Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


BU CEMAAT NEDİR BİR KARAR VERİN

BU CEMAAT NEDİR BİR KARAR VERİN


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bu cemaat sizin gözünüzde nedir? Buna bir karar verin. Çete oldular! Haşaşi oldular! Kumpasçı oldular! Örgüt oldular! Paralel oldular. Şimdi bunların yanına birde paralel yargıcı oldular. Durum böyle ise! Emniyette paralel emniyet oldu veya olacak demektir. Bu cemaat iktidarı o kadar korkutmuş ki. Ne ile suçlarsam puan kazanabilirim hesapları yapılıyor. Bu cemaatle iktidar can diğer kuzu sarması gibi değil miydi? Hatta başbakan sitem ederek “ne istediniz de vermedik” demedi mi? Bu cemaati nasıl suçlarsam vatandaşı bunlara düşman edebilirim diye düşünülüyor. Olmalılar ki, cemaatle muhalefet işbirliği yapıyor. Dediğimde, bir taşla iki kuş vurabilirim senaryosu peşindeler.

İktidarın istekleri doğrultusunda karar veren yargı. Bağımsız yargı. İktidarın istediği gibi karar vermeyen yargı. Paralel yargı oluyor. Bu paralellik nasıl doğdu? Orduya kumpas kurulurken, kozmik odalarda arama yapılırken “ülkenin bağırsakları temizleniyor” diye nerede ise göbek atılacaktı. Ordunun generalleri, subayları, astsubayları tutuklanırken kazuratlar (pislik) temizleniyor, diyen. Hüseyin çelik değil miydi?  O zaman cemaat ile iktidar birlikte paraleldiler. Paralel yan yana demek değil mi? Birbirinden biraz mesafe ile ayrılıp ta aralarındaki mesafeyi daraltmadan yürümeye paralel yürüme denmez mi? O zamanlar hem paraleldiler hem can ciğer kuzu sarması idiler. Dalga dalga sabahın köründe evlerinden alınanlara tepki gösterildiğin de. “Neden rahatsız oluyorsunuz? Haklarında çok vahim iddialar var, diyen Erdoğan değil miydi? “Vesayet ortadan kalkıyor. Ben bu davanın savcısıyım” diyen Erdoğan değil miydi? Bu operasyonları cemaat düzenledi ise savcıları ve hâkimleri atayan ve talimat veren iktidar değil miydi? Savcı Öz en makbul savcı olarak met edilmiyor muydu? Erdoğan kendi özel zırhlı aracını bu savcıya vermedi mi? Bu olaylar iktidar cemaat işbirliği ile gerçekleşmedi mi?

Bu 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu iktidarın aklını başından aldı. Hiç kimse ne söylediğini bilmiyor. Bir şeyler üretmek için çabalıyorlar. Çabaladıkça da batıyorlar. Başbakan Eskişehir mitinginde “ ben çocuklarıma helal lokma yedirmedim” diyor. AKP milletvekili Mehmet külünk “ 17 Aralık operasyonu kişilerin günah işleme özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir” diyor. Aklı başında olan bir Müslüman bunu söylemez. Artık iyice şaşırdılar. Bir daha başka bir kaset ortaya çıkarsa işler iyice karışacak. Olan ülkeye oluyor. Vatandaş birbirine düşürülüyor. Ortam her geçen gün geriliyor. İki kelimeyi sakın ha söylemeyin. Ayakkabı kutusu ve hırsız var. Bu iki kelime çok tehlikeli kelimeler. Söyleyenlerin başına gelenleri görüyorsunuz.

Sizleri biraz gerilere götüreceğim. Rahmetli Özal döneminde Kemal Horzum diye birisi. Bankalardan birisini dolandırmıştı. Bu basında yer alınca millet bankayı hortumlamış demeye başladı. Bu hortumculuk o kadar yayıldı ki. Seçim meydanlarında slogan haline geldi. Şimdi millet bu hırsız var olayını devamlı dillendirir hale geldi. Bakın bu hortumculuk sloganı ANAVATAN partisine neye mal oldu. 1989 mahalli seçimlerinde % 41 oy alan anavatan partisi. Bu olaydan sonra 1991 seçimlerinde % 21 oy aldı. Ve bu seçimden sonrada bir daha kendisini toparlayamadı.

Bu hırsız var sloganını da yine vatandaş dillendirmeye başladı. Bu slogan AKP’yi ayni akıbete sürükleyecektir. Bu sessizlik fırtınadan önceki sessizliğe benziyor. Sessiz kalanlar seslerini çıkarmıyorsa. Ne şeytanı gör. Nede salâvat getir. Düşüncesinde olanlardır. Çünkü ayakkabı kutusu diyenlerin ve hırsız var diyenlerin akıbetlerini gördükleri için seslerini çıkarmıyorlar. Onlar seslerini sandık başında çıkaracaklardır. AKP’nin oy oranı düşüşe geçti. Bu düşüşün önüne geçmek için evlere kahve paketi dağıtmaya başladılar. Bu olay bildiğim kadarı ile yasaktır. Kapıya geliyorlar zile basılıyor. Kapı açıldığında biz AK partiden geliyoruz diye paketi veriyorlar. Tepki gösterenler partiye bildiriliyor olmalı ki bazı evlere polisin geldiği iddia ediliyor. İktidar cemaatin ismini kalıcı olarak koymalıdır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

Çocuklarınızın ve ülkenin geleceğini düşünerek oyunuzu kullanın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

09 -03 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44