Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU NASIL SİYASET?

BU NASIL SİYASET?


Bu nasıl siyaset? Böyle siyaseti şimdiye kadar hiç görmedim. Mahalli seçimler yapılacak. Sözüm ona seçim propagandası yapıyorlar. Seçim propagandaların da millete nasıl hizmet edeceksiniz? Geçim sıkıntısını nasıl asgariye düşüreceksiniz?  Milletin derdine nasıl çare bulacaksınız? Yaptıklarınızdan ve yapacaklarınızdan bahsetmeniz gerekirken. 

Ülkeyi kutuplaştırmak, karşınızdakileri en ağır sözlerle aşağılamak, şer odakları olarak millete şikâyet etmekten başka söyleyecek sözünüz kalmadı mı? Siyasiler böyle yapmakla şaşkınlıklarını ortaya koyuyorlar. Şaşkın ördek duya kıçın kıçın dalar misali gibi konuşuyorlar. Milletin ve ülkenin yararına olacak tek kelime etmiyorlar. Varsa yoksa kendilerini düşünerek milleti nasıl kandırırda oy alırız diye hareket ediyorlar. 

Siyasiler böyle yaparken din adamı olarak geçinenlerde dini yönden ver yansın ediyorlar. Ne diyor bizim muhterem dediğimiz dinci geçinenler. ?AKP´ye oy vermeyenler kâfirdir? hadi oradan densiz. Sen kim oluyorsun da böyle diyorsun? Haddini bil İslamiyet´i yozlaştırdığınızın farkında mısınız? Bir yerlere yaranmak için. Kendi ahretinizi tehlikeye soktuğunuzun farkında bile değilsiniz. Cahil birisi bunu söylese hemen ayaklanırsınız. Cahiller kendi menfaatleri için dini kullanıyorlar diye camide vaazlarda bunu anlatırsınız.

En tuhaf olanı da bakanlık yapmış birisinin. Adaylarına oy isterken yaptığı patavatsız söylemdir. ?Bu arkadaşımıza verdiğiniz oy sizin ahrette belgeniz olacaktır? demesidir. Vay be bu ülkede kimler bakanlı yapmış görüyor musunuz? Ülkenin en cahili bu söylemi vallahide billahi de söylemez. Yukarıda söyledim ya şaşkınlık içerisindeler diye. Aklı başında normal bir kimse bunu söylemez. Siyasiler karşısındakileri aşağılayarak, kötüleyerek oy almaya çalışıyor. Dinci geçinenlerde ahreti kullanarak imanlı, inançlı kişileri onların istedikleri yere oy vermelerini sağlamaya çalışıyor.

Oy almak için cennette yer ayırtıyoruz derlerse şaşırmayın. Bir bayanda şöyle demişti. ?Biz AKP´liler topluca cennete gideceğiz? demişti. AKP ye oy vermeyenler cennete giremeyecek diyenleri de gördük.  Ülkenin tek kurtuluş yolu var. 1- Atatürk devrim ve inkılâplarına dönmek. 2- Cemaatleri kesinlikle siyasete sokmamak. 20 kadar cemaat var. Hiç birisinin söylediği birbirini tutmuyor. Ülkenin kaderi ile oynuyorlar. Siyasete karışmayan iki veya üçünü bırakıp gerisini kapatmak gerekir.

Cumhur ittifakı kendi arasında bazı konularda anlaşmazlık yaşıyor. Fakat kokudan birbirinden kopamıyorlar. İki partide şu an birbirine muhtaç duruma geldiler. Tanzim satışlarındaki kuyrukları dahi varlıktan diyebiliyorlar. Yaptıklarından bahsedemiyorlar. Çünkü seçimlerde geçmiş iktidarların yaptıklarını biz yaptık diye kendilerine mal ettiler. Eleştiriler geldi. Şimdi onlardan da bahsedemiyorlar. Yaptıkları şeyleri de yap işlet modeli ile yaptırdılar.

Yaptıkları kötü anlaşma nedeni ile zarar ödeniyor. Geçiş garantisi verdikleri için. Verdikleri garanti tutmadığı için zarar ediliyor. Artık bunu vatandaş da bildiği için. Bunlardan da bahsedemiyorlar. Ne yapsınlar? Çareyi muhalefeti terör örgütleri ile işbirliği yapmakla suçlamakta buluyorlar. Belge var diye muhalefeti köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Muhalefetin aman etmeyin tutmayı diyeceğini zannediyorlar.

Elinde belge olan kişi elinde belge olduğunu ifşa etmez gereğini yapar. Gereğini yaptıklarında da ucu kendilerine dokunur. Muhalefete meydanlarda her türlü çamuru atıyorlar. Artık bu olay kabak tadı verdi. Sandıklarda bu şer güçlerine Osmanlı tokadı atacak mısınız? Kime tokat atacaklar şer güçlere öyle değil mi? Bu şer güçler bu vatanın evlatları değil mi? Bu ülkeye yazık oluyor. Bu ayrıştırmak ülkeye zarar veriyor. İnsanları birbirine düşman ediyorlar. Millet olarak aklımızı başımıza almalıyız. İleride keşke demenin bir anlamı kalmaz. Gidiş hiçte iyi değil. Ona göre karırımızı vermeliyiz. Var olmakta, yok olmakta elimizde ikin bunu iyi değerlendirmeliyiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!    27- O2- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44