Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÖYLE SİYASET DOSTLAR BAŞINA

BÖYLE SİYASET DOSTLAR BAŞINA


Ben şimdiye kadar böyle bir siyaset görmedim. Bir kişinin üzerine çöreklenip, o kişi üzerinden siyaset üretmeye çalışıldığını gördüm dersem yalan söylemiş olurum. Siyaset ülkenin ekonomisini yukarılara çekmek için yapılır. Ekonomi yukarılar çekilirse halkın refaha kavuşması sağlanmış olur. Geçmişi kötüleyerek siyaset yapılmaz. Geçmişten ders alınarak siyaset üretilir. Halkın karşısına ne için çıkılır? Halka yaptıklarınızı anlatmak için değildimdir?

Ayni zamanda yapacaklarını anlatarak halkı bilgilendirmek için halkın karşısına çıkılmaz mı? Yaptıklarından anlatacağı bir şeyi olmayanınca, yapacağı da bir şey olmayınca halka ne anlatılacak? Karısındakini halk önünde kötü anlatarak, ben ondan daha iyiyim demeye getirecek. Halkın refahın sağlayacak bir tek şey söylenmiyor. Geçmiş kötüleniyor. Bir kişi kötüleniyor. Geçmişten ders alınacak hiçbir şey söylenmiyor. Şayet geçmişte kötü bir şey yapıldı ise. Onu yapmamak için çaba harcanır. Ey Kılıçdaroğlu dinle, dinle, dinle iyide çok iyi yaptığınız bir şeyi söyler misiniz?

Ülkenin çivisi çıkmış. Elle tutulacak bir şey kalmamış. Ne kurumlarda, ne yapınanlarda düzgün olan bir şey kaldı mı?  Yapılanların hepsi yap işlet modeline göre yapıldı. Bu yapılanlara bizim milli varlığımız diyebiliyor muyuz? En azı 29 sene sonra bizim mili varlığımız diyebileceğiz. Mili varlıklarımızın hepsi satıldı. Yapılanlarda yap işlet modeline göre yapıldı. Yapılan köprülerin hiç birisinin ülkeye katkısı yok. Bu köprülerden geçende para ödüyor. Geçmeyende para ödüyor. Şimdi bana bu nasıl oluyor? Ben geçmediğim köprüye nasıl para öderim diyeceksiniz?

Köprüyü yapan şirkete garanti verilirse böyle olur. Araba sayısı olarak vermeyeyim para olarak vereyim daha iyi anlaşılır. Şirkete bu köprü sana her ay misal veriyorum. 50 bin lira getirecek. Şayet o ay bu köprü 50 bin lira getirme ise. Üzerini ben tamamlayacağım teminatı verilmiş. O ay 40 bin lira geldi. 10 bin lira senin benim verdiğimiz vergilerden ödeniyor. Geçmiş iktidarlar döneminde yapılan iki köprü parası ödenerek yapıldığı için. O iki köprünün geliri yeni yapına köprünün açığını kapatamıyor. Bunu biliyor musunuz? Para kazanan o köprülerin paraları da yeni köprülere gidiyor. Böyle olmasına rağmen, geçişte bu köprülerin parası ödenerek yaptıranları kötüleyin. Bu hakka revamıdır?

Bu iki köprü zamanında bütçeye para basıyordu. Geçmişte bir şey yapılmamış diyerek. Yapılanları görmezlikten gelmek siyasi ahlaka uygun değildir. Gerçi siyasi ahlak diye bir şey kaldı mı ki? Zamanında Tayyip Erdoğan ile çok gergin anlar yaşandı. Birbirlerine çok ağır sözler söylediler. Şimdi ise kol kola, can cana oldular. Aralarından su sızmıyor. İktidar ile Devlet Bahçeli el ele verdiler. Üç koldan CHP ve genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu hedef tahtasına oturttular. Durmada yaylım ateşine tutuyorlar. AKP genel başkanı, başbakan ve Devlet Bahçeli üç koldan saldırıyorlar. 

Öyle onur kırıcı sözler söylüyorlar ki? Siyaset tarihinde böyle hakaretler görülmemiştir. AKP lideri halkın karşısına çıkıyor. Ey Kılıçdaroğlu sende yüz varsa şunu söyle. Karakter meselesi, adilik şerefsizlik gibi daha akla hayale gelmeyecek sözler. Şimdiye kadar bir partinin genel başkanına mankafa yakıştırması yapıldığını ben duymadım. Ayrıca terör örgütleri yanlısı olmakla itham ediliyor. Keza başbakan da ey Kılıçdaroğlu dinle, dinle diye bas, bas avazı çıktığı kadar bağırıyor. Bunlar CHP´ye ve Kılıçdaroğlu´na saldırırlarda Devlet bahçeli ortaklarını yalnız bırakır mı? Oda başlıyor saldırmaya. Al PKK´yı vur CHP´ye ikisi de ayni. Bunları iktidar söylüyor da?

Sana ne oluyor Sayın Bahçeli? Ayni kayığa bindikleri için bir birinden destek alıyorlar. Ben üç kişinin bir kişiye böyle onur kırıcı sözlerle saldırdığını ilk defa görüyorum. Vatandaşa söyleyecek bir şeyi olmayanların başvuracağı bir olaydır. Ne söyleyecekler? Dış politika dibe vurmuş. Birçok ülke ile ilişkiler bozulmuş. Komşu diyebileceğimiz ve dost diyeceğimiz ülke kalmamış. Ekonomiyi tozpembe gösteriyorlar. Fakat ekonomi uzmanlarının söylemlerine bakıldığında durum hiçte söyledikleri gibi değil. Ben bir örnek vereyim.

Yaptığımız vergi artışlarından gelen parayı savunmamıza harcayacağız deniyorsa. Bunun anlamı savunmada kullanılacak para dahi yok demektir. Bu hattı zatında sözün bittiği yerdir. Nasıl oluyor da ekonomiyi güçlü gösteriyorlar anlamak mümkün değil. İşsizlik almış başını gidiyor. Enflasyon her gün artıyor. Çarşı Pazar el yakıyor. Esnaf alacağını alamıyor. Sattığı malın yerine mal koyamıyor. Bunlara çare aranacağı yerde muhalefet ile yatıyorlar. Muhalefet ile kalkıyorlar. Böyle siyaset dostlar başına. Bu konuyu daha da genişletebiliriz. Zaman içerisinde bu konuya tekrar değineceğim. Böyle siyaset olmaz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 17- 02- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44