Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÖYLE EŞİTLİK OLMAZ

BÖYLE EŞİTLİK OLMAZ


Anayasa mahkemesi kaçak elektrik kullanımı eşitliğe aykırı değildir. Yani anayasaya uygundur demeye getirdi. Anayasa mahkemesi bu kararı anayasaya uygun olarak mı verdi? Enerji bakanı Berat Albayrak bakan olduktan sonra bu kaçak elektrik kullanımını yasalaştırdı. Bu yasaya göre kaçak elektrik kullanımı hakkında mahkemelere müracaat edilemeyeceğini getirdi. Bu yasa çıkmadan önce elektrik kullanıcılarından bazıları. Tüketiciler derneğine müracaat ediyordu. Geçmişe dönün ödediği kaçak elektrik kullanım paraların geri alıyordu. Bu yasa ile artık kaçak elektrik parasını ödemek yasalaşmış oldu. Tahmin ediyorum bu kanunun iptali için anayasa mahkemesine müracaat edildi ki? Anayasa mahkemesi böyle bir karar aldı.

Hükümetin çıkardığı bu kanunu bozmamak için bu kararı almıştır. Kullanılan ifade eşitlik ilkelerine aykırı değildir deniliyor. Şimdi birisi kaçak elektrik kullanıyor. Biriside her ay çoluk çocuğun nafakasından kesiyor. Elektrik faturasını ödüyor. Burada vatandaşlık olarak bir eşitlik var mı? Çünkü birisi kullandığını elektriğin parasını ödüyor. Bir diğeri kullandığı elektriğin parasını ödemiyor. Kullandığı elektriğin parasını ödemeyenin parasını, Kullandığı elektriğin parasını ödeyenin faturasına ekleyerek ödettiriliyor. Buna anayasa mahkemesi eşitliğe aykırı değildir diyor. Bunu bir çocuğa anlatın çocuk bile böyle bir şey olamaz der.

Hani yargı bağımsızdı? Anayasa mahkemesinin böyle bir karar vermesi çok düşündürücü bir olaydır. Bu karar kaçak elektrik kullanımını artıracaktır. Bu düpedüz hırsızlık yapanı korumaktır. Anayasa mahkemesi şöyle bir karar verebilirdi. Kaçak elektrik kullanımı nerede oluyorsa, o kaçak elektriğin parasını o ilde oturanlara ödetilir deseydi. Kaçak elektrik kullanımı azalırdı. Şimdi kaçak elektrik kullanımı daha da artacaktır. Bu karar kaçak elektrik kullanımının artmasını teşvik etmektir. Şimdi kaçak elektriğin en çok kullanıldığı 6 ilin kaçak elektrik oranların veriyorum.

Mardin % 86, Şırnak % 80 Şanlıurfa  % 75, Diyarbakır % 72, Batman % 67, Siirt % 40 kaçak elektrik kullanıyor. Bu kaçak elektrik kullanımı batıya doğru geldikçe düşüyor. Doğuda nüfus arttıkça kaçak elektrik kullanımı artıyor. Batıya doğru geldikçe nüfus artıkça kaçak elektrik kullanımı azalıyor. Duyduğum kadarı ile doğuda hayvan ahırlarını elektrikler ısıtıyorlarmış. Hatta su kuyularında ısıtıcı kullanıldığını söyleyenler dahi var. Yaz aylarında sıcaktan korunmak için. Her odada klima olduğunu söylediler.

Yukarıda verdiğim kaçak elektrik oranlarına bakıldığında oralarda kamu kuruluşları ve Kamu görevlilerini kirada oturduğu yerlerin elektrik parası ödeniyor. Diğer yerlerde oturanların elektrik parası ödemediği anlaşılıyor. Batıdaki garibanlar yazın evinde klima kullanamıyor. Elektrik faturası yüksek gelmesin diye tasarruf etmeye çalışıyor. Kaçak elektrik kullanmak hırsızlık değimlidir? Hırsızlık haram değil mi? Bu kaçak elektrik kullanımı neden birden hortladı? Özelleştirmeden sonra bu kaçak elektrik konusu meydana çıktı. Devletin elide iken elektrik parasını ödemeyenin elektriği kesiliyordu. Şimdi şirketler korkularında elektriğini de kesemiyor. Devlette bu işin üzerine gitmiyor. Olan vatandaşa oluyor.

Devlet eliyle soyulmak işte buna denir. Tayyip Erdoğan bir seçimde doğuda bir ilde konuşurken şöyle dedi. ?Bu bölgede kaçak elektrik kullanımı arttı. Kaçak elektrik kullanmak haramdır? dedi. Haram olan bir şeyin parasını başkansından almak haram değil mi? Hükümet buna bir çare bulmalıdır. En basitinden devlet bu kaçak elektriğin parasını mutlaka bizim sırtımıza yükleyecekse.  Her il kaçak elektriğini kendisi ödesin. Biz Balıkesir de ne kadar kaçak elektrik kullanımı varsa? Bunun parasını Balıkesir olarak ödeyelim. Vatandaşının % 80´ninin kaçak elektrik kullandığı bir yerin parasına biz ortak etmeyin. Dünyada ilklerin yaşandığı bir ülke Türkiye´dir. Başka ülkelerde böyle bir olay olduğunu tahmin etmiyorum. Çünkü başka ülkeler vatandaşını koruyor. Maalesef biz devletimiz tarafında korunmuyoruz.

Bilakis devlet eli ile şirketlere kurumla soyduruluyoruz. Telekom faturalarında alına sorma ver parası. Bankalarda hesap işletim parası gibi daha buna benzer birçok sorma ver parası ödeniyor. Bakın Almanya vatandaşını nasıl koruyor. Şu Türk asıllı alman vatandaşı olan gazeteci bir örnektir. Pazarlık konusu yaparak gazeteciyi sorgusuz sualsiz aldı götürdü. Bizim vatandaşlardan bazı ülkelerde tutuklu olanların esamisi bile okunmaz. Ben bu elektrik faturama yansıtılan kaçak elektrik parası için. Hakkımı helâ etmiyorum. Ne kaçak elektrik kullana, nede bu parayı alanlara ödediğim paralar haram olsun.

Bu parayı sizden alan kimdir. Devlettir devleti yöneten kimdir? Sizin cebinizden kullanmadığınız bir şey için paranızı alanlar. Oy verdiğiniz kişilerdir. Sizi koruması gerekirken cebinizden paranızı alanlardır.         Bir alman gazeteci ve bir Suriye mültecisi kadar değerinizin olmadığını analdınız mı? Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22- 02- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44