Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU GÜN BALIKESİR´İN KURTULUŞU

BU GÜN BALIKESİR´İN KURTULUŞU


Balıkesir´in kurtuluş günü kutlu olsun. Allah başka bir kurtuluş günü kutlamayı nasip etmesin. 6 Eylül 1922 tarihindeki kurtuluş gününden başka bir kurtuluş gününü kutlamayı Rabbim nasip etmesin.

Bayramlar sevinçtir, huzurdur insanları birbirine yaklaştıran günlerdir. Bilhassa milli bayramlar. Milletin birbiri ile kaynaşmasına vesiledir. Milli şuura sahip neslin yetişmesine vesiledir. 30 Ağustos zafer bayramını kutlamaya gerek yok diyenler. Milli şuura sahip neslin yetişmesin istemeyenlerdir. Ne demişlerdi? Biz dinine ve kinine sahip çıkacak nesil yetiştiriyoruz demediler mi? Bu söylemden sonra. Milli bayramların kutlanması eski günlerindeki kutlamalardan uzaklaştırıldı. Eskisi gibi coşkulu kutlamalar unutturuldu.

Adeta hüzünlü bir kutlama durumuna dönüştürüldü. Bu gün Balıkesir´in kurtuluşu günüdür. Bu gün Balıkesir halkının coşku ile bu kurtuluş gününü kutlaması hakkı değil mi? Coşku ile kutlamalar sayesinde milli şuura sahip nesil yetiştirildi. Şimdi yetişen nesil ise dinine ve kinine sahip çıkacak nesil yetiştirildi. Hatta Gülenin yetiştirdiği nesil için. Süper nesil bile denildi. Dinine ve kinine sahip çıkacak nesil´i gördük. Milli bayramları unutan,  ülkeyi düşman işgalinden kurtaran Atatürk´e saldıran manevi değerlerinizi yok sayan bir nesil yetiştirildi. Biz çocukluğumuzda bu milli bayramlarda duygulanır ağlardık. Sonra bir araya gelirdik sen neden ağlanın diye birbirimize sorardık.

Dedem savaşta yaralandığını anlattı o aklıma geldi onun için ağladım diyen olurdu. Atatürk´ün resmini görünce kendimi tutamadım onun için ağladım diyeler olurdu. Kurtuluş günlerinde gazilerimizin o kıyafetleri ile geçmeleri insanın duygularını ateşliyordu. Askerlerimizin marş söyleyerek geçmesi milli duygularımızı adeta tavan yaptırıyordu. Milli bayramlar ve kurtuluş günleri çok anlamlı günlerdir.

Böyle günler insanın milli duygularına adeta serum oluyordu. Şimdi mülki amirler ve belediye başkanları bile milli bayramlara iştirak etmiyorlar. Milli şuur her geçen gün kayboluyor. Her geçen gün robotlaşıyoruz. Kutlamaya ne kadar izin verilirse ancak o kadar kutlayabiliyoruz. İçimizdeki coşkuyu, heyecanı bile yok ettiler. Nerede o milli şuura sahip ateşli durduğu yerde duramaya gençlik? İktidar bekasını düşünerek, varlığını devam ettirebilmesi için. Milli şuura sahip nesil yetiştirmesi gerekir. Milli şuurun aşısı ise milli bayramlardır. Bu milli bayramların ilan edilmesine sebep olan yerlerin çocuklara gösterilmesi ile milli şuur aşılanır.

Rahmetli Özal zamanında ülkemizi gezmek için bir heyet gelir. O dönemim milli eğitim bakanından tarihi yererin nereler olduğunu öğrenirler. Çanakkale´ye giderler. Oraları gezeler dolaşırlar gidecekleri zaman milli eğitim bakanına teşekküre gelirler. Milli eğitim bakanı bu heyeti Özal´a götürür. Biraz sohbet ettikten sonra, Özal ülkemizden ayrılıyorsunuz. Nasıl bir intiba edindiniz Türkiye hakkında diye sorar. Heyetten birisi siz çocuklarınızı milli şuurlu yetiştiremiyorsunuz der. Peki, siz milli şuura sahip olması için ne yapıyorsunuz diye Özal sorar. Biz Hiroşima´ya Amerikalıların atom bombası attığı yerin çukurunu kapatmadık.

Küçük yaştaki çocukları oraya götürürüz. O çukur hakkında bilgi veririz. Bu kadar vatandaşımızın öldüğü ve bu kadar vatandaşımızın sakat kaldığı yer burasıdır deriz. Şayet çalışıp onları geçmezseniz böyle olaya maruz kalırsınız diye telkinde bulunuruz. Sonra hızlı trenle bir tur arttırırız çocuklar şok olurlar. Özal pekiyi biz ne yapacağız der. Çanakkale savaşlarının geçtiği yerleri gezdirmeniz size yetecektir. Oraların çocuklar tarafından gezilmesi milli şuur aşılamaya yeteceklerdir derler. Biz bırakın çocukları oralara götürmeyi.

Milli bayramlarımızı dahi coşku ile kutlatamıyoruz. Ben milli bayramların coşku ile kutlanmasından yanayım. Bu milli bayramlar çocuklara milli şuur aşısı olacaktır. Bunu daha önce gördük. O çocukların nasıl heyecanla içten gelerek şiir okumalarını gördük.  Sevinçlerine, heyecanlarına, duygulanmalarına şahit olduk. Onun için milli bayramların ve kurtuluş günlerinin coşku ile kutlanmasında fayda vardır.

Bütün Balıkesir halkının 6 Eylül kurtuluş bayramlarını kutluyorum. Ellerine bayraklarını alsınlar çocukları ile birlikte sokakları caddeleri doldursunlar. Buna ihtiyacımız var. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere´

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 05-09- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44