Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÖYLE SEÇİM DÖNEMİ GÖRÜLMEMİŞTİR 2

BÖYLE SEÇİM DÖNEMİ GÖRÜLMEMİŞTİR 2


İmamoğlu bir VIP olayı yaşandı. Bu VIP olayından sonra ailesi ile bir tatil beldesine dinlenmek için gitmiş.  İçişleri bakanı Süleyman soylu neredesin iki gündür gözükmüyorsun? Diye sözde merak ediyormuş gibi söylüyor. Bunun anlamı merak ettiğinden falan değil. İki gün takip edemediği için. Birde VIP olayından dolayı saklandığını ima ediyor.

Normal seçime birinci raunt dersek, bu birinci raunt da AKP genel başkanı sanki kendisi belediye başkanı imiş gibi seçme müdahil oldu. Seçimden sonra büyük şehir belediye başkanlığı seçimin yenilenmesine kadar olaylara müdahil oldu.  Büyük şehir belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verildikten sora geri çekildi. Binali Yıldırıma ben buraya kadar getirdim. Bundan sonra kendi göbeğini kendin kes dedi. Artık ikinci raunt başladı.

Birinci rauntta İmamoğlu´nun karşısında Tayyip Erdoğan, Binali yıldırım, Devlet Bahçeli ve bazı AKP´li vekiller vardı. İkinci rauntta Binali Yıldırım ve İçişleri bakanı ve Bazı vekiller kaldı. İmamoğlu tek başına mücadele etmeye başladı. Artık herkes İmamoğlu demeye başladı. Vatandaşın teveccühünü kazanmıştı. İmamoğlu isminin kullanılmaması istendi. CHP adayı olarak bahsedilmesini istediler. Yandaş basın bu söylemi kullanmaya başladı. Devreye içişleri bakanı girdi. İmamoğlu´na yakıştırmalar başladı. Pontus gibi ve terör örgütün yandaşı gibi yakıştırmalar başladı. Bir AKP vekili ?bizim gündemimizde Pontus yok? derken. AKP vekili Canikli ?Pontus düşüncesinde olanlara bu işi bırakmayacağız? diyordu.

Yunanlı olanlara teslim etmeyeceğiz dahi dediler. Şimdi gelelim Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başka yerlerde seçim neticelerine itiraz eden diğer partilerin. İtirazlarını kabul etmezken, ayni gerekçelerle itiraz eden iktidarın itirazlarını kabul etti. İstanbul da bazı yerlerde sandıklar defalarca sayıldı. Kapı, kapı sahte seçmen arandı. İktidar oylar çalındı. Diyor başka bir şey söylemiyorlardı. YSK gerekçeli kararında oy çalınması diye bir şeyden bahsetmedi. Sandık kurullarının kamu görevlisi olmayanlardan oluşturulmuş olduğunu ileri sürerek seçimin iptal edildiğini beyan etti.

YSK´nın ilçe seçim kurullarına kamu görevlisinin yeterli olmadığı yerlerde. Kamu görevlisi olmayanları atayabilirsiniz tamimi var. YSK kendi koyduğu uygulamayı inkâr etmiş olmuyor mu? Bir ilçe seçim kurulunun itirazı üzerine.13 ilçe seçim kurulu müdürünü görevden alarak geçici olarak başka yerlere atadı. Diğerleri hakkında HSK ya suç duyurusunda bulundu. Bu gerekçe ile seçimin iptal edildiği ortaya çıktı. YSK verdiği kararlarla hem kendisini inkâr etti. Hem de güvenirliğini kaybetti. YSK´nın siyasallaştığını ilan etti. Bu kararla seçmişteki seçimleri de tartışılır duruma getirdi.

Yeniden sandık kurulları oluşturuldu. Bunlarda yine kamu görevlisi olmayanların atandığı iddia ediliyor. Ve bu seçimin iptal edilmesinin gereksiz olduğu gerçeği ortaya çıktı. İmamoğlu´nu siyasi rakiplerinden başka bir de devletin kurumu rakibi oldu. Binali şunu yapacağız bunu yapacağız diyor. Sayın Binali Bey bu İstanbul´un senelerdir kendilerinde olduğunu her halde unuttu. Bu şehre ihanet ettik diyen senin genel başkanın değil mi?

siyasetimizin nerden nereye geldiğine bakın. 17 sene önce iki rakip bir açık oturumda karşı karşıya gelmişti. Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal birlikte bir TV kanalında açık oturumu birlikte gerçekleştirmişti.  Şimdi 16 Haziran Pazar günü Cumhur ittifakının adayı Binali Yıldırım ile Millet ittifakını adayı Ekrem İmamoğlu karşı karşıya gelecekler. İşte demokrasi budur. İşte şimdi demokrasi kazanacak.

Bakalım Binali yıldırım çalma söylemini sesimi duyurmak için. Halk dili ile söyledim demişti. Fakat sonradan yine defalarca söyledi. İmamoğlu defalarca kim çaldı diye sordu. Açık oturumda bu oyları kimin çaldığı mutlaka sorulmalıdır. Bir zarftaki dört seçim pusulasından üçünün nasıl geçerli sayıldığı ve birisinin neye dayanılarak geçersiz sayıldığı da bu oturumda açıklığa kavuşturulmalıdır. Böyle bir seçim dönemi şimdiye kadar görülmemiştir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKİM DİYENE! 13-06-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44