Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU DÖNEM SİYASET ÇOK ÇETİN GEÇECEK.

BU DÖNEM SİYASET ÇOK ÇETİN GEÇECEK.


Referandumdan sonra gelişen olaylar siyasetin çok çetin geçeceğini gösteriyor. AKP neden hemen kongreye gitmeyi tercih etti. Zaten cumhurbaşkanı partili idi. Kaydını yeniletmiş oldu. Formaliteden bir kayıp yapıldı. Esas olay AKP´nin kongresini öne almasıdır. Kongreyi öne almalarındaki en önemli sebep. Referandumda alınan %51 oydur. Bu 2019 seçimleri için bıçak sırtı demektir. Çünkü cumhurbaşkanlığı seçimi de bu tarih de yapılacak.

MHP 2019 seçimlerinde desteğini çekerse durum kırı tikleşecek. Şayet referandumda % 60 falan oy almış olsalardı. Acele etmezlerdi. Bu % 51 AKP ve MHP´nin oylarımıdır? Yoksa cumhurbaşkanının oylarımıdır? Bu oy oranı ile hem cumhurbaşkanının oylarının düşmüş, hem de AKP´nin oylarının düştüğünü gösteriyor. İşte bunun için Cumhurbaşkanı partinin başına hemen geçmeyi düşünmüştür. Referandumda MHP tabanından % 5 oy geldiğini düşünecek olursak. AKP´nin oyu % 46 demektir. 2019 seçimlerine kadar bu % 5´lik oy kaybını cumhurbaşkanı hem cumhurbaşkanı hem de genel başkan olarak telafi etmenin yollarını arayacaktır. Şimdi AKP´yi bir kenara koyalım.

Muhalefete göz atalım. CHP önümüzdeki seçimlerde daha akılcı muhalefet yapacaktır. CHP lideri bu referandumdan bazı dersler çıkarmış durumda gibi duruyor. Referandumu etkileyen ev kadıları ve emeklilerdir. Bu önümüzdeki seçimlerde CHP kadın kollarını daha aktif durma getirecektir. Emeklileri gündemine alacaktır. Merkez sağda bir hareketlilik olacaktır. MHP´nin hayırcıları merkez sağda bir oluşumun içerisinde olacaklardır. Demokrat parti bu referandumda toparlanmaya doğru gidiyor. Artık millet merkez sağda bir partinin olması gerektiğini idrak etmiş durumda. Demokrat partiden ayrılıp başka parti kuranlar. Artık akıllarını başlarına almalıdır. Bundan böyle öyle ucuz seçimlere girmek olmayacaktır. Onun için demokrat partisi çatısı altında toplanacaklardır. AKP´ye giden demokrat partililer geri dönmeye başlamıştır.

Karadeniz bölgesinde yapılan bir ankette DP o bölgede % 12 oy oranına yükselmiş gözüküyor. Merkez sağda bir hareketlilik olacaktır. MHP den hayırcı oldukları için ihraç edilenler. Referandumun en etkin kişileri idiler. Merkez sağdaki oluşumun içerisinde olurlar ise.   Mecliste MHP´nin yerini merkez sağ alacaktır. 2019 seçimlere kadar siyaset hem şekillenecektir. Hem de daha çetin bir siyaset oluşacaktır. Temennim siyasetin seviyesini referandumdaki siyasetin seviyesine düşürmeden bir siyaset yapmalarıdır.

Şimdi birazda çatışmalardan bahsedelim. Amerika ve Rusya bir araya geldiler. Suriye de Türkiye´yi tek başına bıraktılar. Suriye deki terör örgütlerine yandaş olmaya başladılar. Birde Barzani çıktı ortaya           

Kerkük de resmi dairelere Kürdistan bayrağı asmayı mecbur tuttu. Türkiye´nin kaderi mi diyelim? Yoksa yanlış üretilen politika mı diyelim? Barzani ye bu cesareti iktidar vermedi mi? Referandumda gelecek oy için. Hava limanlarına Kürdistan bayrağını iktidar astırmadı mı? Buralara asılan bayrağı eleştirenlere başbakanın verdiği cevap. Bu günlerde tutturdular bir bayrak meselesi şeklinde olmadı mı? Alın şimdi o bayrak meselesi nerelere geldi görün. Bu gün Kerkük de olan olay Barzani´ye yüz vermenin mahsulüdür. Mahsulü Türkî´ye kendisi etmiştir. Suriye de PYD´ ye yardım edilmedi mi? Kobani olaylarını hatırlayın. PYD IŞİD ile çarpışıyordu. Barzani´n peşmergeleri yardıma gelmeseydi.

PYD IŞİD ile başa çıkabilir miydi? Türkiye sınırları içersinden bu Peşmergelerin Suriye´ye geçmesine izin vererek. PYD´ ye yardım edilmedi mi? Şimdi PYD ile savaşıyoruz. PYD´ ye şimdi desteği kim veriyor? ABD veriyor. Rusya ne diyor. PYD´ ye yapılan bombalama olayını hoş karşılamıyoruz diyor. Cumhurbaşkanı belli olmaz ansızın gelebiliriz diyor. ABD askerleri nerede? PYD terör örgütü ile birlikte. Nasıl ansızın gidebileceksiniz? ABD benim askerlerim orada iken saldıramazsınız mesajı verdi mi? Bu durumda Türkiye´nin PYD´yi vurması imkânsızdır. Böyle bir hareketin içinde olmak ordumuzun aleyhine olur. Çünkü Suriye de dost bildiklerimiz bizi arkamızdan vurdu. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04- 05- 2017 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44