Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


BU MU DEMOKRASİ?

BU MU DEMOKRASİ?


Tarikatçı- Cemaatçi badem takımı Mısır´daki Firavun Mursi´nin devrilmesinin ardından, öyle bir ?demokrasi havarisi? kesildi ki, tanımayan bunları essahtan demokrat zanneder!
Yıllardır yazar-söylerim. Badem takımı demokrat olamaz.
Onların yutturmaya çalıştıkları rejimin adı, Siyasi İslam´dır.
Onlar, demokrasinin olanaklarını kullanıp, demokrasiyi boğmaya kalkan ortaçağ kalıntılarıdır. Tıpkı Mısır´daki ?İhvan-ı Müslim´in? gibi.

-Hoşgörü sahibi olmayan kişi demokrat olabilir mi?
Badem Takımına göre Alevi vatandaşlarımızın ?Cem Evi? talepleri yersizdir, bölücülüktür. Türkiye´de Kilise- Sinagog var. Talep varsa bunları karşılamak,

Lâik Devletin görevidir. Peki, Cem Evi niçin yasak?
Alevi Vatandaşlarımız, Türklüğü ve Türkçemizi temsil edenlerin en başında gelmiyorlar mı? Badem iktidarı niçin Cem Evi´ne itiraz ediyor?
Hoşgörülü ve Demokrat olamayacak kadar cahiller.
Ağzınızla kuş tutsanız, Cehaletin üzerine Demokrasiyi oturtamazsınız.
Çöker! Mısır´daki gibi.

-Yalan söyleyen kişi, Demokrat olabilir mi?
Devlet parasıyla satın aldıkları, Devletin müfettiş ve polisi ile korkutup teslim aldıkları, Cemaat-Tarikat destekli basın organlarıyla olayları çarpıtıp halka sürekli yalan söyleyen Badem takımı, lafa gelince Müslümanlığı kimseye bırakmaz. Fakat yalan söylerken yüzleri dahi kızarmaz.
Aynı Allah´a, aynı kitaba, aynı Peygambere inandığımız Alevi kardeşlerimizin taleplerini görmezden geldiler ama 17 yıllık iktidarları döneminde, çoğu apartman dairelerinde olmak üzere on binlerce Evangelist Protestan Kilisesinin açılmasına izin verdiler.
Demokratik Rejimi, yalan üstüne oturtamazsınız. Çöker! Mısır´daki gibi.

-İnsana saygı duymayan kişi Demokrat olabilir mi?
Eğer bir iktidar, devlet olanaklarını kullanıp kendi vatandaşına tuzak kuruyor, sahte düzmece delil bozuntularıyla insanları haksız yere zindanlarda çürütüyorsa, kendi elemanlarına ?kininizi unutmayın? diyebiliyorsa, kendi vatandaşına şantaj-tehdit yapabiliyorsa o iktidar demokrat olamaz.

Demokratik Rejimi, şantaj-tehdit ile sürdüremezsiniz. Çöker! Mısır´daki gibi.

-Şeffaf olmayan kişi, Demokrat olabilir mi?
Atası-Babası-Sülalesi belli, üç nesil geriye mal varlığı belli olan kişi, kendisi ve çocuklarıyla birkaç senede ultra zengin oluyorsa ve yabancı basın tarafından dünyadaki zengin siyasetçiler arasında sekizinci sıraya oturtuluyorsa, orada her şey olur ama demokrasi barınamaz. Demokratik Rejimi, yolsuzluğun ve gizliliğin olduğu yerde yaşatamazsınız. Çöker! Mısır gibi.

Demokrasinin hür dünya tarafından kabul edilmiş evrensel kuralları vardır. Bunların tamamına uyarsanız, size Demokrat derler ve tüm dünyada saygı görürsünüz.
Fakat siz bu kurallardan istediğime uyarım, istemediğime uymam ama ben yine demokratım derseniz size sadece gülerler, alay konusu olursunuz ve
milletinizi de utandırırsınız.

Eldivenleri ayaklarınıza, ayakkabıları ellerinize takar, kafanızda olması gereken şapkayı da poponuza bağlarsanız, üstelik ?Ben Demokratım? derseniz, palyaço konumuna düşersiniz ve çökersiniz. Tıpkı Mısır´da olduğu gibi?

Sağlık ve başarı dileklerimle 24 Temmuz 2019
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55