Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU İŞE AKIL ERMİYOR

BU İŞE AKIL ERMİYOR


Ülkenin ekonomisi gerçek anlamda iyi değil. Buna rağmen cumhurbaşkanı her gittiği ülkeden bir şeyler alıyor. Amerika ya gitti. Uçak anlaşması yaptı geldi. Fransa ya gitti. Füze ve uçak anlaşması yapıldı. Ülkemizin ete ihtiyacı olduğu için birde et anlaşması yapıldı. Füze anlaşması yapıldıkça enflasyon sanki enflasyon anlaşması yapılmış gibi enflasyon patlaması oluyor.

Bunların paraları nereden ödenecek. Vatandaşın ödediği vergilerde ödenecek. Acaba bu uçaklar fabrikadan çıkacak uçaklar mı olacak? Yoksa kullanılmış uçaklar mı olacak? Basından öğrendiğim kadarı ile kısa mesafeli uçaklar imiş. Fransa ile yapılan füze anlaşması nasıl bir anlaşmadır. Elde mevcut füzeler mi? Yoksa yeni imal edilecek füzeler mi? Çünkü teknoloji devamlı gelişiyor.

Yeni yapılan füzelere mutlaka teknoloji değişikliği uygulanmıştır. Buda benim kafama takılan bir konu. Çünkü yeni teknoloji uygulanan bir şeyi vermezler. Bu füzelerin parasına sanayisi kurulabilinir. Tabi cumhurbaşkanımız uygun görmüş böyle bir anlaşma yapmış. Hayırlı olmasını temenni ederim.

Cumhurbaşkanımızın bir sözü var devlet başkanına yakışmayan bir söz. Ben galeyana gelerek söylediğini tahmin ediyorum. Çünkü terör örgütlerine söylenmiş bir söz. Bu söylemden daha fazlasını hak ediyorlar. ?Biz koyduk mu oturturuz? bu söz cumhurbaşkanımıza yakışmadı. Amma terör örgütleri böyle sözden daha fazlasını hak ediyorlar. Ona bir diyeceğim yok. İnsan bir yere kadar sabır diyor. Bir an geliyor sabır taşıveriyor. Bu sözü hak eden birileri daha var. Keşke bu sözü Yunanistan´a söyleye bilseydi. Çünkü Yunanistan böyle sözü çoktan hak etti.

Burnumuzun dibindeki keçi adasını işkâl ettikleri yetmiyormuş gibi. Birde bu adaya başbakanları savunma bakanları gelip. Askeri törenle karşılanıyor. Hâlbuki bu adaların Lozan anlaşmasına göre silahlandırılması yasaklanmıştır. Türkiye´yi tahrik ediyorlar. Keçi adasına helikopter ile gelişlerinde hava sahamızı da ihlal ediyorlar. İşte bunlara ey Yunanistan demek gerekiyor. Fakat iktidar o adaya başbakanın ve savunma bakanının gelişlerini turistlermiş gibi izliyorlar. Burada bir garip olay var. Kılıçdaroğlu mecliste bu 18 adanın işkâl edilmesini dile getirdi.

Kılıçdaroğlunun diğer eleştirilerine başbakan Binali Yıldırım cevap verdi. Fakat bu 18 adanın işkâl edilmesine cevap vermedi. Kılıçdaroğlu başka bir yerde yine bu ada olayını dile getirince.  Yunanistan savunma bakanından küstahça bir cevap geldi. ?Sıkıyorsa gel al? dedi. Savunma bakanına iktidarın cevap vermesi gerekirdi. Çünkü milli konularda birlik olalım diyorlar. Bu da milli bir mesele olduğu için. İktidarın cevap vermesi gerekmez miydi?  İktidardan yine ses çıkmadı. CHP milletvekillerinden birisi cevap verdi. Ondan sonra başbakan Binali yıldırım Yunanistan´a şöyle seslendi.? Komşuluk ilişkilerimizi bozacak eylem içerisinde olmayın? dedi.

18 adanın işkâl edilmesi komşuluk ilişkilerini bozmuyorsa diyeceğim bir şey yok. Sanki işkâl edeceğiniz kadar ettiniz. Artık orada durun başka işkâl edecek yer kalmadı mı demek istedi? Bu 18 ada çeşitli tarihlerde bire ikişer işkâl edildi. Bu adalar resmen sessiz sedasız elimizden uçtu gitti. Şimdi başbakan Binali yıldırım yine konuştu. Öyle bir konuştu ki şaka yaptığını zannedersiniz. ?Egede kimseye bir karış toprak vermeyiz? dedi. Sayın başbakan 18 ada gitmiş. Siz bir karış toprak vermeyiz diyorsun. Zannedersem başbakan adaları vatan toprağı olarak görmüyor. Her halde? Bu 18 adanın Yunanistan tarafından işkâl edilmesinin acısını ileriki senelerde çekeceğimiz aşikârdır. Yunanistan deniz sahanlığını 12 mile çıkarmak istiyor. Senelerdir bunun peşindeler. Geçtiğimiz senelerde bundan önceki iktidarlar döneminde bunu defalarca dile getirdiler.

O zamanın iktidarları her seferinde sert tepki gösterdiler. Amaçları bu adaları kendi topraklarına katmak idi. Bunu kardak kayalıklarında denemeye kalktılar sert tepki görünce kaçtılar. Şimdi bu adaları istila ettiler. Yine deniz sahanlığını 12 mile çıkarmak isterlerse? Bu sefer bu işkâl ettikleri adalardan itibaren 12 mile çıkaracaklar. O zaman İzmir limanından ne bir gemi. Nede çiğli hava üssünde uçak kaldıramayız. Onun için mutlaka bu adaları geri almamız gereklidir. İktidar sanki bu adalar işkâl edilmemiş gibi davranıyor. Adamlar o kadar adayı işkâl etmişler. Başbakan hala egede bir karış toprak vermeyiz diyor.

İnsanın aklına bambaşka şeyler geliyor. Nasıl gelmesin? Bu 18 ada resmen elimizden gitmiş. Hala böyle bir olay olmamış gibi. Davranılırsa insanın aklına acaba bu adalar Yunanistan satıldı mı? Öyle ya? Tepki gösterilmez ve sanki adalar işkâl edilmemiş gibi davranılırsa insanın aklına böyle şeyin gelmesi gayet doğaldır. Bunun aslını ancak. Bu iktidardan sonra gelecek olan başka bir iktidar.

Bu adaları mutlaka geri alacaktır. İşte o zaman bu günkü iktidarın neden ses çıkarmadığı anlaşılacaktır. İşte ben sayın cumhurbaşkanımızdan bunu bekliyorum. Ey Yunanistan biz koyduk mu oturturuz. Sen ne yaptığını farkında mısın? Derhal o adaları boşaltın demesini bekliyorum. İşte benim bu olaya aklım ermiyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne muylu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  09- 01- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44