Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU SENE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

BU SENE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK


Bu sene çok şey öğrendik. Seçim öncesi ve seçim sonrası öyle şeyler öğrendik ki? Mantığın kabul etmediğini yargının kabul ettiğini öğrendik.

Seçim propagandalarında cumhur ittifakından olmayanların.  Terör örgütleri ve FETÖ örgütü ile birlikte hareket etmekle itham edildiklerini öğrendik. Seçime bir hafta kala cumhur ittifakının Öcalan´dan yardım istemek için. Elçi gönderdiğini bu elçinin Öcalan´dan getirdiği belgenin Anadolu ajansı tarafında. Kamuoyuna duyurulduğunu öğrendik. 60 askerimizin katili ve kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan´ın cumhur ittifakına yardımcı olması için.

TRT de canlı yayına çıkarıldığını öğrendik. Ve bu kişinin tutuklanmadığını öğrendik. Bu vesile ile kimin terör örgütleri ile iş birliği içerisinde olduğunu öğrendik. Seçimde bir zarfa konan 4 seçim pusulasından 3 tanesinin geçerli sayıldığını. Bir tanesinin geçersiz sayılmasını mantığın dahi kabul etmediği. Fakat yargının kabul ettiğini öğrendik. Sandık neticelerine cumhur ittifakının yalnız büyükşehir neticelerine itiraz ederek.

Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesini istemesi üzerine bu isteği adaletin hiç kuralına uymamasına rağmen. Yüksek seçim kurulunun kabul ederek büyükşehir belediye başkanlığı seçimin yenilenmesini öğrendik. Yenilenen seçimde 15bin farkın vatandaşın nasıl tepki göstererek 800 bine çıktığını öğrendik. Şimdiye kadar tepki göstermeyen vatandaşın adalet için nasıl tepki gösterdiğini öğrendik. Enflasyonun yükselmesini önlemek için.

Tanzim satış yerleri açarak enflasyonu düşürme gayreti içerisine girenlerin belediyelere nasıl zarar ettirdiklerini öğrendik. Ekonomiyi düzeltme için. Zamların yağmur gibi yapıldığını öğrendik. Enflasyonu düşürmek için hiçbir geçerli tedbir alınmamasına rağmen enflasyonun kâğıt üzerinde nasıl düşürüldüğünü öğrendik. Maliye bakanı Nisan ayında.Eylül ayında enflasyon tek haneli rakama düşecek diyor. Hiçbir geçerli tedbir alınmamasına ve zam üzerine zam yapılmasına rağmen Eylül ayında Enflasyonun 9,26 ya düştüğünü gördük.

Bir ay önceki enflasyonun 15 olmasına rağmen nasıl oldu da 9, 26 ya düştüğüne bütün millet hayrat etti. Fakat enflasyon açıklandıktan 4 gün sonra karayollarına, köprülere, trenlere posta hizmetlerine %20 zam yapıldı.  Aha bu zamlar enflasyonun yalancılığıdır. Daha neler öğrendik. Bankamatik kartı ile her ay bankadan para çekenleri ve çalışmadan maaş alanları öğrendik. Vakıflara ve derneklere belediye bütçesinde para aktarıldığını öğrendik. Belediyeye kiralanan yüzlerce arabaları belediye ile ilgisi olmayanların kullandığını öğrendik.

Bunu savunan bir kişinin ?bu arabalar ile Müslümanlar camiye gidiyordu. Umreye ve hacca gidiyordu. Bu Müslümanlara eziyet etmektir?. Diyen menfaatçi kişileri öğrendik.  Camiye, umreye vatandaşların parası ile gitmenin caiz olmadığını bilmeyen kişileri öğrendik. Sayıştay´ın kurumların gelir giderini incelemesinde bir arabanın sıfır kilo metrede 50 litre benzin harcadığı.

İşlere işin ehli olmayan kişilerin atandığı. Bazı kişilere maaş bağlandığı. Üniversitenin isminin olduğu. Dekanından, rektörüne ve personelinin olduğu halde öğrencisi olmaya üniversitenin olduğunu öğrendik. İstanbul da afet durumlarında vatandaşın toplanma yerlerinin sayısı 470 iken 77 ye düştüğünü öğrendik. Köprülerden birçok arabanın ücretsiz geçtiğini öğrendik. İhalelerin en düşük teklif verene değil. En yüksek teklif verene verildiğini öğrendik. Kurumlarda işe alınanların o işle alakası olmayan kişilerin atandığı.

Hastaneye veterinerin atandığını öğrendik. Daha bunlara benze bir sürü olaylar vardır. Bunlar basında yer alanlardır. Basına yansımayan daha neler var.  Allah bilir! Bir defa şunu söyleyeyim. Savurgan bir ekonomi uygulanmış. Böyle savurgan bir ekonomide bu kadar sıkıntı yaşıyorsak. Yine de öpüp başımıza koyalım. Birde yer altı servetlerimizin. Hoyratça heba edilmesi var. Altını çıkarmıyorsak. Yer altında kalsın. Gelecek nesiller çıkarsınlar. 136 adet altın arma ruhsatı verilmiş. Milletin çoluk çocuğunun rızkında keserek ödediği vergiler. Böyle hoyratça harcanmış. Allah sonumuzu hayırlı etsin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19-10-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44