Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİR KADININ BÖYLE DÜŞÜNMESİ

BİR KADININ BÖYLE DÜŞÜNMESİ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda,  gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bir kadının böyle düşünmesini anlamak mümkün değil. Bu bayanın ismini vermeyeceğim. Bu hanım aile ve evlilik danışmanı. Bu hanım bakın ne diyor. “Çok eşlilik olsun, kocama arkadaşımı tavsiye ettim” diyor. Bu hanım birde aile ve evlilik danışmanı. Evlenecek geç kızlar buna evlilik hakkında bilgi almaya geldiklerinde. Bu düşüncede olan bir kadın, genç kıza ne verebilir. Ben çok eşlilik olmasını istiyorum. Onun içinde kocama arkadaşımı tavsiye ettim. Sende evlendiğinde kocana kuma getirmesini söyle diye mi tavsiyede mi bulunacak? Bu hanım kocasına arkadaşını tavsiye ediyor. Bu terbiyesizliğin daniskasıdır. Bu arkadaşını aşağılamaktır. Bununla kimse arkadaşlık yapmaması gerekir. Pekiyi kocası da bir arkadaşına karısını tavsiye etse acaba ne derdi? Dünyada eşini kıskanmayan tek bir hayvan vardır. O da domuzdur. Her halde bu hanımda domuz soyu var.

Başka bir bayan araştırmacı gazeteci, buda şöyle diyor. “İstiklal marşı dinsizlerin çıkardığı bir şey” diyor. Bu bayan 1990’lı yıllarda da “Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını taşımaktan utanıyorum” demişti.  Bu ülkenin ekmeğini yiyeceksin, suyunu içeceksin, şehit kanları ile yoğrulmuş bu vatan toprakları üzerinde yaşayacaksın. Bu yaşamanı kurtuluş savaşında canlarını vermiş Müslüman atalarımızın sayesinde sürdüreceksin. Bir ülkenin sembolü olan istiklal marşını dinsizler çıkardı, diyeceksin. Utanmadan sıkılmadan da bu topraklar üzerinde yaşamaya devam edeceksin. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin verdiği nüfus cüzdanını taşımaktan utanıyorum diyeceksin. Sende toplu iğne ucu kadar hasiyet, onur, gurur varsa bu ülkede yaşamazsın. İstiklal marşını dinsizle çıkardı ise. İstiklal marşını yazan, mecliste kabul edenler dinsiz ise. Sen Müslümanlıktan geçinen birisisin. Bu dinsizlerin ekmeğini neden yiyiyorsun? Seni burada tutan yok. Ben seni tanıyorum. Sen İran hayranısın. Git orada yaşa. Gururun, onurun varsa bu ülkeyi terk edersin. Bu ülkenin ekmeği sana haramdır.

Başka bir araştırmacı gazeteci bayan ise şöyle diyor. “ Atatürk den nefret ediyorum. Türküm demeye utanıyorum. Onun için Türkiyeliyim diyorum” diyor. Böyle manyaklar neden? AKP döneminde türedi? Atatürk bu ülkeye ne yapmış acaba da? Bu Bayan Atatürk den nefret ediyor? Dünyanın takdirine mahzar olmuş. Yüz yılın devlet adamı kabul edilmiş. Böyle bir öndere! Mefret ediyorum demesi için Atatürk dönemini yaşamış olalı ki? Atatürk buna bir kötülük yapsın diyelim. Öyle bir şeyde yok resmi 33- 35 yaşlarını gösteriyor. Bu ülkenin toprakları üzerinde özgürce yaşaya biliyorsa.  Babası belli ise, ismi Türk ismi ise, bu ülkenin okullarında tahsilini yapıp kariyer sahibi oldu ise bunu Atatürk’e borçludur. Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olacaksın.  Türküm demekten utanıyorsan? Önce kendi soyunu sofunu söyleyeceksin. Türküm demekten utanıyorsan mutlaka kanında bozukluk vardır. O zaman Türkiyeliyim de deme. Türkiye kelimesi Türk kökünden alınmıştır. Sizler kadar nankör insan olamaz. Ekmek yediğiniz yere nankörlük ediyorsunuz yazıklar olsun. Bunların hesabının sorulacağı günler gelecektir inşallah.

Yine bir kadın gazeteciden bahsedeceğim. “ Bu bayanda anayasaya da Türk kelimesi ve Atatürk ismi yer almasın” diyor. Bu kadınların Atatürk’e düşmanlığını anlamak mümkün değil. Mecelle kanununu Atatürk kaldırmasaydı. 9 yaşında aileleri bunlar evlendirebilecekti.  Bilhassa doğuda bunların olduğunu duyuyoruz. Başlık parasını bastıran çocuk yaştaki kızları yaşlı erkeklerle evlendiriyorlar. Bunların aileleri fakir olurdu. Çocukluğunu dahi yaşamadan evlendirirlerdi. Ayrıca evlerinin tek kadını olamazlardı. Çağdaş yaşam bunlara hayal olurdu. Üzerlerine kaç tane kuma gelirdi Allah bilir.  Bunları yaşamıyorsanız. Atatürk’e borçlusunuz. Bu kadınlar aile ahlakını bozuyorlar. Hiçbir kadın yukarıda bahsettiğim gibi. Kocasına arkadaşını tavsiye etmez. Bunlar ahlakı bozuk. Sütü bozuklardır. Geç kızlara kötü örnek oluyorlar. Böyle kadınlara yazıklar olsun. Bu yazımı bu dört kadın için yazdım. Bunların ar damarları çatlamış. Böyle bir arsızlık olamaz. Sen kendini ne zannediyorsun da Atatürk ten mefret ediyorsun. Türküm demekten utanıyorsan kanın bozuk demektir.

Bunlara söylenecek çok güzel sözler varda. Terbiyem müsaade etmiyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14 – 12 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44