Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


BÖYLE BAŞA BÖYLE TIRAŞ

BÖYLE BAŞA BÖYLE TIRAŞ


Adamın kafası, girintili çıkıntılı arazi gibi. Berbere gidip ?kafaya bir ustura vur? demiş.
Berber adamın kafasını sabunladıktan sonra tıraşa başlamış. Kafa öylesine yamuk yılık ki berber ne kadar dikkat etse de adamın kafası kesik ve kan içinde kalmış.
Adam, hiddetle bağırmış; ?Ulan bu nasıl tıraş??
Berber yanıt vermiş; ?Böyle başa böyle tıraş??

Böyle partilerle de böyle demokrasi!
Kendi içlerinde, demokrasinin kırıntısını yaşatmayan bu partiler mi demokrasimizin standardını yükseltip bizi gerçek demokrasiye kavuşturacak?
Ne demiş büyüklerimiz; Kendi muhtaç himmete, kaldı ki gayrıya yardım ede!

Parlamento´da şu an grubu olan 5 parti var.
Beşinin de Genel Başkanı var! Hepsine saygı duyarım ama iş, ülke yönetimine gelince her şey değişir. Sizden düşünmenizi rica ediyorum;
Mevcut 5 partinin Genel Başkanına iyice bakın, inceleyin!
Ülkemizin bu durumda olmasının sebebi bunlar değil mi?
Ülkemizin ve demokrasimizin düze çıkması bu beş kişiyle mümkün olabilir mi?

Şimdiki liderler ?Seçilmiş Kral? gibiler. Bir defa koltuğa oturan kalkmıyor!
Genel Başkan olan kişi, önce kendisini tekrar seçecek 1000-1200 delegeyi seçiyor ve örgütü belirliyor. Sonra da bunlar Genel Başkanı yeniden, yeniden, yeniden seçiyor! O Genel Başkan da Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını tek başına belirliyor!
Genel Başkanların eşleri ve yakınları her seçime müdahale edebilecek ama parti teşkilatlarında yıllarca görev yapanlar, maddi olanaklarını ve zamanlarını partileri için harcayanlar, kurbanlık koyun gibi bekleyecekler!
Tam bir akıl tutulması!

Peki, nasıl olmalı? Çoban Ateşi Hareketi partileşme kararı alırsa biz neler yapacağız?
(Bu yazacaklarım, şimdilik benim düşüncelerimdir. Üzerinde tartışmalar, çalışmalar, uzman görüşleri alınıp olgunlaşınca, ?Çoban Ateşi Hareketi? görüşü olarak kamuoyuna takdim edilecektir.)

-Genel Başkanlar iki dönem için seçilirler. Bu süre hiçbir nedenle uzatılamaz.

-Parti içi tüm aday belirlemelerinde her şey ÜYE katılımı ile yapılacaktır.

-Belediye Başkan Adayları, Belediye Meclis adayları o ilçe veya o ildeki üyelerin katılımıyla yapılacaktır.

-Milletvekili adayları sıralamasını da partili üyeler belirleyecektir.

-Milletvekili belirlemede Genel Merkezin kontenjanı yetkisi %3´tür. (Yüzde Üç)

-Genel Başkanlar 1000-1200 delege ile değil, her il için belirlenecek 600 İl delegesi hesabıyla, ülke genelinde yaklaşık 50.000 (Elli Bin) delege tarafından seçilecektir. (Seçim Yöntemi daha sonra açıklanacaktır)

-Teşkilat- Genel Merkez Yönetimi- Milletvekili- belirleme seçimlerinde şu oranlar mutlaka korunacaktır. 1/3 oranında Kadın, 1/3 oranında 40 yaş altı genç, 1/3 oranında da 40 yaş üstü genç!

-Partiler, devletten hazine yardımı adı altında para almayacaklardır. (Yasa gerekli) Vatandaştan toplanan paralardan oluşan bütçeden, neden siyasi partilere para verilir ki? Ben vergi veriyorum fakat benim param, dünya görüşüme uymayan bir partiye gidiyor!
Partiler, sadece üyelerinden para alabilmelidir. Örnek verelim;
Erdoğan, AKP´nin 10 Milyondan fazla üyesi olduğunu söylüyor! Her üye senede 100 TL bağış yapsa yılda 1 Milyar TL yapar. Yetmez mi?
Üyeler partilerine para vermezse, o parti zaten bitmiş demektir. Üyelerinin güvenmediği partiye Türk Milleti niçin güvensin ki?

-Parti iktidar olduğunda, bürokraside görevlendireceği bürokrat adaylarını, Genel Merkezde oluşturulacak ?Kadrobank? denen bilgi işlem deposundaki ehil kişilerden seçilecektir. (Genel Başkanın veya Bakanın asker arkadaşı veya akrabası atanamayacaktır.)

Tabii ki ülkemizin kaderini teslim edeceğimiz siyasi partiler ile ilgili yenilik önerileri bunlarla sınırlı değil. Günlük yazı formatında şimdilik bu kadarla yetinelim.

Siyasette de ticarette de insan ilişkilerinde de ?Denenmiş ve başarılı olamamış? kişileri tekrar denemek hem zaman hem de kaynak kaybıdır.
Devlet Adamı niteliği taşımayan, kavgadan beslenen, proje aklı bulunmayan, ülkesini zenginleştiremeyen, insanlarının huzurunu bozan, dini siyasete alet eden tembel ve yeteneksiz Genel Başkanlardan demokratik yollarla kurtulmaz isek, düze çıkmamız mümkün olamaz?
Takdir ve karar Büyük Türk Milletinindir?

Not;
Çoban Ateşi İzmir Toplantısı, İzmir´e yakışır şekilde hazırlanmaktadır.
Vatan ortak paydasında ve Anayasamızın ilk 6 maddesini kafasında ve gönlünde kabul etmiş tüm İzmirlileri demokrasi şölenine davet ediyoruz.
23 Şubat 2019 Cumartesi Saat 12.30
Fuar Basmane Kapısı Girişi 1/B Hölü İzmir.

Sağlık ve başarı dileklerimle 29 Ocak 2019
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55