Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÖYLE AYRIMCILIK GÖRÜLMEMİŞTİR

BÖYLE AYRIMCILIK GÖRÜLMEMİŞTİR


Bu iktidar zamanındaki kadar ayrımcılık görüşmemiştir. İnsanlara hem siyasi hem de inanç ayrımcılığı yapılıyor. Bu ülkede yalnız kendileri yaşıyormuş geri kalanı sanki etnik bir gurup gibi görülüyor. Siyasi olarak kendisi gibi düşünmeyenler. Terör örgütleri ile birlikte olmakla itam ediliyor. Son olayda yapılanları tasvip etmedikleri gibi düşman gibi görüyorlar.

Ve ahlaksızlıkla itham ediyorlar. DP´nin genel başkanını partilerine alıyorlar bakan yapıyorlar. Saadet partisinin genel başkanını partilerine alıyorlar. Bakan yapıyorlar. Tuğrul Türkeş´i MHP den alıyorlar. Bakan yapıyorlar bunlar. Menfaat karşılığında alınıyor. Bu ahlaksızlık olmuyor. CHP´nin iyi partiye hiçbir menfaat beklemeden fedakârlık yaparak, ülke için, millet için ve demokrasi için 15 milletvekilini vererek tarihi bir fedakârlık yapmasına ahlaksızlık diye kestirip atıyorlar. Ve bunların birlikte hareket etmelerine kendilerine karşı beslenmiş bir düşmanlık olarak görüyorlar.

Bu ittifakı çıkaran ve ittifakı gerçekleştiren kendileri değil mi? Demokraside muhalif olan bir partinin seçime sokulmaması diye bir şey var mı? Muhalefet ve partiler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Muhalefetin olmadığı ve olmasının istenmediği yerde demokrasiden bahsedilemez. Tayyip Erdoğan milletvekili oldu ise. Başbakan ve cumhurbaşkanı oldu ise. CHP´nin sayesindedir. 2002 de yapılan seçimlere dahi yasaklı olduğu için girememiştir. CHP ne yaptı? Bir partinin genel başkanının seçimlere girememesinin demokrasi ile bağdaşmayacağını söyleyerek.

Mecliste anayasanın maddesinin değiştirilmesini önerdi. Ve CHP´nin desteği ile anayasanın maddesi değiştirilerek Tayyip Erdoğan´ın yasağı kaldırıldı. Siirt milletvekili istifa ettirildi. Orada seçim yapıldı. Meclise girdi. Bu günkü duruma geldi. Bir kimseye kapıdan içeriye girmesi için. Engeli kaldırıp birisi o kapıyı açıyorsa o el öpülür. CHP bunu demokrasi adına yapmıştır. Pekiyi AKP ne yapıyor? Kendisine muhalif olacak diye bir partiyi seçime sokmamak için elinden geleni yapıyor. Bu demokrasi ayıbıdır. İşte CHP fedakârlık yaparak demokrasi ayıbını ortadan kaldırmıştır. Demokrasinin önünü açmıştır. Demokrasiye itibar kazandırmıştır.

Tebrik edileceği yerde yerden yere vuruluyor. Ahlaksızlıkla itham ediliyor. Cumhur ittifakının karşısında ittifak yapanlar demokrasi için. İttifak yapmaya çalışıyorlar. Bunu cumhur ittifakına karşı bir düşmanlık olarak görmek çok yanlıştır. Bu siyasi bir ayrımcılıktır. Zaten kendilerini yerli ve milli ilan ederek, karşılarındakileri gayri yerli ve gayri milli ilan ettiler. Kim ile birlikte senelerce milletçiliği ile övünen ve milliyetçiliği kimseye bırakmayan Devlet Bahçeli ile. Bunların bir araya geleceğini kimse tahmin edemezdi. Çünkü birbirlerine o kadar ağır hakaretler ettiler ki? Birbirinin onurunu gururunu kıracak sözler sarf ettiler. Onun için bir araya gelmelerinin mümkün olmayacağı kanısı herkeste vardı.

Gelin görün ki? Menfaat o sözlerin hepsini unutturdu. Adeta geçmişten beri dostlarmış gibi oldular. Buna kimse kalkıp da bu siyasi ahlaksızlıktır. Onursuzluktur gibi kelimeler kullanmadı. Fakat demokrasi adına yapılan bir olayı ahlaksızlık gördüler. Ve bu muhalefetin yapmaya çalıştığı ittifakı ise kendilerine karşı düşmanlık olarak nitelediler. Kendileri sizde ittifak yapın diyorlardı. Neden bunu söylüyorlardı? CHP´yi terör örgütleri ile işbirliği yaptıklarını devamlı dillendiriyorlardı. CHP´yi HDP ile ittifak yapmaya itiyorlardı. Böylelikle görüyor musunuz? Kimlerle ittifak yaptılar.

Biz bunlar terör örgütleri ile birlikteler diye boşuna söylemedik diyeceklerdi. Fakat iyi parti ile böyle bir birliktelik olunca iktidarın oyunu bozuldu. Bu oyunun bozulacağını hiç akıllarına bile getirmediler. Şimdi YSK´na sitem ediyorlar. Neden cumartesi günü açıklamadı diye. Cumartesi açıklansaydı iyi parti seçime giremiyordu. Şimdi YSK iyi partinin seçime girebileceği açıladı. Artık iktidarın yapacağı bir şey kalmadı. Çünkü YSK´nın verdiği kararı bozacak merci yok. Siyasi yönden ayrımcılığı iktidar yapıyor.

Birde inanç yönünden ayrımcılık yapılıyor. AKP kadın kolları başkanlarından bir hanım efendi. Şöyle diyor! ? Kâfirler bir araya gelse ne olur? diyor. Bu ülkede iktidar gibi düşünmeyenler kâfir oluyor.  Bunun gibi söylemleri referandumda da duymuştuk. Hayır diyenler Müslüman ve Türk değildir diyeni de duyduk. AKP´li olanlar Müslüman AKP´li olmayanlar Müslüman değil. Haydi, buyurun cenaze nazmına.

Siyaset ile Müslümanlığı bir tutuyorlar. İşte din siyasete alet edilirse böyle olur. Onun için camilerde cemaat azalmıştır. Çünkü bazı imamlar var. Alenen şirk koşuyorlar. Şirk koşanın arkasında namaz kılmak caiz değildir. İşte siyasetin camiye sokulmasının neticesi buralara kadar gelmiştir. Bu böyle devam ederse camilerde cemaat daha da azalacaktır. Bunun bir sebebi de cemaatlerdir. İslamiyet de olmayan şeyleri varmış gibi söylemeleridir. Bu konuyu yakında daha detaylı anlatacağım. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26-04-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44