Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİR SEÇİMİ GERİDE BIRAKTIK

BİR SEÇİMİ GERİDE BIRAKTIK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bir seçimi geride bıraktık. Öyle bir seçim dönemi geçirdik düşman başına. Bağırmak, çağırmak, hakaretler, aşağılamalar, ithamlar, ayrımcılık, dini istismar etmek, kanunları hiçe saymak, şiddet gibi ne ararsan bu seçim sürecinde vardı. Seçimler böyle geçmeye bilirdi. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olayı iktidarın psikolojisini bozdu. Bu olayın üzerini örtmek için. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali gibi. Bağırıp, çağırmakla çıkış yolu arandı. Bağırıp, çağırdıkça ne söylediklerinin farkına bile varmadılar. Başbakan mitingde bu bağırıp çağırma yüzünden. “Ben çocuklarıma helal lokma yedirmedim” dediğinin farkına bile varmadı. CHP’den bahsederken bahçeli diye bahsetti. Bunlar başbakanın psikolojisinin ne kadar bozuk olduğunun bir göstergesi idi.

Senelerdir can ciğer kuzu dolması oldukları ve ne istedilerse verdik dedikleri cemaate söylenmedik laf kalmadı. Cemaatin yanında CHP ve MHP de kısmetine düşenleri aldılar. Cemaat paralel devlet olmakla, haşaşi, çete, örgüt olmakla suçlandı. Muhalefet de bu ithamlardan nasibini aldı. Birlikte hareket etmekle suçlandı. CHP haşaşi ve örgüt olmakla dahi suçlandı.

Bu seçimin böyle gergin geçmesinin sebebi iktidarın yolsuzlukların üzerini örtme çabasından kaynaklanmıştır. Bu yolu tercih etmeyip de. Bu yolsuzluğa karışanların yargılanmasının önünü açmış olsaydı. Tayyip Erdoğan itibar kaybetmez aksine itibar kazanırdı. Tayyip Erdoğan bu yolu tercih etmedi. Emniyet mensuplarını darmadağın etti. Savcıları hâkimleri görevlerinde aldı. Savcıların işine adalet bakanı karıştı. Ülkenin kurumları itibar kaybettirildi. Vatandaşın yargıya güveni sarsıldı. Ülke zaten kamplaştırılmış durumda idi. Kurumlardaki kamu görevlileri arasına ayrımcılık sokuldu. Cemaatin polisi, savcısı, hâkimi diye ayrıştırıldı. Ülkenin temel taşların yerinden oynatıldı. Ortam gerildikçe ülkede kamplaşma başladı. Seçim mahalli seçim olmaktan çıktı. Genel seçim havasına sokuldu.

Şimdi gelelim propaganda sürecindeki yapılanlara. Bundan önceki seçimlerde her partinin bu kadar anons arabası olmazdı. Partilerin anons aracı kaç tanedir bilmiyorum. Fakat diğer seçimlere nazaran 3-4 kat fazla olduğunu tahmin ediyorum. Bu kadar ses düzeni yerleştirilmiş araç filosu görmedim. Meclis üyesi adayların dahi ses düzenekli araçları vardı. Bu kadar aracın sesi sonuna kadar açarak dolaşması gürültü kirliliğine sebep olmuştur. Bundan çok şikâyetçi olanı gördüm. Kadının birisini feryadına şahit oldum. “ Bu nedir böyle çocuğum hasta uyutmaya çalışıyorum. Tam uyuyacağı anda ikinci bir araba geliyor. Bu evlerde uyuyan mı var? Hastamı var? Hiç düşünen yok. Allah topunuzun belasını versin” diye balkondan bağırıyordu.

Ben bu propaganda şekline karşıyım. Bu kadar araba dolaştırmak, araba konvoyları yapmak, her gün her partinin 2-3 hatta 4 yerde miting yapması ülke ekonomisine zarardan başka bir şey değildir. İktidar partisi oluktan akar gibi para harcadı. Aday broşürleri basılmasının hepsi paraya dayanıyor. Hâlbuki adayın özgeçmişini gösteren bir broşür yeterli olur. Her parti bu propaganda döneminde ne kadar para harcadı bunu açıklasınlar. Hazineden aldıkları parayı da açıklasınlar. Her partinin harcadığı para ile iki tane fabrika yapılır. Mecliste 4 parti var. Her biri iki fabrika yapsa 8 fabrika yapar. Böylelikle ülkenin kalkınmasınız ve işsizliğin azalmasına katkıda bulunmuş olurla.

Birileri kazandı birileri kaybetti. Bu tabiatın kanunudur. İki yumurtayı birbirine vurduğunda mutlaka birisi kırılır. Değerlendirmeyi kazananı, kaybedene gördükten sonra değerlendirmesini yaparız. Başta da söylediğim gibi ben böyle bir seçim dönemi görmedim. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

29 – 03 – 2014              Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44