Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU NASIL MÜTTEFİKLİKTİR?

BU NASIL MÜTTEFİKLİKTİR?


Bu nasıl müttefikliktir? Müttefik olmak demek dost olmaktır. İyi günde kötü günde beraber olmak demektir. Ey ABD işine geldiği zaman müttefiklik var. İşine gelmediği zaman müttefiklik ortadan kalkıyor. Bizi Suriye batağına sokan siz değimlisiniz? Suriye´nin başında Esat´ı istemiyoruz. Bize bu konuda yardımcı olun diyen? Müttefikimiz diye yardımcı olduk. Neye rağmen yardımcı olduk? Sınır komşumuz olan ve ilişkilerimiz normal seyreden bir komumuzu bıraktık. Müttefik kurallarına uyduk.

Kürecik radar üssü kurulurken müttefikiz oluyoruz. Son günlerde terör örgütüne desten verdikleri için. Ve her türlü savaş araç gereçleri yardımı yaptıkları için. Haklı olarak ABD ile aramız bozuldu. Dünyanın süper gücülerinde birisi olan bir ülke iki yüzlülük yapmaz. Mübarekler yalan makinesi oldu. Yalan makinesi dahi bu kadar yalan üretemez. Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Silah ve mühimmat yardımı yapmıyoruz diyorlar. Bu yardımı yaptıkları belgelerle önlerine konunca kıvırıyorlar. Bunlar geri alacağız diyorlar.

Tank veriyorlar tanklara utanmadan sıkılmadan birde kendi bayraklarını astırıyorlar. Bu Türkiye ye bir mesajdır. Benim bayrağımı taşıyan tankı hedef alırsanız. Bu doğrudan bizi hedef almaktır mesajıdır. Dışişleri bakanımız Çavuşoğlu ABD elçileri ile görüşmeden önce ya tamam ya devam olacak dedi. Geldiler görüşmeler yapıldı. Müttefikliğe devam kararı çıktı. Fakat dışişleri bakanı şöyle bir şey söyledi. ?Bir defa daha şans verdik? dedi. İyide sayın bakanım? Bu şerefsizlerin verdiği silah ve mühimmat ile bizim askerlerimiz şehit oluyor. Bunlara mühimmat yardımı kesilmiş olsa bu terör örgütünün sonu gelir.

Daha da yardıma devam ediyorlar. Son görüşmelerden sonrada destek devam ettiğine göre. ABD ye artık müsamaha göstermememiz gerekir. Bu ay içerisinde yapılacak görüşmeleri iptal edip. İncirlik üssü ile kürecik radar üssünü kapatmamız gerekir. Ne ABD ye nede Rusya ya vatandaş olarak bizim güvenimiz kalmadı. Bunlar bizi kullanıyorlar. ABD Suriye de kalıcı olabilmek için bu terör örgütlerini kullanıyor. Rusya kalıcılığını garantiledi.

ABD Suriye demokrasi güçleri adı altında kurmuş olduğu örgüt ile Suriye de kalmasını sağlamaya çalışıyor. Bu kurduğu yeni örgütün elamanları da PYD ve YPG den devşirmedir. Şimdi bu örgüt elemanlarını eğitiyorlar. Bunları tam olarak eğittikten sonra, PYD ve YPG´yi terör örgütü olarak ilan edebilirler. Dışişleri bakanı Çavuşoğlunun ABD elçileri ile görüşmesinde önceki beyanına tekrar dönelim. Devam denilmesi için ABD elçilerinden istediğinizi almanız halinde devam denilecek olması gerekirdi.

İstediğinizi almadığınız bir şans daha verdik demenizden anlaşılıyor. ABD ile aramız neden bozuldu? PYD ve YPG´ ye terör örgütü demedikleri, silah ve mühimmat yardımı yaptıkları için değil miydi? ABD´ye bir şans daha vermekle onların dediklerini kabul etmiş olmuyor musunuz? ABD´nin her söylediği yalan. PYD´yi PKK ile savaştırabiliriz diyorlar. Bunun kadar saçma bir söylem olamaz.

PYD PKK´nın Suriye deki uzantısı olduğunu bilmiyorlar mı? Bir tabir vardır. İt iti ısırmaz derler. Sanki çocuk kandırıyorlar. Bunların bu söylediğine bırakın insanları kargalar bile güler. Bakalım ABD ile bu Mart ayı yapılacak görüşmelerde ne diyecekler doğrusu merak ediyorum. Bizi Suriye batağına soktular. Terör örgütleri ile bizi baş başa bıraktılar. Bıraktıkları bir şey değil? Bu terör örgütlerine yardımı kessinler bize yeter. Fakat nerede? Sanki ABD´yi Suriye ye biz sokmuşuz gibi terör örgütlerine yardımları artırdılar. Hırsızın kabahati varda. Ev sahibinin kabahati yok mu? İktidarında hatası vardır? Suriye batağına girmeye çok heveslendiler.

İki üç haftaya kalmaz. Şam da ki Emevi camisinde Cuma namazı kılacağız dediler. Bu ABD´nin sözüne bakıp da Suriye ye hiç bulaşmayacaktık. Yalnız kendi sınırımızda tedbirimizi alacaktık. Böylelikle sınır güvenliğimizi sağlamış olurduk. Ülkemiz de de bu kadar terör örgütü militanı olmazdı. Afrin de hemen hemen her gün şehit veriyoruz. Şehitlerimizi Allah rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Alilerine sabırlar versin. Ülkemizin başı sağ olsun. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 05-03- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44