Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BÖYLE ÜLKE GÖRÜLMEMİŞTİR

BÖYLE ÜLKE GÖRÜLMEMİŞTİR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Cumhurbaşkanı 29 Ekim cumhuriyet bayramı mesajında. “ cumhuriyet 77 milyonun cumhuriyetidir. 77 milyonun her ferdinin cumhuriyet üzerinde hakkı vardır” diyor. İyi güzelde bitaraf olan bertaraf olur, denilmesi ile bu söylem bağdaşıyor mu? Her ferdi cumhuriyet üzerinde hakkı var ise. Bitaraf olduğunda! Bertaraf olmasını ne yapacağız? Cumhuriyetçiler, Atatürkçüler neden aşağılanmaya çalışılıyor?  77 milyonun cumhuriyeti olan bir ülkede bayrak tek olmaz mı? Sınırlarımızdan geçen peşmerge sınır girişinde PKK bayrakları ile karşılanıyor. Coşku ile karşılanıyor. Ve ABD başkanı Obama için sloganlar atılıyor. Bu nasıl bir iştir. Böyle bir ülke görülmüş müdür? Nerede kaldı tek bayrak? Nerede kaldı tek millet? Nerede kaldı tek vatan? Cumhuriyet birleştiricidir! Bunların cumhuriyet üzerinde hakkı vardır, demek.  Bunları da içersine alıyor demektir. Sınır dışında gelen bir terör örgütüne kendi bayrakları ile karşılayıp. Aşırı derecede ilgi gösteriliyorsa, burada bir sıkıntı var demektir. Ayrıca ABD başkanı Obama lehine bu topluluk tarafında tezahürat yapılıyorsa, bunların cumhuriyet üzerinde hakkı olabilir mi?

ABD başkanı Obama lehine tezahürat yapılmasının anlamı çok açıktır. Peşmergelerin geçmesini sağlayanın Obama olduğudur. Daha önceki yazımda da belirttim. ABD’nin Ortadoğu’daki müttefiki Peşmerge + PYD + PKK olmuştur. Bur ortaklığın sebebi de büyük Kürdistan’ı kurdurmaktır. Sınırlarımızdan bu Peşmergelerin rahat geçiş yapmasına iktidar da katkıda bulunmuştur. Konvoyun koruması Türk ordusu tarafından sağlanmıştır. Kuzey Iraktaki güçler ile bir zamanlar çatışan ordumuza. Şimdi bu çatıştıkları güçlerin güvenliği Türk ordusuna yaptırılmıştır. Bu çok acı bir olaydır. Hareket halinde olan böyle guruplar. İhtiyaçların kendi yanlarında taşır. Peşmerge birliğine çok iyi misafirperverlik gösterisi yapılmış. Birliğin yemek parası da Şanlıurfa valisi tarafından karşılanmıştır. Kimin parası verildi?  Aşağılamaya çalıştıklar Türk milletinin ödediği vergilerden ödenmiştir. Yanılmıyorsam 975 bin TL. Ayni durumda bizim ordumuz böyle bir durumda olsaydı. Bırakın yemek vermeyi su bile vermezlerdi.

Tatbikatlarda ordumuz acaba bunlar kadar şanslı olabiliyor mu? Kıbrıs harekâtında yediğimiz kumanyaları söylesem inanmazsınız. Amma o kumanyaların ne olduğunu söyleyemem. Çoğumuz o kumanyayı yemedik kuru ekmek yedik. Şikâyet mi ediyorum? Asla şikâyet etmem. Vatan için aç kalmak dahi bir şereftir. Peşmergelere yapılan olay canımı sıkmıştır. Bizim için mi? Kobaniye gidiyorlar? Kendi menfaatleri için gidiyorlar. Hem de ileride hem komşumuz olacaklar. Hem de düşmanımız olacaklar. Böyle bir olay içersinde olanlara milletimin verdiği vergilerin onlara yedirilmesine karşıyım. Hem sınırdan ellerini kollarını sallayarak geçsinler. Bu yetmiyormuş gibi PKK bayrakları ile coşku ile karşılansınlar. Hem silahlı olarak geçsinler. Korumalık görevini benim orduma yaptırsınlar. Birde yemek masraflarını benim milletimin parası ile ödensin. İşte bunu içime sindiremiyorum. Güvenlik görevinde bulunan askerlerin ne duygular içersinde olduğunu tahmin edebiliyorum.  Hele o konvoydakilerin zafer işareti yapmaları yok mu?  O askerleri kahretmiştir.

Yukarıda bahsettiğim şu müttefiklik konusuna değineceğim. Bunu da nereden çıkarıyorsun diyenler olacaktır. Bunların yandaşları bunları hiç düşünmezler. Düşünseler dahi fikirlerinde değişiklik olmaz. İktidarın her yaptığı bunlar için doğrudur. Yarın ülke bölünsün bunlar yinede iktidar doğrusunu yaptı derler. ABD iki senedir Türkiye’den gizli PYD ile görüşüyormuş.  PYD’ye havadan silah ve mühimmat yardımı atıyor. Türkiye’nin bunda haberi silah ve mühimmatlar atıldıktan sonra haberi oluyor. ABD Türkiye’yi  müttefik olarak kabul etmiş olsaydı? Bizim sınırımızda olan böyle bir olayı haber verirdi. Bakmayın siz cumhurbaşkanının koridor açılmasını ben teklif ettim demesine. Bu iş karara bağlandıktan sonra bu açıklama yapıldı. PKK yandaşları durup dururken neden Obama lehine slogan atsınlar. Bu üçlü gurubu birleştirdiler. Her türlü yardım. ABD ve Almanya dâhil birkaç Avrupa ülkesinden geliyor. Almanya verdiği silahların kullanılma eğitimin dahi Almanya da vermiş. Almanya ve ABD bunu açık açık söylüyor. Diğer Avrupa ülkeleri el altından gizliden gizliye yapıyor. Artık bundan sonra ABD’nin Ortadoğu’daki müttefiki bu üçlü terör örgütüdür. ABD incirlik hava üssünü kuzey Irak’a taşırsa hiç şaşırmayın. Türkiye şahsi ihtiraslar uğruna yalnızlığa mahkûm edilmiştir. Bu arda ekonomimiz ne durumdadır bilen yok. Yeni bütçe ile vergiler artırılacak belki yeni vergiler gelecek. Yeni bütçenin yürürlüğe girmesi ile zamlarlar da elimizi yakacak. Bunlar aman istikrar bozulmasın diyenlere inanlar yüzünden gelmiştir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

 NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  01- 11- 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44