Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU OLAYLARDAN SONRA MÜTTEFİK OLUNMAZ

BU OLAYLARDAN SONRA MÜTTEFİK OLUNMAZ


Amerika ile bu kadar sorun yaşandıktan sonra müttefik olunmaz. Bu gün satan yarında satar. Amerika ya giden heyet dahi ortamı yumuşatamadı. Giden heyet sorun çözmeye gitmedi. Bakın biz sizi hala müttefik olarak görüyoruz. Demek için gönderildi.

Yani tokalaşmak için el uzatmış olduk. Bunu bile kabul etmediler. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Artık onların anlayacağı dilden konuşulmalıdır. Askeri üslerdeki Amerikan askerleri derhal ülkeden gönderilmeli. Buların başımıza gelmesinin sebebi şimdiye kadar Amerika ne derse yerine getirmemizdendir. Suriye olayı bunun bir örneğidir. Amerika F- 35 uçaklarının verilmesini askıya aldı. Cumhurbaşkanımız Amerika ya gittiğinde uçak siparişi vermişti.

Zannedersem bunlar F-35´ler değildi. Bu sipariş iptal ettirilmelidir. İncirlik hava üssü ve kürecik radar üssü kapatılmalıdır. Diğer askeri üslerdeki Amerikan askerleri sınır dışı edilmelidir. Amerika´nın askeri uçaklarının hiçbir üsse inişine izin verilmemelidir. Ayrıca biz artık sizinle müttefikliğimize son verdik denilmelidir. Onların bizi köşeye sıkıştırmaya çalışmasına karşılık. Biz onları köşeye sıkıştırmalıyız. Buları yaparken de ekonomimizi onarmaya önem vermeliyiz.

Artık tüketen ülke değil. Üreten ülke olmalıyız. Cumhurbaşkanı üretimi artırmalıyız diyor. Önce tarımsal ürünlerin üretimini artırmalıyız. Cari açık vermemizin sebebi tarım ürünlerini A dan Z ye ithal etmemizden kaynaklanıyor. Tarım arazileri koruma altına alınmalıdır. Bilhassa köylerde yabancılara arazi satışı yasaklanmalıdır. Önemli bir olay şu anda aklıma geldi. Atatürk orman çiftliğinde Amerika ya büyük elçilik binası yapmaları için arazi verildi. Bu arazi geri alınmalıdır.

Hadi bunu yapın. Bunu yaparsanız müttefik olmaktan vazgeçtiğinize inanırlar. Çeliğin vergisini artırdılar. Vermeyin! Bildiğim kadarı ile Çin´in çeliğe ihtiyacı var.  Çin ile ticaretimizi artıracağız diyorsunuz. Çeliği verin Çine. Amerika baka kalsın. Biz Amerika ya muhtaç olmayız. Fakat onlar BOP olayında bize muhtaç olacaklardır. Hatta İsrail ile de ilişkilerimizin gözden geçirilmesi gerekir. Nasıl Amerika bizim düşmanımız olanların yanında yer alanların bizimle işi olmaz diyorsa. İran nasıl bizi destekliyorsa bizde İran´a destek olmalıyız. İran ile İsrail´in arası açık.

Tarım ürünlerinde İsrail tohumunu bırakmalıyız. Bizim mis gibi kokan domateslerimiz İsrail tohumu yüzünde kayboldu. Artık kendi öz benliğimize dönmemiz gerekiyor. Bu olaylar bize ders olmalıdır. Ekonominin düzelmesi için. Öncelik tarımda olmalıdır. Ekonomiye doğrudan katkıda bulunacak yatırımlara önem verilmelidir. İnşaata yönelik yatırımlar ertelenmelidir. Örneğin kanal projesi şimdilik askıya alınmalıdır. Tarıma elverişli arazilere tesis yapılmamalıdır.

Tarımla uğraşanlara destek verilir ise. Köyden şehre gelenler köye geri döner. Böylelikle de işsizlik azalır. Fakat iktidarın bu önlemleri alacağına inanmıyorum. Cumhurbaşkanı Trump´a ben yaptım olur diyorsun. Ben yaptım demekle olmaz diyor. Biçtiğinden şikâyet eden ektiğine bakmalıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15-08-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44