Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU KADARIDA OLMAZ

BU KADARIDA OLMAZ


Devlet çarkının nasıl işlediğinin örneğini göreceğiz. Devlet çarkı ahbap çavuş ilişkileri ile işte bu kadar yürür.

Harran Üniversitesi rektörü Prof. Dr Ramazan Taşaltın. ?Cumhurbaşkanına itaat etmek farzı ayn´dır. Karşı gelmenin de haram olduğunu? söylüyor. Bu rektör bey bizlere şunu söylüyor. İsteseniz de, istemesiniz de cumhurbaşkanına biat edeceksiniz diyor. İslam da biat etmek ancak Allaha´dır. Hiçbir zaman kula biat etmek yoktur. Bu söylem ayni zamanda şirktir. Bir zamanlar AKP Bolu milletvekili de bunun benzer hatta daha ileri giderek şöyle demişti.

?Allahın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan bir dünya liderimiz var? demişti. Bu söylem ise şirklerin en büyüğüdür. Çünkü Allah´ü Teâlâ ayeti kerimesinde Şöyle buyuruyor. ?Her şeyi af ederim. İki şeyi af etmem. Bana karşı şirk koşanı ve üzerinde kul hakkı olanı af etmem? diye buyuruyor. Gerçi bu gün ülkemizde buna benzer yüzlerce şirk koşuluyor. Çünkü ülkemizde artık iki din uygulanıyor. Birincisi Allah´ü Teâlâ´nın indirdiği din. Elhamdülillah bizle bu dine iman edenlerdeniz. İkincisi icat edilmiş dindir. Bu dini icat edenler, Tarikatlardır.

Bunlara göre her şey mubahtır. Bunların içerisinde her Müslüman´ın bir defa hırsızlık yapma hakkı vardır diyeni var. Allah ile konuştuğunu iddia edeni var. 6 yaşındaki bir kız çocuğunun 60 yaşındaki bir erkekle evlenebileceğini söyleyeni var. Buna benzer yüzlerce söylemler var. Bir tane daha örnek vereyim konu ile ilgili AKP´ye oy vermeyenler kâfirdir diyeni de duyduk. Bu Harran üniversitesi rektörü de bunlarda birisidir. Çünkü insanlara biat edecekleri kişiyi gösteriyor. ?Karşı gelmek haramdır? diyor. Biat etmeni helal biat etmemenin haram olduğunu söylemiş oluyor. Bu bey efendi saygı ile biat etmeyi birbirine karıştırmış. Kanunlarımızda bu belirtilmiştir. Üç şeye durarak ve ayakta selam verilir.

Bir cumhurbaşkanına, iki sancağa, üç cenazeyedir. Buda saygı göstermektir. Sayın rektör saygı ile biat´i birbirine karıştırmıştır. Makam olarak saygı gösterilir. Fakat biat edilemez. Seçimde cumhurbaşkanının aldığı oya göre %51 biat etmiş oluyor. % 49 biat etmemiş gözüküyor.  % 51 helalli %49 haramlı olmuş oluyor.       

Devlet çarkının nasıl işlediğini görüyor musunuz? Devlet çarkının böyle ahbap çavuş ilişkileri ile yürümesi demek işin ehli tarafından yürütülmediğinin göstergesidir. Böyle ahbap çavuş ilişkilerinin olduğu yerde işler doğru dürüst yürümez. Çünkü iş ehline verilmez. Duyduğum kadarı ile Harran üniversitesi rektörlük seçiminde kazana kişi rektör olamamış. Bu muhterem atama ile getirilmiş. Şimdi vefa borcunu ödüyor. İşi için değil.

Atandığı için vefa borcunu ödüyor. İktidar böyle yaparak bütün kurumlardakileri kendisine bağlı olanlarla doldurmuş durumda. Böylelikle bütün kurumlar biat kültürü ile doldurulmuş oluyor. Böyle atananlar dün kara dediklerine bu gün otomatikman beyaz diyor. Bu rektör hiçbir zaman öğrencilerin hakkını koruyamaz. İktidara olumlu hiçbir öneri getiremez. Ondan sonrada bizim üniversitelerimizde neden başarı yok diye yakınırlar.

İş ehline verilmezse işler düzgün yürümez.  Eskiden rektörler öğrencilerinin istekleri yerine getirilmediği zaman öğrencilerle birlikte eylemlere katılırlardı. Sıkımı şimdi böyle bir şey yapsınlar. Bunların ne pozitif ilimlerden haberi var. Nede dinden haberleri var. Bunlar dinine kinine sahip çıkacak nesil yetiştiriyorlar. Bu rektör bey bunu öyle bir zamanda söyle diki? Bana göre çok manidar. Andımızın yeniden geri getirilmesinin tartıştığı bir zamanda söylemesi sizce manidar değil mi? Gençlerin andımız için direneceği bir zamanda rektör bey bu söylemi ile gündeme oturuyor.

Ve cumhurbaşkanına biat edilmesine söylüyor. Böyle olunca da kurumlar arasında koordineli bir çalışma olmuyor. Merkez bankası müdürü 2018 senesinin enflasyonunun 24,5 olacağını söylüyor. Hazineden ve maliyeden sorumlu bakan ise 2018 enflasyonunun 20,5 olacağını söylüyor. Şimdi millet hangisine göre plan yapacak. Şimdi birisi devletin atanmış müdürü. Birisi ise damat berattır. Size göre hangisinin dediği doğru çıkacak. Veya hangisinin söylediği uygulanacak.

Böyle ahbap çavuş ilişkileri ile devlet çarkı düzgün dönmez. Bir yerlerde mutlaka bir bozukluk olur. Ve vatandaş lehine olacak hiçbir şey yapılmaz. Şimdi vergilerde indirime gidildi. Bazılarında sene sonuna kadar ÖTV alınmayacak. Bazılarında KDV 18 den 8 düşürüldü. Beyaz eşya sektörünü ve araba sektörünü canlandırmaya çalışıyorlar.

Bunlar vatandaşın lehine olacak şeyler değil. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıttaki vergileri neden düşürmüyorlar. Onları düşürmek işlerine gelmiyor. Vatandaş bunları mecbur kullanacak. Buzdolabı almasa da olur. Araba almasa da olur. Amma elektrik, doğalgaz ve akaryakıtı mecburen kullanacak. Bu rektör olurda bu kadarda olmaz dedirtti. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01-11-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44