Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU ÜLKEYE NE OLDU? 2

BU ÜLKEYE NE OLDU? 2


Dünden devam ediyorum. Barış süreci denilen bu süreçte. PKK militanları sınırdan daha rahat girip çıkmaya başladı. Kırsalda daha rahat dolaşmaya başladılar. Daha Perşembe gün bir mağarada bir sürü malzeme bulundu. Bunlar buralara nasıl geldi. Eskiden arama tarama yapılıyordu. Termal kameralar vardı. Arama tarama kaldırıldı. Termal kameralar kaldırıldı. Rahat hareket imkânı sağlandı. Kırsaldan sonra köylere yerleştiler. İlçeler iller derken doğuda hâkimiyeti kurdular. Silah, bomba ve mühimmat depoları oluşturdular. Yer altına bomba sistemleri döşediler. Aldığım bilgiye göre yer altı sisteminin kurulmasında İsrail yardımcı olmuş.

Bu süreçte öz güvenlik sistemlerini kurdular. Bu güvenlikçiler yol kesip kimlik kontrolü yaptılar. Karayollarını trafiğe kapattılar. Kamyoncuların arabalarının kontak anahtarlarını aldılar. Karayolları üzerindeki menfezlere bomba döşediler. Bu olaylar bu dönemde olanlardır. Eski dönemde bunlara imkân verilmiyordu. İkinci hava taktik komutanlığı binası önündeki bayrak direğinden Türk bayrağını indirdiler. Buna dahi müdahale edilmedi. Sebep barış süreci zarar görmesi diye. Hiçbir dönemde sınır kapısından PKK militanlarının girişine izin verilmedi. Bu iktidar döneminde militanlar davul zurnalarla karşılandı. Üstelik güvenlik görevlileri tutuklamasın diye.

Ayaklarına seyyar mahkeme gönderildi. Siz eski Türkiye de böyle bir olay gördünüz mü? Şu mahkeme olayı dünyanda hiçbir ülkesinde yaşanmaz. Türkiye de böyle olaylar eski dönemlerde yaşanmadı. Yalnız bu iktidar döneminde yaşanmıştır. Terör örgütü eski Türkiye de bitme noktasına gelmişti. Çünkü eski iktidarlar terörle mücadeleyi en önemli sorun olarak görmüşlerdir. AKP iktidar olduğunda terörün beli kırılmıştı. Terör örgütünü bu duruma getiren bu iktidardır. Tabi şimdi her olayı anlatamıyorum. Günlerce yazsam bitmez. PKK bayrağının asılmasına, taşınmasına, Öcalan posterlerinin asılmasına ve taşınmasına izin veren bu iktidardır. Eski Türkiye de bunlar yasaktı. Bebek katili ve örgütün üst düzey yöneticileri ile görüşülmezdi. Karayılan iktidarla önce tanınmış ahbaplarımız aracılığı ile görüşmeye başladık.

Sonra aracısız görüşmeye başladık demiştir. İktidar gizili görüşmeleri uzun zaman sürdürmüş. Sonra Oslo görüşmeleri deşifre olunca biz görüşmedik. Devletin kurumları görüşmüş dediler. Ülkeyi yöneteler başkası imiş gibi tavır aldılar. Nasıl FETO ya ne istediniz de vermedik denildi ise. Öcalan ne istedi ise yapıldı. Eski Türkiye de bir çakıl taşı dahi verilmedi. Şah Süleyman türbesinin bulunduğu topraklar terk edildi. Türbe başka yere taşındı. Yunanlılar 18 ada ve adacığı istila ettiler. Bu adaların istila edilmesini mazur göstermek için. 12 ada Lozan analaşması ile verildi kılıfını uydurdular.  Eskiden şeriat istiyoruz diyenler ortalık da gözükmüyordu. Şimdi resmen bunu söyleyenler ülkede kol geziyor. Eskiden hiç kimse ne hilafet istiyoruz demiyordu. Eski Türkiye´yi yönetenler türban istemiyordu.

Simge olduğu için. O zaman türbanı bahane edip gösteri yapıyorlardı. İktidar türbanı serbest etti. Bununla epey övündüler. Türbanlı bacılarıma şöyle yaptılar böyle yaptılar diyorlardı. Ne oldu? Türbanlıların çoğu Cemaatçi çıktı. Türbanlı vali atadılar ne oldu? Vali FETÖ´CÜ çıktı. Eski Türkiye de cemaatler ile işbirliği yapılmadı. Cemaat ile işbirliği yapanlar. 15 Temmuzu ülkenin başına bela ettiler. Eski Türkiye diye bahsettim. Çünkü iktidar geçmişe eski Türkiye diyor. Artık konuşmalarda yeni Türkiye dedikleri için bende onların söylemine göre söyledim. Türkiye cumhuriyeti devleti hiçbir zaman eskimeyecektir.

Bu ülkeye ne oldu ki? 55 milyon nüfusa sahip olan Türkler konuşulur hale geldi. Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasını HDP´liler istedi. Hemen TC´ler kaldırılmaya başlandı. Anayasa uzlaşma komisyonu başkanı Burhan Kuzu o zaman anayasa yapılmak için komisyon kurulmuştu. Burhan kuzu bu HDP´nin önerisine hemen cevap verdi. Verdiği cevap olumlu idi ?bu ülkede Rumlar ve Yahudiler varken anayasada Türk kelimesine yer veremeyiz? dedi. Hâlbuki ülkede 15 bin Rum, 20 binde Yahudi var. Bu iki azınlık gurubu HDP istedi diye dikkate aldı. Ondan sonra Türk ırkı diye bir ırk yok demeye başladılar. Türklük bizim ayağımızın altıdır dediler. AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk dediler. Olmayan Türklüğü var etmeye çalışıyorlar dediler.

Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz dediler. Daha buna benzer çok şeyler söylendi. Ben araştırdım Türk ırkının kökü ta Musa peygamberin torununa dayanıyor. Musa peygamberin torunlarında birisinin ismi Türk han diye geçiyor. Eski iktidarlar zamanında hiç konuşulmayan konular. Bu iktidar zamanında konuşulur oldu. Ülke bölüm bölüm bölündü ayrıştırıldı. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete. Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 04- 08- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44