Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU SALDIRI ÇOK SU GÖTÜRÜR

BU SALDIRI ÇOK SU GÖTÜRÜR


Şehit cenazesinde CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğuluna saldırı yapıldı. Bu saldırı olayını kınıyorum. Kılıçdaroğuluna geçmiş olsun diyorum. Devlet yönetenler sözlerine dikkat etmelidir. Yersiz ve yakışıksız sözler eninde sonunda karşınıza çıkar. İçişleri bakanı bir ara CHP´lileri cenaze törenlerine almayın talimatı vermişti. Bu söylem geçtiğimiz günlerde karşılığını buldu. Ankara Çubuk da şehit cenazesine katılan Kılıçdaroğuluna linç girişiminde bulunuldu.

Bu olay planlanarak mı yapıldı? Sorusu insanın aklına geliyor. İçişleri bakanı ?cenazeye katılacağını emniyete bildirmedi? diyor. Bunu söylemesinin amacı emniyet neden? Emniyet tedbiri alamadı sorusunu önlemek için söylenmiş bir laftır. CHP yöneticileri saat vererek emniyete bildirdiklerini söylüyor. Kılıçdaroğuluna yapılan saldırıda emniyet zafiyeti olduğu görülüyor. Sivas da madımak otelinde yaşana facianın aynisi Çubukta da yaşana bilinirdi. Kan dökülebilirdi. Çünkü bir kişi bıçakla saldırmış onun elinde bıçak birileri tarafında alınmış. O kişi kendini feda edip o kişinin elinden bıçağı almamış olsaydı.

Daha vahim olay yaşanabilirdi. İkincisi emniyet güçleri saldırganların elinde Kılıçdaoğlunu alıp bir eve sokuyorlar. Bir kadın avazı çıktığı kadar bağırıyor. ?Yakın o evi? diye. Evden Kılıçdaroğunu çıkarmak için. Emniyet güçleri kamuflaj yaparak çıkaralım diyor. Kılıçdaroğlu nasıl girdi isem öyle çıkarım diyor. Burada dikkat çeken bir olay yaşanıyor. Savunma bakanı Hulusi Akar saldırganlara, ? Değerli arkadaşlarım, şu ana kadar mesajınızı verdiniz? diyerek saldırganları sükûnete davet ediyor. Bu söyleme bir anlam vermek kadar zor bir şey olamaz. Bir kişi ?topluma sopa dağıtıldı? diyor. Olay şöyle başlıyor.

Kılıçdaroğlu kalabalığın içerisinde yürürken provokatörler devriye giriyor. Sayıları tam olarak bilinemeyen kalabalık üzerine yürüyor. Küfürler, taşlar, yumruklar, tekmeler, sopalar havada uçuşuyor. Ne ise ki olay ucuz atlatılıyor. Benim garibime giden Hulusi Akarın o saldırgan guruba ?değerli arkadaşlar şu ana kadar mesajınızı verdiniz? demesidir. Devlet adamlığı bambaşka bir olay Emniyet müdürü ?bizi linç etmeden kimseyi linç edemezsiniz? diyor. Buyurun birisi savunma bakanı. Diğeri emniyet müdürü aradaki farkı görüyor musunuz? Şehitler kimsenin şehidi değildir. O kahraman şehitler bütün Türk milletinin şehididir.

Herkesin şedit cenazesine katılma hakkı vardır. Şehitlerin bizlerin üzerinde hakları vardır. Millet oraya şehide hakkını helal etmek için gider. Bu toplum bu noktaya nasıl getirildi. Bir iki belediyeliği almak için. Toplumu gererseniz. Milleti birbirine düşman ederseniz işin olacağı budur. Karşınızdaki muhalefeti illet zillet diye gösterirseniz. Muhalefet partilerini PKK ile eş değerde gösterirseniz. Ülkeyi kutuplaştırırsanız. Ülkenin huzurunu bölerek, ayrıştırarak, birbirine düşman ederseniz bu ülke huzur yüzü göremez. Sosyal medyada dahi millet ikiye bölündü. Bir gurup bu elim olayı kınıyor. Bir gurup teröristlerle birlik olanlar cezasını çekiyor diyor.

Teröristlerle kol kola olanlar derslerini aldılar diyor. Bunları bunu söyleten seçimlerde siyasilerin muhalefete söylemleridir. Ben fecede bu olayı kınayan bir paylaşım yaptım. Birisi hadi oradan teröristlerle iş tutanları koruyorsun demez mi? Kimin söylemi bu? Seçimlerde iktidarı söylemi değil mi? Devlet Bahçeli nerede ise Kılıçdaoğlunu suçlu gösterecek. ?Ne amaçla gittin oraya? diyor. Şehitler Türk milletinin şehididir. Herkes cenazeye katılabilir. Şehit cenazesine ancak vatan hainleri katılamaz. Bir PKK´lı katılmış olsa onu orada cenazeye katılanlar linç eder. Kılıçdaroğlu ayni duruma düşürülmüştür. Dışarıdan kimse gelmedi diyorlar.

Pekiyi Kılıçdaroğuluna yumruk atan Eskişehir de yakalanmış. Çubuk nere Eskişehir nere? Hadi bakalım bunun cevabını verin. O kadar saldırganın arasından 9 kişi yakalanmış. En az 200-300 kişi vardı saldıran. Gerisi nerede? Bunlar mahkemeye çıktıklarında bülbül gibi öterler. Bu saldırı çok konuşulur. Ve çok su götürür. Hele bir yargılanma başlasın. İçişleri bakanı çok mesnetsiz şeyler söylüyor. Elinde delilin varsa verirsin mahkemeye öyle boş şeyler söylemekle milletin kafasını karıştırmak olmaz. Isınan demirde böyle soğutulmaz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                          23-04- 2019 Mustafa KOÇAL     

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44