Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİZ YAPARSAK OLUR

BİZ YAPARSAK OLUR


İktidar şimdiye kadar biz yaparsak olur, düşüncesi ile hareket etti. Bir hızlı tren olayını hatırlatacağım. İstanbul Ankara arasında hızlı tren seferlerini başlattılar. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan İstanbul´dan hızlı trene binip Ankara ya hareket ederken ?bizim acelemiz var. Biz yaparsak olur? diye hızlı tren seferini başlattı. Bu hat senelerdir çalışan bir hat idi. Elektrikli tren seferleri yapılıyordu. Raylar buna göre ayarlanmıştı. Bu raylar üzerinde hızlı tren seferleri başlatıldı.

Kısa bir zaman sonra Pamukova mevkiinde bu hızlı tren devrildi. 38 kişi hayatı kaybetti. Hızlı tren alt yapısı hazırlanmadan bu seferlere başlanmıştı. Suçu iki makiniste yıktılar. Hâlbuki burada hata bu hızlı tren seferlerini koyanlar idi. Ölenler öldüklerinle kaldı. Sonra bu hat üzerindeki hızlı tren seferlerine son verildi. Seneler sonra alt yapı hazırlandı ondan sonra başladı. Hayatta çok biliyorum diyen en fazla yanılan kişidir.  Birçok şeyde iktidar hep ayni şeyi söyledi.

Biz yaparsak olur dediler. Eleştirenlere siz bilmezsiniz. Siz bu işlerden anlamazsınız diye cevap verdiler. Hiçbir tavsiyeyi dikkate olmadılar. Hiçbir öneriye kulak vermediler.  Mecliste görüşülüp de karara bağlanacak olayları meclise getirmediler. İktidar kendi milletvekillerine dahi hiçbir şey sormadı. Konuyu meclise getirdiler kendi milletvekillerine talimat verdiler. Bu meclisten geçecek dediler ve geçirdiler. AKP´nin meclise getirdiği her konu olumluda olsa olumsuzda olsa meclisten geçirdiler.

İlk zamanlarda CHP anayasaya aykırı çıkan kanunları anayasa mahkemesine götürüp çok kanunu iptal ettirdi. Hatta o zaman CHP ye kanunları anayasa mahkemesine götürüyor diye eleştiriyorlardı. 2010 referandumundan sonra anayasa mahkemesinin yapısını kendilerine göre değiştirdiler. O günden sonra anayasa mahkemesine götürülen kanunların iptali için. Yapılan bütün müracaatlar anayasa mahkemesi tarafından ret edildi.

Gülen cemaatinin incelenmesi için meclise başkanlığını verilen önerge dahi dikkate alınmadı ret ettiler. O zaman o öner dikkate alınıp araştırma komisyonu kurulmuş olsaydı. Bu gün Gülen sorunu diye bir sorun olmazdı. Suriye konusu meclise getirilseydi. Suriye sorunu yaşamazdık. Suriye ile aramızı bozmazdık. Biz yaparsak olur düşüncesinden bir türlü kurtulamadılar.

Gelelim Zarrab olayına. Amerika bu Zarrab olayında iki defa uyarmış. Dikkate almadıkları gibi cevap dahi vermemişler. Bazı Avrupa ülkelerinde bu bankacılık olayı yaşanmış. Yukarıda Zarrab olayı dedim. Çünkü bu olay onun olayı ile gündeme geldi. Hattı zatında halk bankasına iki deva uyarıda bulunmuşlar. Avrupa ülkelerinde de bizin halk bankası olayı gibi olaylar yaşanmış.

Amerika bankaları araştırma komisyonu bu Avrupa ülkelerine yüklü para cezası vermiş. Bu ülkeler bu paraları ödemişler. Bizim iktidar Amerika´nın bankaları araştırma komisyonun uyarısını dikkate almadığı gibi cevap dahi vermemiş. Bizim iktidar yurt içerisinde ben yaparsam olur. Ben yaptım oldu. Düşüncesi hâkim olduğu için. Yurt dışını ilgilendiren olayları da ben yaptım oldu. Biz yaparsak olur.  Şeklinde düşündükleri için. Biz yaptık oldu diye önemsemediler.

Bizi ben yaptım olduya ve biz yaparsak olura alıştırdılar. Dışarıyı da alıştıracaklarını zannettiler. Külliyetli para cezası geleceği söyleniyor. Böyle külliyetli bir para ceza gelir ise. Bu cezayı kim ödeyecek? İranlı Zarrab´ın arkadaşına İran idam cezası verdi. Şimdi idam etmiyor. Borcu ödene kadar da idam etmeyecekmiş. Ne zaman borcu ödenirse o zaman idam edecekmiş. Bizim bankaya verilecek cezayı da millete ödetirler. Belki banka da parası olanlar paraların alamayabilir.

Mahkemenin jüri üyeleri seçilmiş. Yalnız halk bankası müdür yardımcısını yargılayacaksınız diye talimat verilmiş. Zarrab´ın ne olduğu şimdilik daha belli değil. İşbirliğimi yaptı. Yoksa itirafçımı olduğu kesinlik kazanmadı. İktidarın merakla beklediği ne konuşacak? Hayati yazıcı çıkıp olmadık şeyler söyleyecek diyor. Bekir Bozdağ ne gibi belgeler var açılasınlar diyor. İktidarın bu kadar merak ettiğine göre. Bu işte bazı tersliklerin olduğundan kaynaklanıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan çok büyük konuştu. Tayyip Erdoğan´ın bir kuruşunun olduğunu ispat etsinler. Cumhurbaşkanlığını o an bırakacağımın garantisini veriyorum. O zat makamını bırakacağının garantisini veriyor mu? Dedi. Milletin kafasını yine karıştırdı. Kılıçdaroğlu Tayyip Erdoğan´ın parsından bahsetmedi. Çocuklarının ve dünürünün parasında bahsetti.  

Bu işin en güzel yolu bir araştırma komisyonun kurulur bu komisyon ancak her türlü bilgiye ulaşabilir. Muhalefetin bu bilgilere ulaşması zordur. Belgeleri birileri sızdırırsa o zaman ancak ulaşabilir. O zamanda sıkıntı doğar. Birilerinin başı yanar. Bu işin sonu ne olacak bekleyip göreceğiz. Allah her şeyin ülkemiz için hayırlı olanını versin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27- 11- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44