Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BORCUNA SADIK OLANLAR ENAYİ Mİ?

BORCUNA SADIK OLANLAR ENAYİ Mİ?


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Seçim olunca iktidar için her şey mubah oluyor. Mahalli seçimlerde sosyal yardım fonundan millete epey bir şeyler dağıtıldı. Sıra geldi cumhurbaşkanlığı seçimine. Bu seçimde de bazı şeylerin dağıtılacağı beli olmuştur. Mahalli seçimlerde seçim kurulu tarafından iki il ilçe ve beldelerde seçimler iptal edildi. Bu iptal edilen yerlerdeki seçimler 1 Haziran tarihinde tekrar yapıldı. Başbakan ağrıda yaptığı mitingde vatandaşların elektrik borçlarının silineceğini söyledi. Allah aşkına böyle bir adaletsizlik olabilir mi? Zaten elektrik faturası ödemiyorlar. Ağrıdaki vatandaşlardan elektrik borcu olanların borcu silinecek. İçlerinde faturalarını devamlı ödeyen borcuna sadık olanlar enayi mi? Bunu Türkiye geneli içinde söyleye biliriz. Borcuna sadık olanlar borçlarını ödedikleri için aptal mı? Başbakan kaçak elektrik kullanımının günah olduğunu, Doğuda bir mitingde söylemişti. “ Bu bölgede kaçak elektrik kullanımı arttı. Bu kaçak kullandığınız elektrik haramdır” ifadesini kullanmıştı. Kaçak elektrik kullanmak harada, başkasının kullandığı elektriği parasını başkasından alması günah değil mi? Elektrik faturalarındaki kayıp ve kaçak elektrik parası almak hem haramdır. Hem de günahtır. Hoca efendiler vaazlarında devamlı söylüyor. Haram yerseniz bunun cezasını öbür dünyada çekersiniz diyorlar. Devlet olarak topladığınız haram parayı maaş olarak çalışanlarınıza veriyorsunuz. Vatandaş bilmeden devlet tarafından haram para ile beslenmiş oluyor.

Seçim kazanmak için her şey mubah sayılıyor. Bir defa Müslüman olan bir ülke Müslümanlığın kurallarına uyması gerekir. Her şeyden önce adaleti ve adaletli davranmayı prensip edinmelidir. Hiç kimsenin hakkına göz dikmemelidir. Sigorta, sigorta primi, vergi ceza gibi birçok kalemde vergi affı getiriliyor. Bazı borçlarda yapılandırmaya gidilecek. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Millet çocuklarının nafakasından kessin borcunu ödesin. Bir başkası borcunu ödemesin. Bunun borcu af edilsin. Sigorta borcu birikmiş. Yapılandırmaya gidilsin. Soma faciasında hayatlarını kaybedenlerin sigorta prim borçları silinecek deniliyor. Çalışan işçinin sigorta primini şirketler ödüyor. Bu borç silinmesinde pis kokular var. Soma faciasında hayatını kaybedenlerin sigorta prim borcu olamaz. Şirketin borcu olur. Şirket sigorta primini yatırmadı ise. Bunların prim borçlarını devlet ödemiş olmuyor mu? Bu devletin ödeyeceği primde tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı vardır.

Borç silinmesi cezaların alınmaması bunlar devletin kasasına girecek paradır. Bir yerde havuzdur. Bu havuza herkes kova ile sutaşısın. Birileri de bir bardak su taşımasın. Ondan sonrada havuzdaki suya ortak olsun böyle bir mantık olur mu? Herkes vergisini versin, primini ödesin, aidatını ödesin bunlar bunları öderken sıkıntı çeksin. Çoluk çocuğunun nafakasından kessin. Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında olanlar paradan ayrılamadıkları için. Prim yatırmasın cezasını ödemesin. Öbür tarafta vergisini zamanında ödeyenler enayi durumuna düşmüş olmuyor mu? İşte devlet burada adaletli davranmıyor demektir. Şimdi devletin kasasına girecek olan milyonlarca para devletin kasasına girmeyecek. Devlet bu paraları almaktan vazgeçiyorsa parası var demektir. O zaman elektriğe, doğal gaza, suya zam yapmayın. Dolaylı vergileri kaldırın.

Bu olay havuza para koyanlar için gerçekleştiriliyor. Şarkıcının kocası İranlı cari açığın % 15’şin ben kapattım diyor. Bu kadar açığı kapattı ise çok para kazanmış demektir. Vergi rekortmenleri listesi yayınlandı. Bu listede oğlum kaç paran var? Üç beş kuruş diye cevap veren oğlu. Babası kızıyor! Oğlum kaç paran var? Diyor! Bir trilyon kadar! O listede buda yok. Şarkıcının kocası da yok. Çıkarılan kanunlarla bunlar korunuyor. Götüren deveyi hamutu ile götürüyor. Garibanlar primlerini ödüyor. Tahakkuk eden vergi zamlarını ödüyor. Köprüden kaçak geçmiyor parasını ödeyip geçiyor. Kaçak geçen cezasını ödemiyor.

Türkiye kadar borç yapılandırılması yapılan başka ülke yoktur. Seçimlerde ulufe dağıtılır gibi seçim rüşveti dağıtılıyor. Bu gün yapılanda seçim rüşvetidir. Seçim kazanmak için devletin parası kullanılıyor. Kaybeden dürüst vatandaş oluyor. Kazanan tuzu kurular oluyor. Borç içersideki vatandaşlar kimsenin umurunda değil. Varsa yoksa tuzu kuruları korumaktır. İşte ülkenin iç ve dış borunun her sene armasının sebebi de iktidar hırsına dayanmakta dadır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  05- 06 -2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44