Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU ÜLKEDE NELER YAŞANMADI Kİ

BU ÜLKEDE NELER YAŞANMADI Kİ


Bu ülkede 15 senedir neler yaşanmadı ki? Ergenekon olaylarından başlayalım. Ergenekon davaları başladığı zaman, iktidar ?ülke bağırsaklarını temizliyor? demedi mi? Ne idi bunun anlamı?  Ülkeye zarar verenler temizleniyor demek değil miydi? İktidarı çalışmaz hale getirmek. Ve iktidardan uzaklaştırmak değil miydi? Çeşitli yerlerde toprağa gömülü silah ve mühimmat bulunmadı mı? Suçları! Zir vadisine gömülü silahlar bulunmadı mı?

İstanbul da arazide toprağa gömülü lav silahı bulunmadı mı? İstanbul da denizden tabancalar çıkarılmadı mı? Bunlar yazılıp çizilirken ordu itibar kaybetmedi mi? Bunlar olurken iktidar ülke bağırsaklarını temizliyor denilmedi mi? Ve iktidar bu davalara müdahil olmadı mı? Ben bu davaların savcısıyım denilmedi mi? İktidar PKK´nın itirafçılarını gizli tanık yapmadı mı? Kime karşı? Terörle mücadele eden ordu mensuplarına karşı, gizli tanık yapılmadı mı?

İsimsiz imzasız ihbar mektupları ile kişiler tutuklanmadı mı? Mahkemeye sunulan belgelerin sahte olduğunu söyleyenlere hakaret edilmedi mi? Sonun da anayasa mahkemesi belgelerin sahte olduğuna karar vermedi mi? Mahkûmiyet alanlar berat etmedi mi? Ne oldu? Ordunun yüksek kademelerinde olanlar ihraç edilip, yerlerine cemaatin adamları getirilmedi mi? Bu makamlara atananlar ülkeye 15 Temmuz olayını yaşatmadı mı? O zaman bu sahte belgelere itibar eden iktidar değil miydi? Bu olay ile ordu güven kaybetmedi mi? Güç kaybetmedi mi? Ülke maddi ve manevi zarara uğramadı mı?

Almanya da ortaya çıkan deniz feneri yolsuzluğundan yargılananlar hapis cezası almadı mı? Ve Almanya mahkemesi asrın yolsuzluğu diye bahsetmedi mi? Bu deniz feneri olayına adı karışanları. Türkiye ye isimlerini bildirmedi mi? Ne oldu? Almanya´nın asrın yolsuzluğu dediği olayın üzeri kapatılmadı mı? Bu deniz feneri olayına karışanlar hakkında dosya hazırlayan yargı mensupları bu görevden alınmadı mı? Böylelikle Almanya´nın asrın yolsuzluğu dediği deniz feneri olayının üstü kapanmadı mı? Bu olaylar ülkenin itibarını sarsan olaylar olarak tarihe geçemedi mi?

Şimdi gelelim gündemde olan iki olaya. Birisi Man adası olayı. Biriside ABD´ de yargılanan Zarrab olayına. Man adası olayında daha ne olduğu belli değil. Para geldi mi? Gitti mi? Bu belli değil. Çünkü iktidar yukarıda anlattığım olaylarda olduğu gibi burada da bu olayın karşısında yer almış durumda. Bir para geldi denildi. Sonra orada satılan bir şirketin parası denildi. En son ülke içersindeki bir bankadan diğer bankaya para transferi denildi. Belgeler sahte denildi. Artık belgelerin sahte olup olmadığına mahkeme karar verecek.

ABD de görülen Zarrab olayına dönelim. Bu Zarrab´ın ismini Türkiye ne zaman duydu. 17-25 Aralık olayından sonra duydu. İktidar o zaman Zarrab için ne dedi? Hayır sever bir vatandaş demedi mi? Fazla ihracat yaptığı için. Taltif edilip madalya verilmedi mi? Bu zat cari açığın % 15´şini ben kapattım demedi mi? Hiçbir Türk vatandaşının sahip olduğu itibara layık görülmedi mi?  Şimdi ABD de yargılanıyor. Mahkemeye çıkmasına az bir zaman kala. İktidar ABD ye iki defa NOTA vermedi mi?

Bunun söyledikleri ülkeye zarar verecek. Şimdi iktidar bu zatı casus olarak suçluyor. Ülkenin gizli belgelerini ve bilgilerini dışarıya taşımakla suçlanıyor. Bu zat ülkenin gizli belgelerini nasıl ele geçirmiş? Söylediklerine bakıldığında. Bu belgeleri bakanlara ve oğullarına rüşvet vererek ele geçirmiş. Bunun elindeki belgeler sahte diyen var mı? Yok!  Ergenekon davasında ki belgeler sahte diyenlere tepki gösterilmişti? Keza deniz feneri olayında CHP Almanya´dan belgeler getirdi.

O zaman onlara da sahte denilmişti. Man adası belgelerine de sahte deniliyor. Fakat para yok denilemiyor. Neden Zarrab´ın elindeki belgeler için sahte denilemiyor.  Bu zat ülkenin gizli belgelerini ve bilgilerini dışarıya taşımış ise. Ve bundan dolayı casuslukla suçlanıyor ise. Bu zata bu belgeleri ve bilgileri verenlerin yargılanması gerekmez mi? İktidar yılanı kuyruğunda öldürmeye çalışıyor. Yılanbaşından ezilir.

Bu Zarrab olayı ile ülke itibar kaybetmiştir. Bu pisik temizlenmeden AKP´nin sırtından bu kambur düşmeyecektir. Ancak kamburu sırtında bu olayda adı geçenlerin yargılanması iler atabilir. Yoksa bu olay bu ülkede yıllarca konuşulacaktır. Hele birde ABD mahkemesi Türkiye ye ceza verirde bu cezayı vatandaşın sırtına yüklenirse. O zaman bu olay temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp AKP´lilerin önüne konacaktır. Bunun tek bir yolu var. Bu adı geçenlere bu cezayı ödetmektir. Görüyor musunuz? Bu ülkede neler yaşanmış ve yaşanıyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11-12-2017.Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44