Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU MECLİS ÜLKEYE YAKIŞMIYOR

BU MECLİS ÜLKEYE YAKIŞMIYOR


Bu ülke bu zamana kadar böyle bir meclis görmedi. Yalnız kendi ikballerini gözeten milleti zerre kadar gözetmeyen bir meclis görülmedi. İktidar mecliste kendisinden başkasını istemiyor. Bu ne demektir? Ülkenin yönetiminin tek kişiye teslim edilmesidir. Türkiye böyle bir düşünceyi kesinlikle kabullenemez. Mecliste ülkenin menfaatini düşünen tek bir parti var. Oda CHP´dir. Şimdi mecliste ideolojiler savaşı var. İktidar İslamiyet´i kullanarak İslam devleti adı altında kendi ideolojisini gerçekleştirmek istiyor. Eskiden bir MHP vardı.

Milliyetçiliği ve Türklüğü ile övünen şimdi kendi ideolojisini terk etti. İktidarın koltuğunun altına sığınarak iktidarın ideolojisi doğrultusunda siyaset yapıyor. HDP Kürt ideolojisini savunuyor. Özerklik peşinde koşuyor. Mecliste parlamenter sistemi savunan yalnız CHP kaldı.  İktidar ile Devlet Bahçeli seçim ittifakı yapınca CHP tek başına muhalefet yapıyor. İttifak yapanlar bütün güçleri ile CHP ye yükleniyor. İktidarın bütün bireyleri CHP ye saldırıyor. Amaçları vatandaşa CHP´yi kötü anlatarak CHP´nin oylarını aşağı çekmeye çalışıyorlar.

Bir kişi veya iki kişiyi anlarız da hep birlikte saldırıyorlar. CHP den korkuyorlar. Onun için devamlı CHP´ye saldırıyorlar. Siyasette iktidar iktidarlığını bilecek. Muhalefette muhalefetliğini bilecek. Edep dâhilinde bir birlerini eleştirecekler. Hakarete ve onur kırıcı sözlerden sakınarak medeni bir şekilde birbirini eleştirecekler. Gel gelim eleştiride kural tanız bir eleştiri fulyası var. CHP için iktidar. Biz milletle birlikteyiz. Bay Kemal teröristlerle birlikte diyerek. CHP´yi terör örgütleri ile birlikte olmakla itham ediyor. Habur giriş kapısına seyyar mahkeme kurarak kandil ve mahmur kampından gelen PKK militanlarının içeri girmelerini CHP´mi sağladı?

O mahkeme sınır kapısına iktidarın emri ile gelmiştir. Çünkü o militanların sınırımızdan içeriye girdiği an emniyet tarafından gözaltına alınmaları gerekiyordu. Mahkemenin sınıra seyyar olarak kurulması gözaltına alınmaların önlemek için idi.  PKK militanları iktidarın izni ile gelmişlerdir. İktidarın seyyar mahkemesi sayesinde gözaltına alınmamışlardır. Bunu CHP yapmadı! İktidar yaptı! Oslo da PKK´nın üst düzey yöneticileri ile CHP görüşmedi. İktidar görüştü. HDP ile dolma bahçede CHP görüşmedi. İktidar görüştü! HDP´lileri İmralı ya CHP göndermedi. İktidar gönderdi. Öcalan´ın mektuplarını kandile HDP´nin göndermesine izni CHP vermedi.

İktidar verdi. Şimdi CHP terör örgütleri ile birlik olmakla itham ediliyor. ?Bay Kemal sen milli değilsin? diyorlar. Ne imiş? ?Er meydanına erler gider? diyorlar. O kadar sanatçı topluluğu ile askere moral vermek için gidildi. Hangi askerlere morale verdiniz? Geri hizmette çalışan 5-6 askere morale verildi. Esas morale ihtiyacı olanlar cephede mücadele eden askerlerimiz idi. Hangi birliğe gidildi de morale verildi? Evet, er meydanına erler gider. Kim bu erler? Garibanların çocukları değil mi? İki defa paralı askerlik çıkardılar. Kendi çocuklarına çürük raporu aldılar. Askeri hastaneleri kapattılar. Çürük raporunda patlama oldu. 160 bin kişi askerlik yapmaya uygun değildir raporu almış. Listeyi yayınladılar. % 90´nı AKP yöneticilerinin çocukları.

Bay Kemal sen milli değilsin diyorlar. Şimdi burada saadete gelelim. Millilik ne demektir? Ülkenin ve vatandaşın menfaati olan şeyleri yapmaktır. Milli olanlar ülkeni milli varlıklarını satar mı? Nerede ise milli varlığımız kalmadı. Şeker fabrikaları milli servet dediği mi? Şeker fabrikaları bu milletin malı değil mi?  Milletin ödediği vergiler ile yapılmadı mı? Şeker fabrikalarının satılmasına milyonlar karşı çıkıyor. Milletin sesini duyan var mı? İki tane şeker fabrikası satıldı. İktidar bu satılan şeker fabrikaları ile ilgili tek kelime etti mi? Hani iktidar milli idi?

Bay Kemal diye aşağılamaya çalıştıkları o Kemal günlerdir bu şeker fabrikalarının satışına karşı çıkıyor. Neden karşı çıkıyor? Muhalefet olsun diye değil. Ülkenin milli servetlerinin satılmasını istemediği için karşı çıkıyor. Ülkenin ve milletin menfaatini korumak için çırpınıyor. İktidardan bunun için tık yok. Millete Bay Kemali şeker fabrikalarının satışına karşı çıkıyor diye şikâyet etseniz ya? Aslı astarı olmayan terör örgütleri ile işbirliği yapıyor diye itham edinceye kadar. Şeker fabrikalarının satışına karşı çıkıyor deseniz ya?

Bu meclis artık bu ülkeye yakışmıyor. Siyasetin seviyesi iyice düşürüldü. Onun için seçimde mutlaka bu meclis değişmelidir. Yoksa ülke elden gidecek. Bunun vebali ittifak yapanlar olacaktır. Milliyetçiyim diyen Bahçeli. Neden şeker fabrikalarının satışı ile ilgili tek kelime etmiyorsun? Aksine iktidarla birlikte CHP´ye saldırıyorsun. Bu mu senin milliyetçiliğin?  Milli servetlerimiz satılıyor. Milli topraklarımız vatandaş tarafından yabancılara satılıyor. İttifaktan ses çıkmıyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09-04- 2018 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44