Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİR KÜSKÜNLER BİR BARIŞIKLAR

BİR KÜSKÜNLER BİR BARIŞIKLAR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İki hafta önce herkes ayrı telden çalıyordu. Cumhurbaşkanı “bunlar hain, birde barıştan bahsediyorlar ne barışı yahu” dedi. Yalçın Akdoğan “kamu düzeni sağlanmadan süreç devam etmez” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu  “kararlılıkla açılımı sürdüreceğiz” dedi HDP “ barış sağlanmadan kamu düzeni olmaz. Sürecin devamı mutabakat sağlanan sözlerin yerine getirilmesi ile mümkündür” dediler. Birbirleri ile küstüler. Şimdi birden barıştılar. Can ciğer kuzu dolması oldular. Her seçimden sonra bir şeyler alıyorlar. Çünkü AKP’nin seçimlerde sıkıntı yaşamamasını sağlıyorlar. Buda seçimlerden önce yapılan anlaşma ile sağlanıyor. Artık buna alıştırdılar. Referandumdan istediklerini alabilmek için Öcalan’a teklif görürdüler. PKK referandum döneminde eylem yapmasın bu referandum bizim için çok önemli. Sen aracı ol dediler. Öcalan aracı oldu. Referandum döneminde PKK eylem yapmadı. Bakın şehit cenazeleri gelmiyor dediler. Referandum bitti. Seçim dönemi başladı. Eylemsizlik kararı seçim sonuna kadar uzatıldı. Öcalan 15 Haziran tarihine kadar süre verdi. Seçimleri de rahat geçiren iktidar. Seçimlerden sonra açılım başlattı. Bu günlere bu açılımla geldik. iş geldi tıkandı. Bir gün küs bir gün barışık epey idare ettiler. Kobani de Kürtlerin öldürülmesi gündeme gelince bir gerginlik yaşandı. Şimdi 2015 genel seçimi düşünülerek. Masaya oturdular. Şimdiye kadar açılım ile oyaladılar. Seçim sonunda bu iş bitme noktasına çok yakın gözüküyor.

AKP bu seçimlerde anayasayı değiştirecek çoğunluğu hedefliyor. Bunun olması mümkün değil. Bu AKP’nin A planı. B planı HDP ile birlikte anayasayı referanduma görebilmektir. Şimdi can ciğer kuzu dolması olmalarının altında bu gerçek yatıyor. Onun için 2015 seçimleri çok önemlidir. Bütün düşünce 2015 seçimleri ile anayasayı değiştirecek bir çıkar yol bulmak için çalışıyorlar. HDP ile anayasa değişikliğini referanduma götürebilecek rakamı bulmak. Bulurlarsan artık anayasa referanduma götürülerek başkanlık sistemine geçme çalışmaları başlayacaktır.

Artık HDP ile AKP işbirliğine girmişlerdir. Bu işbirliği seçim sonucuna kadar devam edilecektir. AKP hedefine ulaşmak için her yola başvuracaktır. Başbakan Ahmet Davutoğlu her defasında “ açılım AKP’nin en önemli başarısıdır. Açılıma kararlılıklar devam edilecekti” diyor. İyi güzelde güneydoğu Anadolu da PKK yandaşları halen hendekler açıyor. Asker ve polisi yerleşim yerlerine sokmamaya çalışıyorlar. Hendekleri geçmeye çalışan emniyet güçlerine Molotoflu saldırılarda bulunuyorlar.

BDP’nin kongresinde Emine Ayna “ masadan ya barış çıkacak. Ya da savaş çıkacak” diyor. Bu nasıl bir barış sürecidir. Masada silah konuşulmaz. Birisi kalkıyor. Barış sonrası ordu PKK ile güç biriliği yapabilir. Bunu söyleyen Sırrı Sakık. Bunun söylene bilmesi için önce PKK’nın silah bırakması gerekir ki barış olabilsin. Silahların gölgesinde barış yapılması görülmüş bir olay değildir. Türk ordusu PKK ile hiçbir zaman işbirliği yapmaz. Binlerce asker arkadaşlarını gözü önünde şehit oldu. Şimdi onlarlar birlikte mi hareket edecek?

Kandilden Cemil bayık “birliklerimizi Türkiye’ye gönderdik” diyor. Zaten birlikleri sınır dışına çıkmamıştı. Demek ki kandilden takviye göndermişler. Başbakan da söyledi. “çıkmadıklarını biliyorduk. Milleten bunu infial uyandırmasın diye gizledik” diyor. Demek ki millet kandırılıyor. Bu millet size PKK’lıları sınır dışına çıkardılar diye oy veriyor. Kafaları karıştıran şu kandilden gönderilenler sınırlardan nasıl giriyor. Sınırlarımızın kalbura döndüğünün bir kanıtı da bu olaydır. İkincisi termal kamaraların kaldırılmasın HDP’liler talep etmişti. Termal kamaralar kaldırılmış. Zaten orduya arama tarama yaptırılmıyordu. Ordunun kışladan dışarı çıkarılmadığının göstergesi bu olay oluyor.

Güneydoğu Anadolu da kamu düzenini nasıl sağlayacaksınız? Adamlar yol kesiyor kimlik kontrolü yapıyor. Yolu trafiğe kapatıyor. O bölgeden gelen haberler hiçte iç açıcı değil. Başbakanın danışmanı dahi doğuda 11 ilde alan savunmasının PKK’nın eline geçtiğini söylüyor. İktidarda bir dağınıklık var. Bu dağınıklın çaresizliğin göstergesidir. Fikir biriliği kaybolmuş. Birisi kamu düzeni sağlanacak diyor. Bir diğeri açılım kararlılıkla sürdürülecek diyor. Bir diğeri kamu düzeni sağlanmadan barıştan söz edilemez diyor. O zaman kamu düzeni sağlanana kadar süreç dondurulmuştur deyin. Bunu da söyleyemiyorlar. İktidar böylelikle milleti oyalıyor. Fakat HDP genel aftan bahsediyor. Genel af demek dağdakilerin, ülke içersindekilerin ve Öcalan’ın affı demektir. Şimdi bunu meclisten geçiremeyeceklerini bildikleri için. Bu olayı ancak seçimden sonra gerçekleştire biliriz diye karşı tarafa taviz verdikleri kanısındayım. Onun için 2015 genel seçimleri ülke için çok önemlidir. Bu konuya daha sonra değineceğim. Artık uyanmamız gerekiyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 17 – 11- 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44