Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU UÇAK HEDİYE Mİ?

BU UÇAK HEDİYE Mİ?


Donanımsız satış fiyatı 400 milyon dolar olan. B787-8 model uçak. VİP olarak dizayn edilerek Katar Emir´i tarafından satın alınmış. Sonra Katar Emir´i bu uçağı satışa çıkarmış. Bu uçağın Türkiye tarafından satın alındığı iddia edildi. Yetkililerden bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen. Bu uçağın Katar Emir´i tarafından Türkiye ye hediye edildiği iddiası ortaya atıldı. Bu uçağın 12 Eylülde Atatürk hava limanında bir hangarda muhafaza altına alındığı söyleniyor. Bu olayda çelişkili durumlar mevcut.

Katar Emir´i hediye edeceği bir uçağı neden satışa çıkarsın? Bu bir çelişki değil mi? 400 milyon dolar satış bedeli olan bir uçağın hediye olarak verilmesi akıl karı bir davranış değildir.  Önce kendi açımızdan bakalım? Bizim başkanımız birisine böyle bir hediye verse? Biz bunu kabul etmeyiz. Katar´ın vatandaşları da Emirlerine bu konuda mutlaka bir şeyler söyleyeceklerdir. Böyle bir şeyi hiç kimse göze alamaz. O ülke ne kadar zengin olursa olsun. O ülkenin de fakir ve fukarası vardır. Bu kadar yüksek miktarda bir hediye´yi makul karşılamazlar. Ha şunu söyleye bilirsiniz. Orada krallık var diyebilirsiniz.

Bizde de tek adam yönetimi var. Birisinden bir hediye aldığınız da? Buna karşılık olarak sizde o hediye aldığınız kişiye bir hediye düşünürsünüz. Düğünlerde size getirilen hediye ne ise en az onun değerinde bir hediye düşünürsünüz. 400 milyon dolarlı bir hediye karşılıksız kalmaz. Rahmetli Menderese bir köpek hediye edilmiş. Yassı adada bunun hesabı soruldu. Hatırlayanlarınız vardı o davaları. Köpek davası bebek davası diye tekerleme olarak devamlı söylenmiştir. Katar Emir´ine bu hediye karşılığında ne verildi?

Veya ne vaatte bulunuldu. Karadeniz bölgesinde Katarlıların çok miktarda arazi satın alındığı söyleniyor. Ben yakın geçmişte bir Karadenizli ile sohbet ettim. Ondan aldığım bilgiler ışığında bunu söylüyorum. Her taraf Araplarla doldu diyor. İnsanın aklına devlet arazileri uçağa karşılık verilmiş olmasın? Bu kadar yüksek meblağlı bir hediye´yi insan kardeşine bile vermez. Buna siz sayın okuyucularım ne dersiniz? Benim bu söylediklerime çok az kişi karşı çıkacaktır. Bunların kimler olduğunu sizlerde tahmin ediyorsunuzdur?

Sohbet ettiğim kişilerden hiç birisi bu olayı tasvip etmiyor. Mutlaka bir karşılığı vardır diyorlar. Bu uçağın yalnız satış bedelidir bu fiyat. Bu uçak iki katlıdır. İçerisinde. 7 yatak odası, 2 özel toplantı salonlu, toplantı odaları ve küçük bir hastanenin olduğu söyleniyor. Bunların hepsi kullanıma hazır durumda olduğu söyleniyor. Bunların kullanıma hazır duruma getirilmesi uçağın fiyatına dâhil değildir. Şam sakızı çoban armağanı deyip bu uçağı hediye olarak kabul ettik. Neticesini bekleyip göreceğiz. Yalnız bu uçağın hediye olarak verildiğini hiçbir yetkili söylemiş değil. Buda bir itibar meselesidir. İtibarda tasarruf olmaz demediler mi?  Ne kadar sarayın ne kadar lüks araban ne kadar lüks uçağın varsa o kadar itibar sahibisindir.

İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçiyoruz deniyor. Cumhurbaşkanlığı köşkü varken. Beş tepede 1.150 odalı saray yapıldı mı? İstanbul da cumhurbaşkanlığı köşkü var mı? Bunlara ek olarak Marmaris oklu koyunda 350 odalı saray yapılıyor mu? Malazgirt zaferini kutlamalarında Ahlat´a 1071 metre kare üzerine 10 dönüm arazi üzerine yeni bir köşk yapılacağı söylendi mi? Ülkenin bu kadar borcu varken. Cari açık her sene artarken, işsizlik tavan yapmışken, ülke ekonomi krizi ile boğuşurken bu savurganlık değil de nedir?

Hem üretim ekonomisine geçiyoruz deniliyor. İtibarda tasarruf olmaz demekten vazgeçilmiyor. Sıkım kemerleri asil milletim sıkın. Sayın Devlet Bahçeli ve AKP´ye oy veren vatandaşlarımız. Bu günkü durumdan memnun musunuz? Memnun iseniz diyecek bir şeyimiz yok. Fakat vebal altında olduğunuzu unutmayın. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16-09- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44