Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİR İKTİDAR GÜÇ KAYBETTİ İSE?

BİR İKTİDAR GÜÇ KAYBETTİ İSE?


Bir iktidar güç kaybettiğini anladığında kaybettiği gücü kazanmak için çeşitli yollara başvurur. 1- partileri kendileri ile ittifak yapmaya davet eder. 2- Rakibi gördüğü partinin çalışmaların izlemeye ve izletmeye başlar. Saadet partisi genel başkanı Karamollaoğlu ile yaptığı görüşmede ittifak yapmaya davetinde bulunmuştur. Sadet partisi genel başkanı bu teklifi kabul etmemiştir.

Bu kendi ifadesidir. Rakibi gördüğü CHP’yi izlemeye ve izletmeye başlamıştır. CHP’nin mersinde yapmış olduğu miting engellenmeye çalışılmıştır. İktidar partisi istediği her yerde miting yapabiliyor. İmkânları olsa kendilerinin yaptığı mitingleri şehrin her tarafında görülmesi için. Havada dahi yaparlar. Fakat muhalefete geldi mi? Muhalefetin miting yapmak istediği alanı vermezler. Cumhurbaşkanı CHP’nin mitingini değerlendirirken alan küçük olduğu için kalabalık gözüküyor diyor.

Demek ki CHP’nin mitingi ile bizzat ilgilenmiş demektir. Allah var Mitingleri canlı, coşkulu ve kalabalık gözüküyordu. Milletin valisi mitingle yakından ilgilenmiş. CHP’nin mitingin de 21 bin 500 kişini olduğunu açıklıyor. Vali dediğin içte böyle olacak. Milleti aydınlatacak. İktidara yardımcı olacak. Yalnız bu açıkladığı 21 bin 500 rakamını nasıl bulmuş. Neden 21 bin 400 veya 600 değil de 21 bin 500? İktidar bu CHP’nin mitingi ile neden bu kadar yakından izlemiş ve izletmiş. İzlemiş CHP’nin söylemlerinin halka nezdinde ne kadar geçerlilik olduğunu görmek için izlemişlerdir.

Çünkü muhalefet devamlı konuşuyor da? Bu konuşmaların vatandaş nezdinde ne kadar etkili olduğunu görmek için izlemişlerdir. Artık iktidarında bazı kuşkuları mutlaka var ki? CHP’yi yakından takibe almışlar gibi gözüküyor. Birde AKP’nin doğuda yaptığı bir mitinde milletin ilgisizliği iktidarı tedirgin etmiş gibi görünüyor. Tedirginliklerini gidermek için devletin valisi açıklama yapıyor. Mitinge 21 bin 500 kişinin katıldığını açıklıyor.

Bu açıklamanın bozulan moralleri düzelteceğini zannetmiyorum. İktidarında bu valinin açıklamasını dikkate alacağını tahmin etmiyorum. Çünkü bizzat kendileri izlemişler. Vali beyin açıklamasına ancak beyni yıkanmış olanlar inanacaktır. Çünkü bazı kanallar canlı olarak mitingi yayınlamış. Artık iktidarın ayağı da suya değmiş gibi gözüküyor. Çünkü rakibini yakından izlemişler. Bu zaten her şeyi ifade ediyor. İktidar inanmasa da millet inanmış gibi gözüküyor. İktidarda inanmış gibi gözüküyor. İnanmamış olsalardı.

CHP’yi yakından izlemeye almazlardı. Millete taviz vermeye başladılar. Şimdiye kadar seçimlerde para çok rol oynadı. Fakat bu seferki seçimlerde para rol oynamayacağa benziyor. AKP’ye oy verecek olanlar mideden bağlı olanlardır. Kendileri de bu durumu görüyorlar. Çünkü sokaklara çıkamıyorlar. Cumhurbaşkanı sokaklara çıkın diyor.

Fakat sokaklarda AKP’yi gören yok. Çünkü milletin yüzüne bakacak durumları yok gibi gözüküyor. Çocukluğumda beri siyasetin içerisindeyim. İktidar temsilcilerinin millette bu kadar uzaklaştığını ilk defa görüyorum. Bu CHP’nin mitingine AKP cevap verecektir. Bakalım nasıl bir tablo karşımıza çıkacak. Bekleyip göreceğiz. Şayet bu mitinge karşılık veremezlerse pes ettikleri anlamına gelecektir. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                   06 -12 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55