Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BİZ YAPTIK BİZ YAPARIZ

BİZ YAPTIK BİZ YAPARIZ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Anayasa mahkemesinin balyoz davası için. Hak ihlali var! Kararı ile serbest kalan balyoz mahkûmları hakkında muhalif olanlar. “Bal gibi darbe teşebbüsü idi” diyenler. Anayasa mahkemesinin verdiği bu kararı içlerine sindiremeyenler var. Birde bu karardan kendilerine paye çıkarmaya çalışanlar var. Bir zamanlar “ben bu davaların savcısıyım” diyenler. Şimdi “bizim sayemizde tekrar yargılanmalarının önü açıldı. Biz anayasa mahkemesine bireysel başvuruyu getirmeseydik. AİHM gideceklerdi. Oradan çıkan tazminatı öderdik. Senelerce hapiste kalırlardı” diyor Tayyip Erdoğan. AİHM ne en çok tazminat ödeyen ülkeyiz. Bununu önüne geçmek için. Anayasa mahkemesine bireysel başvuru getirildi. Diyelim ki böyle bir başvuruyu getirmediniz. Bunların haksız yere hapiste yattıklarını Tayyip Erdoğan bir mitingde kendisi söyledi. Böyle söylemesine rağmen onların senelerce hapiste kalmalarından hiç mi vicdanın sızlamayacaktı? Anayasa mahkemesi yerlerde sürünen hukukun onurunu kurtarmıştır. Balyoz davası mağdurları bize kurulan kumpasın sorumluları hapse girene kadar mücadeleye devam edeceğiz diyorlar. Kime kadar giderse gitsin mücadeleden vazgeçmeyeceğiz dediklerine göre. Türkiye bağırsaklarını temizliyor diyenler bu içersinde olanlardır. Ben bu davaların savcısıyım diyenler bu kumpasın içerindedirler. İyi neticelenen bir olay oldu mu hemen kendilerine paye çıkarırlar. Kötü bir netice olduğunda ise olayı muhalefetin üzerine yıkmakta mahirdirler.

Musul konsolosluğundaki personel rehin alınalı 15 gün oldu. İlk gün dışişleri bakanının yardımcısı konsolosluk personeli rehin değildir, demişti.

 Bunlar öyle bir terör örgütünün elindedirler ki. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz. İnşallah başlarına beklemediğimiz bir şey gelmez. Terör örgütüne güven olmaz. Amma IŞİD hiç güven olmaz. Dünyanın en acımasız ve en cani örgütüdür. Böyle bir örgütle anlaşma yapılır mı? İddia ediyorum. Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığına aday olsun. İki veya üç gün içersinde, rehinelerimiz ya Ankara ya da İstanbul’a getirilecek. Ve onları Tayyip Erdoğan karşılayacak. Hava limanına taraftarlar toplanacak. Türkiye seninle gurur duyuyor sloganları atılacak. Tayyip Erdoğan kahraman ilan edilecek. Van minüt gibi bir hava yaratılacak. Biz yaparız diyorlar ya. Evet yaparlar! İnsanın aklına hayaline gelmeyecek şeyleri yaparlar. Alt yapısını hazırlamadan İstanbul Ankara arasında hızlı treni bizim acelemiz var diye başlatırlar. 38 vatandaşımızın ölümüne sebep olurlar. Suçlu iki makinist ilan edildi. Biz yaparız! Biz yaparsak olur düşüncesi bu ülkeye çok şeylere mal olmuştur. İnsanları aşağılamak insanlara tepeden bakmak insanlara baskı uygulamak, fişlemek bunların hepsini yaparsınız. 50 milyon Türkü yok saymak. Bir etnik guruba bu kadar Türkü feda etmeyi biz yaparsak olur diyenlerden başkası yapamazdı. Hep biz yaparsak olur diye diye bu hallere düştük. Biz yaparsak olur dediğiniz çok şeylerde boş çıkmıştır. Suriye içinde ayni şeyler söylendi ne oldu? Esat hala iktidarda üstelik seçime gitti. % 89 oy oranı ile güven tazeledi. Hani Esat gidiyordu! Şam da Cuma namazı kılacaktınız ne oldu?  Orta doğuda Arapların lideri olacaktınız ne oldu? Arap ülkeleri Türkiye’yi gale bile almıyor.

Terör örgütü ile masaya oturulmaz dediniz masaya oturdunuz. Mit kanununda yapılan değişiklik ile. MİT’e o kadar yetki verildi ki her türlü terör örgütü ile içte ve dışta görüşebilecek. Operasyon dahi yapabilecek. Biz yaparsak olurlardan bir tanesi de bu MİT yasasıdır. Yine illaki bizim dediğimiz olacak düşüncesi yüzünden soma faciasını yaşadık. CHP böyle bir önerge verdi diye. O önerge için ıvır zıvır diye ret edilmeseydi. 301 işçimiz ölmeyebilirdi. Muhalefetin verdiği hiçbir önergeye kabul oyu verilmeyecek diye karar alınmış gibi. Milletvekili ben neye hayır oyu verdiğimi bile bilmiyorum diye itiraf etti. Biz biliriz, biz yaparız, biz yaparsak olur düşüncesi meclis çalışmaların bile yansıyor. Taşeronluğun kaldırılması hakkında önerge veren CHP’nin önergesine yanlışlıkla evet oyu verildi. Meclisi yöneten başkan yardımcısı önerge kabul edilmiştir, dediğinde hayır kabul edilmedi diye bas bas bağırıldı. Anayasa komisyonunu bile dağıtıldı.

Vatandaşın lehine olacak önergeler dahi ret edildi. Meclis sanki formaliteden dolayı çalışıyor. Çünkü AKP’nin istemediği hiçbir kanun meclisten geçmiyor. Muhalefet mecliste emaneten varmış gibi bir durum ortaya çıkıyor. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olaylarında adı geçen bakanlar ile ilgili araştırma komisyonu kurulmasında ki oturumdan önce AKP gurubu toplanıyor. Konu orada tartışılıyor. Ondan sonra meclise geliniyor. Kendi istedikleri gibi bir komisyon kurulması kendi guruplarında karara bağlanıyor. Komisyon iki aydır kurulamıyor. Neden kendi dediklerinin olması için. Seçimlerde sandıklara sahip çıkın bunlar oylarımızı çalarlar deniliyor. Seçime hileyi kendileri karıştırıyor. Seçim neticelerine AKP itiraz ettiğinde seçim yenileniyor. Diğer partilerin itirazları ret ediliyor. Neden benim dediğim olacak düşüncesinde dolayı. Biz yaptık! Biz yaparız! Biz yaparsak olur! Diye diye bu günlere geldik. Bundan sonrası ne olacak hiç belli değil. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Önümüzdeki günler neler gösterecek bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  25 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL.

 

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44