkü ortamın gerilmesinden yarar sağladıklarını düşünmemek mümkün değildir. Bekleyelim bakalım karşımıza ne çıkacak göreceğiz. İktidar dış politikada olumlu sinyaller verirken. Maalesef iç politikada olumsu sinyaller vermiştir. Saygılarıma.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenler!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  24- 06- 2016 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44