Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU MECLİSTE BİRLİKTELİK SAĞLANIR MI?

BU MECLİSTE BİRLİKTELİK SAĞLANIR MI?


Türkiye büyük millet meclisi demek ülkenin yönetiminin gerçekleştiği yer demektir. Ülkenin yönetimi ile ilgili kararların birlikte alındığı yerdir. Çünkü oradaki vekiller milletin temsilcisidirler. Ülkenin iç ve dış sorunlarının birlikte halledildiği yerdir. Gönül isterdi ki TBMM de ülkenin sorunları birlikte halledilsin. İktidar her şeyi kendisi halletmek istiyor. Ülke sorunlarını dahi kendi partisinin sorunu olarak görüyor. Ülkenin sorunu parti sorunu değildir. Devletin sorunudur. Devletin sorunu olan bir mesele mecliste halledilir.

İktidar hiçbir sorunu mecliste halletmeyi düşünmemiştir. Yalnız kendilerinin sorunu olarak kabul etmiştir. Böyle olunca da meclisteki milletin vekilleri olan muhalefeti yok saymıştır. 16 Nisan referandumundan sonra partili cumhurbaşkanı dönemi başlamıştır. Muhalefet tamamen dışlanmıştır. Bilhassa devlet bahçeli ile birlikte hareket etmeye başlayınca adeta tek adam yönetimine geçilmiş durumdadır. Suriye olayını yaşıyoruz. Ne işimiz vardı bizim Suriye de? Başka bir ülkenin iç işlerine karışılmasında alınacak karar mecliste alınır.

Nasıl sınır dışına asker göndermek için yetki isteniyorsa. Başka bir ülkenin iç işlerine karışılma kararı da mecliste alınması gerekirdi. İktidar kendi gurubuna dahi danışmadan Suriye kararını almıştır. Suriye deki bu günkü geldiğimiz nokta iktidarın kendi aldığı karardır. Suriye olayını bu duruma getiren iktidardır. Bu Afrin olayında ordumuzun kazandığı zafer iktidarın yanlışını düzelmeye yöneliktir. Bu PYD ye yardım eden ve onlarla birlikte hareket eden iktidar değil miydi? IŞİD den korkumuzdan şah Süleyman türbesini PYD ile birlikte yerinden kendi sınırlarımız içerisine taşımadık mı? Kobani olaylarında PYD denin yanında yer alamdık mı?

Barzani´n Peşmergelerini topraklarımız içerisinde Suriye ye geçmesine izin vermedik mi? Bu sayede PYD Kobaniyi IŞİD´ dan alamdı mı?  Şimdi Afrin´e girdik. Türk ordusu olağan üstü çaba harcamıştır. Bu çabası hepimizin göğsünü kabartmıştır. CHP den bu olay karşısında orduya teşekkür etmiştir. Vay efendin siz şimdi nasıl teşekkür edersiniz. Dün Afrin´e girilmesi diyenler bu gün orduya teşekkür ediyor diye CHP´yi eleştiriyorlar. Bu ordu Türk milletinin ordusudur. CHP de milletin temsilcisidir. Elbette teşekkür etmeye ve zaferini kutlaya da hakkı vardır.

Şimdi gelelim Ergenekon meselesine. Bu davalarda iktidar bu mahkemelere müdahil olurken, CHP orduyu savunmuştur. Biz bu davanın avukatıyız derlerken. İktidar bizde savcısıyız diyerek. Orduya kurulan kumpasın destekçisi olmuşlardır. PKK´nın itirafçılarını ordu aleyhine gizli tanık yapmışlardır. Orduya vurulmak istenen darbenin destekçileri olmuşlardı. Ülke bağırsakların temizliyor diyorlardı. İyi ki bu generallerle savaşa falan girmemişiz diyerek orduyu kötülemişlerdir. Ordu içersindeki Karuzatları (pislikleri) temizliyor demişlerdi.

Erbaa da askerlere saldıran PKK askerlerimizi şehit etmişti. Bu saldırıyı dahi Ergenekonculara yıkmaya çalışılmıştı. Kendi uçağımızı düşüreceklerdi. Camileri bombalayacaklardı denilmedi mi? Bülent Arınç´a suikast yapacaklardı denilmedi mi? Kozmik odaya girilmedi mi? Ülkeye genelkurmay başkanı olarak hizmet etmiş İlker Başbuğ dahi hapse atılmadı mı? Bu orduyu iktidarın karşısında CHP savunmuştur. İktidarın karşısında orduyu savunan CHP´nin orduya teşekkür etmesi ve kazandığı zaferi kutlaması doğal hakkıdır. CHP´yi manevra yapmakla itham etmek doğru bir olay değildir. Esas manevra yapan iktidarın kendisidir.

Böyle bir durumda bu ülkede birliği beraberliği sağlayacak olan iktidarın kendisi olması gerekirken. Maalesef birlik ve beraberliği istemeyen iktidardır. Şimdi ordu iktidarın ordusu oldu öyle mi? Bizim ordumuza CHP nasıl teşekkür eder demek mi isteniyor?  Bu ordu asil Türk milletinin ordusudur. Çanakkale zaferini, kurtuluş savaşını nasıl kazandılar ise Afrin zaferini de öyle kazanmışlardır. Bu ordu garibanların ordusudur. Ordumuzu kutluyorum.

Ülkenin gururu olan ordumuzu Rabbim her daim muzaffer eylesin. Bu zeytin dalı harekâtında şehit olan askerlerimizin ruhları şad mekânları cennet olsun. Ailelerine ve milletimize Rabbim sabırlar versin. Gazilerimize acil şifalar versin. Gazilerimizi milletimize bağışlasın. Bizlere şehit acısı yaşatmasın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 21-03- 2018 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44