Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİR KİŞİYİ ASRIN LİDERİ OLARAK SEÇMEZLER

BİR KİŞİYİ ASRIN LİDERİ OLARAK SEÇMEZLER


Dünya asrın lideri olarak Atatürk’ü seçmiştir.

Bu Türkiye için onur verici, gurur verici bir olaydır. Bu dünya liderliği vasfına ulaşabilmek her lidere nasip olmaz. İnce elerler sık dokurlar. Demek ki dünya liderliğine Atatürk’üseçtiklerine göre. Aranan bütün vasıflar Atatürk devarmış ki seçmişler. Böyle bir dâhinin değerini, kıymetini dünya kabullenmiş. Fakat biz kabullenemiyoruz. Yazıklar olsun. Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıl dönümünde. Osmanlıdan bahsetmek ne derece doğrudur.

Atatürk’ü samsuna Osmanlı gönderdi denildi. Bunun anlamı nedir? Osmanlıyı Atatürk devirdi demektir. Osmanlıya ihanet etti demektir. Zaten Osmanlı kendisini bitirmiş durumda iken bu olay oluyor. Artık ipler yabancı devletlerin eline geçmiş. Osmanlıya hasta adam gözü ile bakıldığı bir dönemde bu olay gerçekleşiyor. Şimdi Osmanlı özlemi çekmenin hiçbir anlamı yok. Atatürk şayet bu harekâtı başlatmasaydı. Bugün Türkiye diye bir devlet olmazdı. Şimdi 1919 tarihinin ret edilmesinin anlamını anladınız mı? Biz Türk milleti olarak Osmanlıyı hiçbir zaman ret etmedik. Aslını inkâr eden haramzadedir. Onun için, biz Osmanlının torunlarıyız diyoruz.

Allah onlardan razı olsun. Osmanlı bize bu toprakları bırakmıştır. Elindeki birçok yerleri almışlar. Yalnız Anadolu toprakları kalmış. Onun için Osmanlının torunlarıyız. Kalan bu topraklara Atatürk sahip çıkmıştır. Bu sayede Türkiye Cumhuriyeti devleti var olmuştur. Atatürk sahip çıkmasaydı? Bugün bu topraklarda başka devletlerin bayrakları dalgalanıyor olurdu. Aramızdan ayrılışının yıl dönümünde anıt kabirde olan olayların hiç yakışığı yoktur. Bindirilmiş kıtaları oraya getirip slogan atılması hiç hoş olmamıştır. Bir mezarlıkta böyle slogan atıldığını hiç gördünüz mü? Veya duydunuz mu? Anıt kabir’ in kapladığı bütün alan mezarlık sayılır.

O sloganın anlamı, biz Atatürk’ü tanımıyoruz demektir. Bir nevi Atatürk’e saygısızlıktır. Biz kimseye Atatürk’ü sevin demiyoruz. Gölge etmeyin başka bir ihsan istemiyoruz diyoruz. Dönelim 1919 tarihine. Neden? Bu tarih ret edildi. Çünkü bu tarih cumhuriyetin kuruluşunun ilk adımıdır. Bu tarih yok sayılırsa cumhuriyette yok sayılacak. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti tarihide yok sayılacak.

1919 tarihinde bu tarafa geçen tarihlerde Osmanlı tarihine eklenecek. Böylelikle hem cumhuriyet hem de Türkiye Cumhuriyeti tarihi yok sayılacak. Türk milleti ne Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetten vazgeçer. Nede kurduğu cumhuriyetin tarihinden vazgeçer. Çünkü bu topraklar üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak. Minarelerde ezan sesi dalga, dalga yurt sathına yayıyorsa. Camilerde ibadetlerimizi özgürce yapabiliyorsak. Ülkenin her yerinde özgürce dolaşabiliyorsak.

Bunlara Atatürk sayesinde sahip olduğumuzun bilincindeyiz. Onun için Atatürk’e minnet borcumuz vardır. İşte Atatürk sevdamız bundandır. Bu sevdayı Türk milletinin gönlünden hiç kimse koparamayacaktır. Bu sevda öyle bir şey ki? sökülüp atılacak gibi değildir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13-11- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44