Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU ÜLKEYE BİR HALLER OLDU

BU ÜLKEYE BİR HALLER OLDU


Bu ülkeye son zamanlarda bir haller oldu. Siyasetçinin ay gibi güneş gibi kararlı olması gerekir. Söğüt ağacı gibi her rüzgâra eğilmek olmaz. Mahalli seçiler milletvekili seçimine benzemez. Belediye başkanını o ilin vatandaşlarının belirlemesi daha uygundur. Ve il yönetiminin genel merkeze önerdiği veya istediği adayın gösterilmesi gerekir.

CHP Ahmet Akını Balıkesir de büyükşehir belediye başkanı adayı olarak açıkladı. Bildiğim kadarı ile Balıkesir il ve ilçe yönetimleri olarak Ahmet Akını benimsedi. Programlarını ve hazırlıklarını ona göre yaptılar. Ahmet akın Balıkesir´in ilçelerini falan dolaştı. Azimle halkla birlikte oldu. Ahmet Akınının Balıkesir adaylığının açıklanmasının ardından İYİ partide adayını İsmail ok olarak açıkladı. Balıkesir halkı bu olayı çok yadırgadı. Bu olayı vefasızlık olarak niteleyenler oldu. Bu olayın yanlış olduğunu söyleyenler oldu. Hatta bir iddia ortaya atıldı. Bu yanlıştan dönülecek iddia ortalıkta dolaşmaya başladı. Olay tam tersine gerçekleşti.

CHP genel merkezi Ahmet Akını geri çekti. Bu olay bırakın CHP yönetimlerinin şok olmasını. Balıkesir halkında şok tesiri yarattı. CHP yönetimleri ayaklandı. Yönetimler böyle bir olay beklemedikleri için. Haklı olarak isyan ediyor. CHP il başkanı Serkan başkan tavrını basının karşısında açıkladı. Bu olayın takipçisiyiz. Şayet olmaz ise yönetimler olarak istifa edeceklerini beyan etti. CHP genel merkezi iki büyük şehirde belediye başkanlığını alabilmek için Balıkesir´i mağdur etmiştir. İzmir garantidir. İstanbul ve Ankara için bu olay yapılmıştır.

Bu iki büyükşehirde iyi partililerin CHP´ye oy verecekleri garanti midir? Tabi siz yöneticiler milleti kobay zannediyorsunuz? Siz bunu sağlayabileceğinizden emin misiniz? Bu iki büyükşehirdeki iyi partililerin oy oranı size yetecek mi? Siz CHP yöneticileri bunun araştırmasını yaptınız mı? Garanti gözüken Balıkesir´i kaybettiğiniz yetmiyormuş gibi. Balıkesir de AKP´nin ekmeğine ballı tereyağı sürüyorsunuz. Biz bunu dışarıdan görebiliyoruz. Fakat siz siyasetçiler bunu göremiyorsunuz. Bu ülkede böyle olaylar yaşanmıyordu.

CHP kararlı tutumunu kaybetmiştir. Bu ülkenin iki köklü partisi vardır. Bu iki parti demokraside ve laiklikten şimdiye kadar taviz vermemiştir. Birisi CHP biriside DP´dir. Diğer partilerin demokrasi, laiklik, cumhuriyetçilik, milliyetçilik ve Atatürkçülük umurlarında değildir. ?Demokrasi bizim için amaç değil. Bir araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde demokrasi treninden ineriz? denilmedi mi? ?Yolumuza bir inek (laiklik kastediliyor) koymuşlar. İyilikle olamazsa Allah ne verirsen bu ineği yolumuzdan kaldıracağız? denilmedi mi? ?Her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık? denilmedi mi? ?Bize hiç kimse Türkçülükle falan gelmesin? denilmedi mi?

Ülkeyi kutuplaştırıyorlar. Ülke iki kutuba ayrılıyor. İki parti CHP ve DP bir tarafta demokrasiye inanlar, laikliği savunanlar, cumhuriyeti savunalar, Atatürkçü ve Türkçülüğü savunanlar. Bunlardan taviz vermeyen ülkenin köklü iki partisidirler. Sonradan piyasaya çıkan partiler cumhuriyetin ne şartlarda kurulduğunu bilmezlikten, görmezlikten geliyorlar. İktidar 2002 de ortaya çıkmış bir parti olduğu için. Kendilerinden önce iktidar olanların bu ülkeye yaptıkları hizmetleri dahi inkâr ediyorlar. 1919 tarihi dahi ret edildi.

Bu tarihin ret edilmesi demek Türkiye cumhuriyetinin kurulmasının ilk adımını atıldığı tarihi ret etmek demektir. Ayni zamanda Türkiye cumhuriyeti tarihinin yazılmaya başlandığı tarihi ret etmek demektir. Çünkü bu tarihten önceki tarih Osmanlı tarihidir. İşte ülke böyle kutuplaştırılmaya çalışılıyor. Son günlerde eyalet sistemi konuşulur hale geldi. İktidarın Almanya ya gönderdiği heyet orada eyalet sistemini incelediklerini itiraf etti. Numan Kurtulmuş ?illerin anayasasını hazırlıyoruz? diyor. Bunlar hangi ilerdir? Yoksa eyaletlerin anayasası mıdır?

Bu ülke tarımda hayvancılık da kendi kendine yete bilen bir ülke idi. Borcu ödenir bir durumda idi. Şimdi ne tarım kaldı! Ne hayvancılık kaldı! Nede ülkenin borcunun ödenecek durumu kaldı! İthalata bağımlı bir ülke durumuna geldik. Neden biliyor musunuz? Yanlış politikalıdan dolayıdır. Ülkenin bütün milli varlıkları satıldı. Milli varlığımız diye bileceğimiz hiçbir şeyimiz kalmadı. Geçmişi mumla arar olduk. Ne siyasetimize siyaset denecek yanı kaldı. Ne ekonomimize ekonomi denecek yanı kaldı. Ne millette geleceği ile ilgili olumlu düşüncesi kaldı. Bu ülke böyle değildi. Şimdi bir haller oldu bu ülkeye. Nasıl normal bir ülke haline geleceğimiz merak ediliyor. Saygılarımla.

Türkiye laikti, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15-12 -2018 Mustafa KOÇAL          

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44