Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİR TANE CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEK

BİR TANE CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Muhalefet cumhurbaşkanlığı için kendi adaylarını gösterecekmiş. Muhalefet bu kafa ile giderse AKP’nin arkasında devamlı nal toplar. Bir tane cumhurbaşkanı seçilecek. CHP’nin MHP’nin oy oranları belli. Her iki partide aday gösterirse meclis dışındaki partilerinde oyunu alamazlar. AKP yanına BDP’yi alarak cumhurbaşkanlığı seçimine giriyor. Akıl var mantık var.% 45 oyu olan partinin karşısına % 27 oyla çıkmak demek AKP’nin ekmeğine yağ sürmek demektir. CHP ve MHP’nin oy toplamı % 43 oluyor. İki partinin oy oranları toplamı bile AKP’ye yetişmiyor. Şayet CHP ile MHP müşterek bir aday gösterirlerse meclis dışındaki partilerin oyları ile belki AKP’yi zorlayabilir. Ancak o zaman gösterdikleri adayın seçilme şansı olabilir. Her iki parti kendi adayını gösterdiği takdirde hiçbir şansları olmayacaktır. Durum böyle olunca Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı garanti demektir. Tayyip Erdoğan kendi cumhurbaşkanlığını garanti altına almak için. Çalışmalarını şimdiden yapmaya başladı.

Dar bölge sistemini hemen meclise getirecekler. Dar bölge sistemi AKP’nin lehine olacak bir sistemdir. Bu dar bölge sisteminde AKP oylarını artırırken CHP ve MHP oy kabına uğrayacaklardır. Dar bölge sisteminin cumhurbaşkanlığı sisteminde uygulanması mümkün değildir. Uygulana bilmesi için bir sene süre geçmesi gerekiyor. Ancak 2015 senesinin Haziran ayında yapılacak genel seçilmede uygulanacaktır. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçildiği takdirde, başkanlık sistemine geçebilmesi için anayasa değişikliği gerekiyor. Dar bölge sistemi ile 2015 seçimlerine gidildiğinde AKP bu sistenle25- 30 milletvekili fazla çıkarma şansına sahip olacaktır. BDP ile birlikte anayasa değişikliğini mecliste değiştirme şansını belki bulabilirler. Bulamasalar dahi birlikte anayasa değişikliğini referanduma götürme imkânını yakalamış olurlar.

Muhalefet işi bu noktaya getirmemek için tedbirini şimdiden almalıdır. Bunun içinde önce iki parti birlikte tek bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmalıdırlar. Müşterek çıkardıkları adayın arkasında durarak millete olayları çok iyi anlatmalıdırlar. Muhalefet başkanlık sistemine geçildiğinde neler olacağını millete anlatmalıdırlar.

Bütün yetkileri kendisinde toplamış bir başkanın neler yapacağını düşünmek bile istemiyorum. Amma olacakları tahmin etmek içinde kâhin olmaya gerek yok. Şimdiden hayallerini kurdukları yeni Türkiye’nin inşasına başlanacaktır. Bilinen bir hedef var. 2023 senesi AKP’nin hedefi. Her olayda 2023 diyorlar. Başkanlık sistemine geçildiğinde cumhuriyete güle güle demekten başka bir şey elimizden gelmeyecek. Onun için. Bu cumhurbaşkanlığı seçimi ülke için çok önem arz ediyor.

Bu ülkenin geleceğini muhalefet düşünüyorsa mutlaka bir ortak aday üzerinde anlaşma sağlamalıdırlar. Böyle bir anlaşma yapmazlarsa ülkenin geleceğini tehlikeye atmış olurlar. Biz vatandaş olarak bu tehlikeyi görebiliyoruz. Siyasetçilerin görememeleri mümkün değil. İllaki benden olsun demenin yanlışlığının farkına varmalıdırlar. Ben olayımda bir olayım değil. Biz olalım bende içersinde olayım diye bilmek önemlidir. Ülke içinde bu gereklidir.

Atatürk’ün emanet ettiği cumhuriyetin korunması için. El ele verilmesi gerekir. Bunu millete iyi anlatmak gerekir. Yapılan yanlıştan dönülüp birlik olma zamanıdır. Bir elin nesi var! İki elin sesi var! Atasözünü unutmamak gerekir. Peygamber efendimiz “ cem olun” buyurmuştur. . Yani birleşin demiştir. Üç dört tane cumhurbaşkanı seçilecek olsaydı. O zaman birini de ben alayım diyebilirdiniz. Fakat bir tane cumhurbaşkanı seçilecek. Aklınızı başınıza toplayın.  İhtirasa kapılırsanız bu millet sizi af etmez. 2015 seçimlerinde sizin yerinizi başka partiler alabilir. Sandıktan dahi çıkamazsını bu kafa ile hareket ederseniz. Bu cumhurbaşkanlığı seçiminin önemi Cumhuriyet, cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ve manevi değerlerimiz için çok önemlidir. Cumhuriyet kaldırılır, TC’ler kaldırılır, Atatürk ismi her yerden kaldırılır. Türk kelimesini söylemek suç olabilir. Türk milleti diye bir söylem kalmaz. Milli kelimesi her yerden kaldırılır. Milli eğitim bakanlığı yerine. Eğitim bakanlığı denir. Mili savunma bakanlığı yerine. Savunma bakanlığı denir. Türk bayrağı yerine. Vatan bayrağı denir. Atatürk, Cumhuriyet, Milli, Türk kelimelerinin yerine uygun birer kelime bulurlar. Muhalefete tekrar sesleniyorum. Beyler bir tane Cumhurbaşkanı seçilecek. Onun için birlikte bir aday gösterin. Yoksa bu millet sizi af etmez. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Sayın okurlarım aşağı yukarı 6 aydır yazılarıma andımızla başlayıp. Atatürk, Cumhuriyet ve Türk kelimelerini kullandığım ibareler. Ve sonunda NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! İbaresi ile yazılarımı bitiriyorum. Bu kelimeler ve ibareler bizi vazgeçilmezimizdir. AKP’nin kaldırdığı ve kaldırmayı düşündüğü kelimeler olduğu için devamlı yazdım. Yazmaya da devam edeceğim. Benim bunları neden yazdığımı bir dakika düşündünüz mü?

21- 04- 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44