Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU SEÇİMDE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

BU SEÇİMDE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK


Seçim propagandalarında muhalefeti olur olmaz şeylerle itham etmenin bir işe yaramadığını öğrendik. Cumhur ittifakının muhalefete terör örgütleri ile işbirliği yapıyorlar denilmesi.  4 partinin çete olduğunun söylenmesi. Bunlar kandil dili konuşuyorlar. Kandilden talimat alıyorlar. Bunlara illet ve zillet denilmesi gibi ithamlar vatandaş nezdinde dikkate alınmadı.

Şayet vatandaş bu ithamlara inanmış olsaydı. Cumhur ittifakı % 80 oy alırdı. Çünkü bu ithamlar çok ağır ithamlardı. Dini siyasete alet ettikleri biliniyordu. Fakat bu seçimde ( Tövbe hâşâ) Allah da siyasete alet edildi. Bir bakan adaya oy isterken. ? Bu arkadaşımıza oy verirseniz. Ahrette sizin elinizde vesika olacaktır? demedi mi? Başka birisi ?emaneti bize verirseniz. Allah hesap sormayacak? demedi mi? Yine başka birisi ?oyunu Tayyip´e ver cenneti cebine koy? demedi mi?

Bunlar sosyal medyada günlerce dolaştı. Hiç biriside bunları eleştirmedi. Bunlar Allahın siyasete alet edilmesi değil midir? Bunu da öğrendik. Kanunların iktidarın istediği şekilde kullanıldığını da öğrendik. Çünkü iktidar itiraz ediyor kabul ediliyor. Muhalefet itiraz ediyor kabul edilmiyor. Geçtiğimiz seçimlerde muhalefet itiraz ettiğinde Tayyip Erdoğan ? atı alan Üsküdar´ı geçti?

demedi mi? Şimdi Ankara´nın oylarının tekrar sayılması dahi isteniyor. İstanbul´u kaybettiklerini kendileri de biliyor. Seçimin ateşinin düşmesi için süreci ortaya attılar. Seçimin ateşi düştükten sonra İstanbul´u İmamoğlu´nun elinden alacaklar. Bir olayla senelerdir milleti kandırmışlar. Görsel basına seçim ile ilgili verileri Anadolu ajansı servis ediyordu. Bizlerde bu verileri yüksek seçim kurulundan aldığını zannediyorduk. Bu seçimde bunu da öğrendik. Yüksek seçim kurulu başkanı ?biz Anadolu ajansına veri göndermiyoruz. Nereden aldıklarını bilmiyorum? dedi.

Pekiyi Anadolu ajansı buna karşılık olarak biz şuradan veri alıyoruz diye bir açıklama yapmadı. Anadolu ajansını biz şuradan veri alıyoruz. Bunu da görsel basına servis ediyoruz demesi gerekmez mi? Daha sandıklar açılır açılmaz Anadolu ajansı İktidarı yüksek oran ile görsel basına servis ediyor. Bilgileri nereden aldığı belli değil. Büyük bir ihtimal ile AKP´nin müşahitlerin den allıyorlar. Anadolu Ajansının senelerdir bizi kandırdığını da öğrenmiş olduk. Geçersiz oyların nasıl geçerliye çevrildiğini ben merek ediyorum? Bunu benim gibi vatandaşlarda merak ediyor.

Çünkü birçok kişi bunu bana sordu. Bunun nasıl olduğunu bende öğrenmek istiyorum. İstanbul için sayılan geçersiz oylar başka yerler için neden uygulanmıyor. İstanbul AKP için çok önemli olduğu biliniyor. Çünkü İstanbul belediyesinden birçok yere destek veriliyor. İstanbul elden giderse buralara verilen destek kesilecek. Bunların içerisinde cemaatlerin dahi olduğu iddia ediliyor. Bilal Erdoğan´ın kurduğu vâkıfa da İstanbul belediyesinden destek verildiği iddia ediliyor. İşte İstanbul´un AKP için neden bu kadar önemli olduğu buradan kaynaklanıyor.

Çok önemli bir şeyi de öğrendik. Belediye encümeninde çoğunluk bizde nasıl rahat çalışacaksınız? Encümenden nasıl karar çıkaracaksınız denilmedi mi? Bunun anlamı encümenden çıkacak kararların engelleneceğini gösteriyor. Hani iktidar vatandaşa hizmet için çalışıyordu? Kazanan belediye başkanlarından bazıları bize oy vermeyen mahallelere hizmet verilmeyecek dediğini de duyduk. Vatandaşların bu söylemleri iyi değerlendirmesi gerekir.

Yazın bu söylemleri bir kenara. İleride lazım olur oy istemeye geldiklerinde bu söylemleri hatırlatırsınız. Bir belediye başkanının ilk icraatı ise Atatürk´ün resmini indirip yerine Tayyip Erdoğan´ın resmini asmak olmuştur. Bu sayın başkana hatırlatmak isterim. Siz o resmi indirmekle Atatürk sevgisini bizim kalbimizden sildiğinizi mi zannediyorsunuz? Bilakis o sevgi daha da kuvvetlendi. Söyleme istediğim bu seçimde çok şey öğrendik. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

                                               08-04- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9087,68%0,08
  • DOLAR

    32,37% 0,19
  • EURO

    35,00% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2325,25% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55