Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİRLİK OLALIM! NASIL OLACAK?

BİRLİK OLALIM! NASIL OLACAK?


İktidar birlik olalım diyor. Nasıl olacak? Birliğimizi beraberliğimizi istemeyenler var. Sosyal medyada kendi hesabından paylaştığı şu paylaşıma bakın. Adı Gökhan Güngör: ?Herkes askerlik yaptı. Hatta şehit oldu, gazi oldu. Amma Manisa´daki itler gibi devletini karalamadı, aciz göstermedi? bu kişinin AKP üyesi olduğu iddia ediliyor.

Gelin şimdi böyle düşünceye sahip olan birisi ile birlik olun. Bu fikre sahip birisi ile birlik olmak mümkün müdür?  Bu kişi insanların aklı ile alay ediyor. O kadar asker zehirlenmiş. Ne yapacaklardı? Ölecekler miydi? İnsan ortaya bir şey atarken biraz düşünmelidir. Burada 4 defa zehirlenme vakası yaşanmış. Burada bir yerde ihmal söz konusudur. Bu olayda askerlerin hepsi ölseydi Allah korusun kahraman mı olacaklardır? Devleti yüceltimi denecekti? Bu vatandaşa göre askerler ne diyecekti? Biz zehirlenmedik. Kızılcık şerbeti içtik mi diyeceklerdi?

Senin çocuğun orada olsaydı? Ayni şeyi yine söyleyecek miydin?  Amma sizin çocuklarınız ya paralı askerlik yapar. Ya da çürük raporu alır. Bu devirle askerlik yapan yalnız garibanların çocuklarıdır. Sizin gibi asilzadelerin çocukları günü gün eder. Kimin sayesinde o it dediğin asil Türk evlatları sayesinde. Sende hiç mi utanma, arlanma yok. Birinci zehirlenme olayından sonra. Bölük komutanı yemek şirketi ile olan sözleşmenin fes edilmesi için. Üst makama rapor vermiş. Üst makamdan gelen cevap çok enteresandır.

5 defa zehirlenme olayı olduktan sonra ancak sözleşmenin fes edilebileceği söyleniyor. Birlik komutanı hayret ediyor. Gidiyor sözleşmeyi buluyor. Gözlerine inanamıyor. Hakikatken 5 defa zehirlenme olayının olması gerekiyormuş. Bu nasıl bir sözleşmedir? Böyle bir madde sözleşmeye nasıl konur? Ya oradaki askerlerin çoğu hayatını kaybetse idi ne olacaktı? Bu mesuliyetin altından kim kalkabilirdi? Askerin artık iyice sessizliğe büründüğü bu olayla su yüzüne çıkmıştır. Üst makamlar nasıl olurda böyle bir sözleşmeye olur veriri?

Anlamak mümkün değil. Bu askerlerin can güvenliğini sağlamak, o üst makamlarda görev yapanların görevidir. Bana göre Manisa da ki bu olay çok ucuz atlatılmış. Neye dayanılarak o madde konmuştur. Bunun mutlaka açıklanması gerekir. Yoksa çocuklarını askere gönderenler devamlı endişe içerisinde olacaklardır. Bir yemek şirketinin 5 defa zehirli madde kullanma hakkı nasıl olabilir? Burada esas sorgulanması gereken böyle bir sözleşmeyi hazırlayandır. Ondan sonra sorgulanması gerekenler bu sözleşmeye onur verenlerdir.

Çünkü bu çok büyük sorumluluk taşıyan bir olaydır. Birilerinin başı bu meseleden dolayı çok ağrıyacaktır. Onun için üzeri örtülmeye çalışılıyor. Ne diyor Manisa valisi? ?Zehirlenme yok. Psikolojik bir olay var? diyor. Amma raporlar öyle demiyor. Besin zehirlenmesi diyor. Burada çocukları asker olanların ne durumda olduğunu hiç düşünen var mı? Millet çok rahat öyle değil mi? O ailelerin neler yaşadığını merak eden var mı? O aileler bu olay ile yıkılmışlardır. Çünkü çocukları bile bile zehirlenme ile karşı karşıya kalmışlardır. Birde kendini bilmez densizin askerlere itler demesin. Aileleri derinden yaralamıştır.

Her musibetten bir ibret dersi alınmalıdır. İktidar zannedersem bu dersi almış. Çünkü 4´dü zehirlenmeden hemen sonra sözleşmeyi fes etmiştir. Bu olayın mecliste kurulacak araştırma komisyonu tarafından araştırılması gerekirdi. Fakat böyle bir araştırma komisyonunun kurulması mecliste ret edildi. İktidar kendisinin oluşturduğu bir heyeti görevlendirmiştir. Bu heyet yanlı hareket edecek bir heyettir. Araştırma komisyonunun kurulmasını istemeyen iktidar ve koalisyon ortağı olan MHP milletvekilleridir.

Yazıklar olsu demekten başka söz bulamıyorum. Vatan evlatlarının zehirlenmesine duyarsız kalmak her babayiğidin harcı değildir. Bu mesele hisleri ile hareket edilecek bir olay değildir. Hayatlarının baharında pisipisine hayatlarını kaybetmek ile karşı karşıya kalanların meselesidir. Can meselesidir. Canan meselesi değildir. Askerlere it diyen bu şahsın mutlaka yargı önüne çıkarılarak bu fütursuzca beyanda bulunmanın hesabını vermelidir. Belki asker ailelerinden mahkemeye müracaat edenler olacaktır. Bu zatı Türk askerine it demesinden dolayı kınıyorum.

Bu olay öyle ucuz bir olay değildir. Bu çok büyük bir hakarettir. Hakkında soruşturma açılmasının takipçisi olacağım. Sık sık bu meseleyi gündeme getireceğim. Bu mesele benim çok arıma gitti. İşte böyle olaylar birlik beraberliğimizi zedeliyor. Böyle bir zihniyetle nasıl birlikte olunur. Ben bu olayın tümünü içime sindiremiyorum. Sözleşmesinde yaşanan olaylara kadar hiç birisini kabullenemiyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25-06- 2017 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44