Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİR MAYIS BAYRAMI

BİR MAYIS BAYRAMI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir,

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

1 Mayısı bayram ilan eden AKP iktidarı değimliydi? Taksimi 1 Mayıs kutlamalarına açan iktidar değimliydi? 2010, 2011, 2012 senelerinde 1 Mayıs bayram olarak taksimde kutlanmadı mı? Ve hiçbir olay olmadan bu kutlamalar yapılmadı mı? 2013 senesinde taksimde ki tadilat dolayısıyla 1 Mayıs bayramı taksimde kutlanmadı.

24 Nisanda Ermeniler 1915 sözde ermeni soy kırımını protesto etme gösterilerini taksimde yapmalarına izin veriliyor da. İşçi sendikalarının 1 Mayıs bayramını taksimde kutlamalarına neden izin verilmiyor. Ne olur? Bu sendikaların isteği yerine getirilse kıyamet mi kopar. Bu olayın sendikaları ve milleti baskı altında tutmaktan başka bir gerekçesi olamaz.

Başbakan sendikalara “taksimi unutun! İlla burada yapacağız demek çatışmaya hazırız olmak anlamına gelir” diyor. Bundan çıkan anlam İktidarın çatışmaya hazır olduğudur. Bir iktidarın böyle bir durumda çatışmaya hazır olması kadar anlamsız bir tutum içersinde olması af edilir bir olay değildir. Kendi vatandaşları ile çatışma hazırlığı yapması kadar yanlış bir davranış olamaz. Emniyet 1 Mayısta neler yapılacak. Nereler kapatılacak, nerelerden müdahale edilecek bunun tatbikatın yapması. Tomalar nasıl müdahale edecek. Tomaların çalışması dahi kontrol ediliyor. Askeriyede nasıl tatbikat yapılıyorsa, emniyette ayni tatbikatı yapmış.  1 Mayıs günü sendikalar kutlamayı taksimde yapma kararından vazgeçmediği takdirde. Olayların çıkması kaçınılmaz olacaktır. Çünkü iktidar restini çekti. İktidarın bu restini göz önüne alan emniyette gereli hazırlıklarını tatbikat yaparak yapmış oldu.

Vatandaş ülkede gerginlik istemiyor. İktidar gerginliği ateşlemek için. 24 Nisanda Ermenilerin taksimde protesto yapmasına izin veriyor. Ermenilerin bu ülkede saygınlığı olacak. Türk işçisini temsil eden

Sendikaların hiçbir saygınlığı olmayacak. Taksim gösteri alanı değil diyeceksiniz. Ermenilerin taksimde gösteri yapmasına izin vereceksiniz. Türkiye cumhuriyetinin işçi sendikalarına bu izin verilmeyecek. Bu çifte standarttır. Gerilim yaşanmasından menfaat beklemektir.

1 Mayıs Perşembe günü mübarek gecelerimizden olan REGAİB kandilidir. Böyle bir mübarek günde bayram kutlamalarında olayların yaşanması milleti haddinden fazla üzecektir. Böyle bir günde insanlar birbirlerini ziyaret ederler. Sevap kazanmak için hayırlar yaparlar. Birbirleri ile tebrikleşirler. Böyle bir günü millete zehir ederlerse bu millete saygısızlık etmiş olurlar. İslami yeti bu kadar öne çıkaran iktidarın bu mübarek gün hürmetine çatışmayı kafasından çıkarması gerekir. Böyle bir günde çatışma çıkarmak insanlara zülüm etmektir. Bırakın sendikalar taşkınlık yapmadan gönüllerince bu 1 Mayıs bahar bayramını kutlasınlar. Devletin görevi vatandaşlarını mutlu etmektir.

Allah korusun 1 Mayıs günü olaylarda yaralananlar oldu. Gözaltına alınanlar oldu. Bunun kime ne faydası olacak. Sendikalar ve iktidar kararlarını bir daha gözden geçirmelidir. Partiler istedikleri yerde miting yapıyor. Gece dahi miting yapıyorlar. Seçim döneminde bir günde 3-4 miting yapıyor. Bırakın bütün sene çalışan işçilerde bir gün kendilerinin bayramı saydıkları bir günde ağız tadı ile bir kutlanma yapsınlar.

İktidarın böyle kutlamaları teşvik etmesi gerekirken engel olmasının bir anlamı yoktur. İktidar vatandaşların bir araya gelmesinde korkuyor. Bir araya gelirlerse protesto ederler endişesi taşıyor. Demokrasi olan ülkelerde böyle olaylar olmaz. Böyle olaylara izin vermemek demokrasinin ruhuna uygun olmaz. Hele ayrımcılık yapmak hiç olmaz. Bir guruba protesto gösterisi yapmak için izin verilmesi. Diğer guruba bayram kutlaması için izin verilmemesi ayrımcılık olarak algılanır.

Bu sene ne oldu da taksimde bayram kutlaması yasaklandı. Üç sene ne güzel kutlamalar yapıldı. Olaylarda olmadı. Bir önceki kutlamalarda olay olmuş olur. O zaman geçen sene üzücü olaylar oldu diye yasaklama olabilir. Böyle olaylı bir kutlamada olmadı. Bir vatandaş olarak şimdiden 1 Mayıs için endişe duymaya başladım. Aklıselim öne çıkarda kazasız belasız bu 1 Mayısı atlatırız. Yukarıda hatırlattım. O gün mübarek günlerden birisini ifa edeceğiz. Bu günün önemine binaen inşallah olaylar yaşanmaz. Bilhassa İslami yeti devamlı ön plana çıkaran iktidar, bu günü göz önünde tutmalıdır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

25 – 04 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44