Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU ATAMA ADALETLİ MİDİR?

BU ATAMA ADALETLİ MİDİR?


15 Temmuz kalkışmasının baş aktörlerinden birisi olan General Mehmet Dişlinin kardeşi AKP´li Şaban Dişli Hollanda ya büyükelçi atandı. Bu atama adaletli midir? Adaletlidir diyenler! Buna benzer başka olaylara ne diyecekler? FETÖ´cü olduğu ihbar edilen bir kişi tutuklanmakla kalmadı. Kendisi işinden olduğu gibi, ailesinden olanlarda işinden oldu.

Yurt dışına çıkma yasağı kondu. Bununla kalmadı sülalesinde birçok kişi hakkında da soruşturma açıldı. Onlarda işlerinden oldular. Fakat AKP´li olanlara dokunulmadı. Bu Şaban dişli hakkında rüşvet aldığı iddiası ortaya atıldı. Bu olay üzerine istifa etti. Kardeşi 15 Temmuzun baş aktörlerinden olan Mehmet Dişli müebbet hapis cezası ile yargılanıyor. Böyle bir kişinin kardeşi büyükelçi atanıyor.

FEFÖ´cü diye tutuklananların sülalesine yurt dışına çıkma yasağı getiriliyor. Baş aktörün kardeşine yurt dışına çıkma yasağı bile getirilmiyor. Üstelik mükâfatlandırılıyor: Herkese nasip olmayacak bir makama atanıyor. AKP´li olmayanlar ağzı ile kuş tutsa kimse yüzüne bakmıyor. Fakat işinde ehli olmayanlar dahi AKP´li olduğu için göremeyecekleri makamlara getiriliyor.

Yeter ki AKP´li olsun. AKP´li olsun da çamurdan olsun. Peygamber efendimiz işi ehline tevdi edin buyurmuştur. Fakat bunu uygulayan olmuyor. Onun içinde dış politikada başarılı olamıyoruz. Ekonomide başarılı olamıyoruz. Bu gün ülkenin geldiği durumun tek sebebi işe ehli olanların getirilmemesidir. Bencillik ülkenin her tarafını kapsamış durumda. Basında devamlı yer alan olaylara bakıldığında bunu doğruluğunu görebiliyoruz.

Bir makama getirilen AKP´li makamı ile ilgili yerlere hep aile efradını atıyor. Kardeşini danışman dahi yapanlar oluyor. İşler ahbap çavuş ilişkisi ile yürütülmeye çalışılıyor. Bir kişi çok yakın olan birisini yanına aldığında. Onun yapacağı yanlışları söyleyemez. Yanlışı yanlışla düzeltmeye çalışır. Fakat yakını olmayan kişi olduğunda yaptığı yanlışı o kişiye hemen söyler. O yanılış düzeltilmeye çalışılır. Ahbap çavuş ilişkilerinde ise yanlışın üzeri kapatılmaya çalışılır. 4 bakan yüce divana gönderilecekti.

Ne oldu? Rüşvet aldıkları ispat edilmesine rağmen yüce divana gönderilmediler. Geçmiş iktidarlar zamanının da yoksuzluğa karışan ve rüşvet olayına karışanları kendi iktidarları hemen meclise getirirdi. Yüce divana gönderirlerdi. Maalesef bu iktidar döneminde böyle olaylara karışanların karıştığı olayın üzeri örtülüyor. Fakat toplumda bu olayın ateşi sönmüyor. Arada sırada gündeme getiriliyor. Böyle olan olaylar tarihin sayfalarda yerini alacaktır. FETÖ örgütü hakkında araştırma komisyonu kuruldu. Bu komisyon her kuruluşta FETÖ temsilcisine rastladı. Fakat FETÖ örgütünün siyasi ayağına rastlanamadı. Bu atama ile neden FETÖ´ nün siyasi ayağına rastlanamadığını anladınız mı?

Bakmayın FETÖ ile mücadele ediyoruz dediklerine. Dere ve akvaryum balıkları ile uğraşıyorlar. Etraflarında ki balina balıklarını hiç görmüyorlar. Şaban dişlinin FETÖ ile hiç ilgilenmediğini düşüne bilir misiniz? Kardeşi askeriyede önemli bir makamda görev almış. Mensubu olduğu parti cemaatle işbirliği yapıyor. Ergenekon davaları ile orduya kumpas kuruluyor. Önemli makamlara cemaatin adamları yerleştirilmeye çalışıyor. Şaban dişli bunlardan hiç mi etkilenmedi? Etkilenmemesi mümkün değildir. Büyükelçiliği ülkemize hayırlı olsun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09-09- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44